Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Vyšel trailer na nový film Godzilla x Kong : The New Empire | foto: Youtube.com

Do kin míří kontroverzní pokračování Godzilly a Konga. Tentokrát se jako Avengeři po boku postaví zlu

Do kin míří pokračování ne moc úspěšné filmové ságy o veliké příšeře a opici. Godzilla a Kong se tentokrát nepostaví proti sobě, ale naopak bok po boku budou bojovat proti zlu, které ohrožuje zemi a jejich bytí. Předešlé snímky nebyly dvakrát úspěšné a u tohoto se nebude podle uživatelů na sítích jednat o výjimku.
  12:19

Fanoušci amerických přeplácaných filmů nyní jásají z nového víkendového traileru. V neděli vyšla ukázka na pokračování ne zas tak úspěšné filmové série o obrovských příšerách. Godzilla x Kong: Nové impérium se do kin dostane v příštím roce. Necelý den po vydání traileru se už na sítích šíří skepse a diskuze o kvalitě nového snímku. Americký filmový průmysl je často známý pro své monstrózní filmy. Ne vždy to ale znamená něco dobrého.

Pro skalní fanoušky Godzilly jde však zřejmě o dobrou zprávu. Jedná se o jednu z nejvýraznějších postav japonské filmové kultury. Desítky let už tato příšera baví fanoušky mýtických postav. Japonsko se ve svých filmech a seriálech Godzillou velmi pyšní a často ji do všemožných snímků zařazují. Kdo si často také rád ukradne trochu slávy této příšery je USA. Už v roce 1957 se americká produkce zapojila do pokračování filmové ságy o Godzille.

Dalších několik filmů společně s japonskou produkcí natočili ještě ve dvacátém a následně jednadvacátém století. Veškeré snímky byly však pokaždé terčem kritiky. V průměru se jejich hodnocení na Česko Slovenské filmové databázi (ČSFD) pohybuje kolem šedesáti procent. Zdá se, že se podle momentálních reakcí na nový trailer může jednat u nového snímku o daleko nižší hodnocení.

V traileru na nový film se obě příšery ukázaly bok po boku, jak společně pochodují proti zřejmému nepříteli. Podle některých lidí to začíná být už přehnané. „Doufám, že stále chápou, co dělají a neudělají z této franšízy filmy o superhrdinech. Godzilla má být železnou pěstí matky přírody,“ píše jeden uživatel do komentářů pod trailer na YouTube. Ačkoliv Godzilla zůstane zřejmě vyzbrojená čistě jen svojí vlastní silou, to se nedá říct o Kongovi. Ten se totiž v traileru ukázal s železnou robotickou rukavicí. „Nebudu lhát. Myslel jsem si, že ve filmu budou transformeři, když jsem na začátku viděl ruku Konga,“ píše další.

Jak je z předešlých filmů známo, lidé si v boji s Kongem, Godzillou a ostatními mýtickými příšerami moc neškrtnou. Tak to bude zřejmě i v novém filmu, kdy se Kong společně s Godzillou postaví jiné příšeře. Celý film by neměl být jen o boji. Fanoušci se mohou těšit i na přiblížení historie obou příšer na zemi. Závěrečná bitva však jistě potěší nejednoho diváka.

Podle traileru se bude jistě jednat o kinematografický zážitek, co se týče efektů a zajímavých záběrů. Nad čím se však spekuluje, co by mohlo zklamat, je děj. Ten podle sledujících v sáze filmů o Kongovi a Godzille nebyl nikdy dvakrát zajímavý. To zřejmě podle mnoha fanoušků u tohoto konkrétního filmu však není ta nejzásadnější věc. „Je nám jedno, jaký je děj. Hlavní věcí pro nás je užít si epické bitvy těchto monster v kině,“ píše jeden uživatel do komentářů pod trailer na YouTube. Do kin film v Česku vstoupí 11. dubna příštího roku.