Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Jake Paul se utká s Mikem Tysonem | foto: instagram.com

Mike Tyson se utká s youtuberem Jake Paulem. Příště si rovnou vyber soupeře v důchoďáku, kritizují Paula lidé

Youtuber Jake Paul se utká s bývalým mistrem světa Mikem Tysonem. Tyson do zápasu nastoupí v osmapadesáti letech a někteří lidé nechápou, že nabídku zápasu přijal. Jiní lidé se naopak na zápas těší, ale největší kritiku schytává Paul. Zápas bude živě vysílat společnost Netflix a jedná se o třetí živé vysílání sportovní události na platformě.
  16:38

Kontroverzní youtuber Jake Paul vyzval na zápas boxerskou legendu Mikea Tysona. Podle spousty lidí se jedná o nejšílenější zápas světa boxu, jaký kdo kdy vymyslel. Oba boxeři si ale plácli a jdou do toho. Tyson má sice o proti Paulovi daleko více zkušeností, ale Paul je zase o hodně mladší. Tyson totiž měsíc před jejich střetem oslaví osmapadesáté narozeniny. A právě Tysonův věk mnoho lidí zmiňuje v kritických komentářích.

20. července proti sobě nastoupí dvě velmi diskutované postavy z boxerského světa. Na jedné straně Jake Paul, který v boxu z nenadání zazářil a prohrál pouze jediný zápas, na druhé straně Mike Tyson, který má za sebou osmapadesát zápasů, z nichž prohrál pouze šest. Tyson se sice neustále udržuje ve skvělé formě, ale přeci jen už není nejmladší. I když je Paul mladší a dokázal, že umí rozdat opravdu tvrdé údery, podle spousty lidí nemá sebemenší šanci Tysona porazit. Když se zjistilo, že se Paul utká s Tysonem, mnoho lidí nad Paulem zlomilo hůl. „To snad není možné. Vážně budeš zápasit s dědou? Zbláznil ses? Tohle už je vážně moc, měl by ses okamžitě přestat chovat jako boxer a vrátit se k YouTube. Všichni víme, že tě Tyson porazí, ale ty vůbec nemáš takový zápas přijímat. Chceš oslavovat porážku nějakého důchodce? Jsi chudák,“ kritizují Paula lidé na Instagramu.

Paula už dlouho spousta lidí kritizují kvůli tomu, že si podle nich vybírá slabé soupeře a výběrem Tysona tomu prý nasadil korunu. Paul ale není jediný, kdo je kvůli zápasu kritizovaný. Také Tyson je podle lidí naprostý blázen a do ničeho takového by se prý neměl vůbec pouštět. „Miku Tysone, jste idol mé generace, hrdina, všichni si vás budou pamatovat navždy, tyhle scény nepotřebujete. Prosím, nedávejte tomu chlapovi šanci dostat se s vámi do ringu. Mluvím k vám jménem všech vašich fanoušků mého věku,“ vzkázal Tysonovi na Instagramu jeden z jeho fanoušků. Tyson má za sebou neuvěřitelnou kariéru jako profesionální boxer a dodnes je považovaný za jednoho z nejlepších boxerů v historii. Právě proto mnoho lidí nechápe, proč chce zápasit s někým, jako je Paul. Někteří lidé si navíc myslí, že Paulovy zápasy jsou předem domluvené.

I když opravdu hodně lidí zápas kritizuje, jistě si ho spousta lidí nenechá ujít. Paul se postaví Tysonovi na půdě Texasu na stadionu AT&T, kde své domácí zápasy hraje tým amerického fotbalu Dallas Cowboys. Na stadion se vejde asi 100 tisíc diváků, ale lidé, kteří se na zápas nedostanou, si budou moci přehrát živé vysílání z pohodlí domova. Tentokrát ale zápas bude živě vysílat společnost Netflix. Ta se také postarala o promování celého zápasu. Zápas Paul vs. Tyson bude třetí sportovní událost, kterou plánuje společnost Netflix živě vysílat na své platformě. Také to mezi lidmi vyvolalo veliký zájem, protože bude dostupný pro všechny předplatitele Netflixu zdarma. „Plán na večer 20. července je jasný. Netflix, chill a výhra Tysona,“ píše jeden z lidí na Instagramu.

Mnoho lidí věří, že Tyson dokáže Paula porazit. Hodnotí tak podle toho, že Tyson většinu zápasů vyhrál knockoutem a měl svůj specifický styl, se kterým si jen málokdo dokázal poradit. Paul je sice mladší než Tyson, ale rozhodně nemá tolik vypilovanou techniku boxu jako Tyson. I tak ale Tyson zkrátka už není tolik dobrý, jako tomu bylo kdysi a bude muset hodně trénovat. Kdyby se měl Paulovi postavit v době, kdy byl v nejlepších letech, youtuber by pravděpodobně do zápasu nenastoupil. Tyson byl totiž nezastavitelný. „Jediný důvod, proč do toho jdeš, je ten, že Tyson už není takové zvíře, jaké býval. Dvacet let zpátky by tě rozsekal a ty to víš. Příště si zkus vybrat soupeře rovnou v domově důchodců,“ kritizují Paula lidé na Instagramu. Někteří lidé jsou ale ze zápasu naprosto nadšení a nemůžou se dočkat, až se do sebe oba pustí v boxerském ringu.

Témata: Jake Paul