Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Hailey Bieber | foto: instagram.com/haileybieber

Hailey Bieber znovu terčem kritiky. Její kosmetické produkty způsobují popáleniny

Hailey Bieber má svou značku kosmetiky a zdá se, že její produkty mnohým uškodily víc, než pomohly. Lidé, kteří kosmetiku používali, mají alergické reakce. Nakonec s ukázalo, že kvůli oleji z ořechu, který obsahují. Nikdy na něj však nebyla upozornění.
  9:00

Drama okolo Hailey Bieber pokračuje. Ač ji většina uživatelů sociálních sítí aktuálně spojuje se spory se Selenou Gomez, čelí kritice i kvůli své kosmetické značce Rhode Skin. Nejen, že prý ukradla název jiné společnosti, mnozí lidé, kteří kosmetiku používají, mají alergické reakce.

Hailey Bieber se svou novou řadou kosmetických produktů přišla minulý rok v červnu. Prodává pleťový fluid, krém a tři druhy peptidových přípravků na rty. Už krátce po spuštění prodeje přišly negativní recenze některých lidí, kteří kosmetiku používali. Nejvíce se opírali do produktů na rty. „Celé rty se mi loupou a vypadá to, jako bych měla nějaké chemické popáleniny,“ komentovala jedna z žen. Netrvalo dlouho a přidávali se k ní další lidé. „Používám ten balzám asi tři týdny denně a zdá se mi, že mě ty rty prostě pálí a jsou rudé,“ popsala další. Problém ale mnohým dělaly fluid i krém, objevovaly se jim pupínky a červené mapy na obličeji.

@lanafrederick_ Am I the only one?😓 #rhode #rhodeskin #rhodeskincare #haileybieber #hailey #rhodereview #skincare #breakout #milia ♬ original sound - Tristen🧃

Čím víc negativních reakcí přibývalo, tím víc byli lidé zvědaví, čím to může být. Jedna z žen následně zjistila, že všechny produkty obsahují mimo jiné Babassu olej. Proč je to takový problém? Jde totiž o olej získávaný z jader plodů palem, což jsou ořechy, které jsou zároveň jedním z nejčastějších alergenů. Popálené rudé rty tak byly vlastně alergickou reakcí, o které nikdo nevěděl.

Podle mnohých je problematické především to, že na ani jednom z produktů nebylo varování, že obsahují olej z ořechů. Jak se však zdá, ve Spojených státech není povinné kosmetické produkty podobnými varováními opatřovat. I přes to se mnozí dovolávají nápravy. Prý by chtěli být před podobnými ingrediencemi varovaní, aby u nich žádná alergická reakce nenastala.

@gourdlord give your customers with allergies a warning, ESPECIALLY nuts bffr @rhode @haileybieber #rhodeskin ♬ original sound - gourdlord

Mnozí další nakupující, kteří zrovna nemají alergické reakce, mají nepoužitelné obaly produktů. Stěžují si, že ač jsou produkty příjemné, po relativně krátké době se jednomu z nich ulomí pumpička a už v podstatě nejde používat.

Nejen, že mají mnozí problém s produkty, značka Rhode Skin už má problém přes čtyři roky. Existuje totiž stejnojmenná značka oblečení a už zhruba před pěti lety od nich chtěla Bieber ochrannou známku odkoupit. Prostřední jméno Bieber je totiž Rhode chtěla svou značku pojmenovat také svým jménem. Majitelky značky se však rozhodly jí známku neprodat. Bieber však o čtyři roky později značku po stejným názvem stejně uvedla na trh.

Mezi uživateli sociálních sítí v poslední době rezonuje drama mezi ní a Selenou Gomez. Mnozí Bieber obviňují z toho, že je expřítelkyní svého manžela posedlá, snaží se dělat to stejné, jen aby se mu zalíbila a zároveň má na Gomez neustále nevhodné narážky. Naposledy to bylo kvůli obočí a Gomez se tak i díky tomu stala nejsledovanější ženou Instagramu.