Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Jake Paul vs. Mike Tyson | foto: instagram.com

Mike Tyson proti youtuberovi. Paul Tysona zesměšňuje, ten zase ukazuje svou kondici

Jake Paul se rozjel a začal si dělat legraci ze svého soupeře Mikea Tysona. Namaloval si na obličej jeho tetování a předváděl, že podobně jako Tyson ukousnul jinému boxerovi ucho. Tyson naopak na sociální sítě přidává videa, ve kterých ukazuje, že je i na stará kolena vynikající boxer. Lidé na sociálních sítích porovnávají jejich boxerské kvality a Paula zesměšňují.
  17:52

Informace o tom, že se v červenci uskuteční zápas Jake Paul vs. Mike Tyson, obletěla celý svět a doslova zaplavila také sociální sítě. Mnoho lidí si dělá legraci z Paula, který podle nich nemá naprosto žádnou šanci Tysona porazit. Paul si ale věří a začal na Instagramu do svého soupeře rýpat tak, jak je to youtuberovi vlastní. Zapátral v Tysonově historii a vybral si několik momentů, které se rozhodl napodobit. Tyson se youtubera ale očividně ani trochu nebojí.

„Nemáš zapotřebí lézt do ringu s tímhle šaškem,“ vzkázalo Tysonovi mnoho lidí na sociálních sítích. Zápas je ale domluvený a oba boxeři nyní trénují a připravují se. Paul měl vždy ve zvyku své soupeře zesměšňovat a ani tentokrát svou tradici neporušil. Nechal si například na obličej namalovat stejné tetovaní, které má na obličeji Tyson a předstíral, že svému sparring partnerovi ukousl ucho. Tím poukazoval na zápas, ve kterém Tyson neudržel nervy na uzdě a soupeřovi se opravdu zahryzl do ucha. Paul ale nezůstal pouze u toho. Také si nechal udělat fotku s bílým tygrem podobně, jako to kdysi udělal Tyson. Jedná se o velmi ikonickou fotku z doby, kdy byl Tyson na vrcholu své kariéry a Paul ji nyní napodobil. „Tak kdo to udělal lépe,“ vtipkuje Paul v příspěvku, ve kterém Tysona napodobuje.

Tyson sice do Paula zatím nijak zvlášť nerýpe, za to se ale na svém Instagramu pochlubil tím, v jak skvělé formě je. Ve svých sedmapadesáti letech totiž jeho boxerský styl pořád vypadá velmi nebezpečně a Tyson se připravuje opravdu poctivě. Podle spousty lidí, kteří viděli Tysonovo video z tréninku, si mladý youtuber tentokrát ukousl až příliš velké sousto. „Tak co, pořád se mnou chceš vy*ebat,“ vzkázal Paulovi Tyson v jednom videu, kde předváděl své boxerské dovednosti. Tyson je očividně rád, že si bude moci ještě jednou vyzkoušet, jaké to je nastoupit do boxerského ringu před zraky tisíců lidí. Právě proto nejspíš nechce nic ponechat náhodě a každý den poctivě trénuje. Tysonovi se díky oznámení zápasu výrazně zvýšil počet sledujících na Instagramu. Aktuálně ho sleduje 26,3 milionů lidí, což je v podstatě o dva miliony nových sledujících více, než měl o týden zpět.

Lidé na sociálních sítích neustále vytvářejí různá videa, ve kterých si dělají legraci z výrazného věkového rozdílu obou zápasníků. Paul se totiž narodil v roce 1997, kdy byl Tyson v nejlepší formě. Ve stejném roce také došlo k již zmíněnému nechvalnému incidentu, kdy se Tyson svému soupeři Evanderovi Holyfieldovi zahryzl do ucha. Ve videích, která se šíří na sociálních sítích, je často Paul v plenkách a Tyson s titulovým pásem mistra světa v boxu. Mnoho lidí také srovnává jejich boxerské kvality v době, kdy bylo oběma stejně. Tyson byl pochopitelně na úplně jiné úrovni než Paul, který byl v boxu naprostý amatér. Jak ale mnoho lidí poukázalo, Paul porazil zápasníky, které by rozhodně jen tak nikdo neporazil a není proto dobré ho podceňovat. Podle spousty lidí to ale v tomto zápasu naopak nehraje žádnou roli.

„Teď vážně, Jake sice ukázal, že umí rozdat tvrdé rány, ale Tyson to má prostě v sobě. Je úplně jedno, že je starý, pořád je to bestie. S jeho stylem si skoro nikdo neporadil a to zápasil s mistry světa. Chápu, že je Jake talentovaný, ale on ho prostě porazit nedokáže. Když už Tyson ten zápas přijal, rozhodně se nenechá Paulem porazit. Jake nikdy nezápasil s někým, kdo má tak ofensivní styl boxu, je zvyklý na boxery, kteří zbytečně nechodí do přestřelky“ píšou lidé na sociálních sítích pod videy, ve kterých jejich autoři srovnávají kvality obou boxerů. Nelze si nevšimnout, že více lidí fandí Tysonovi. I tak ale Paul i nadále zůstává favoritem zápasu. Sázková společnost Tipsport favorizuje Paula s aktuálním kurzem 1,60 a Tysonovi byl přidělený kurz 2,16. Rozdíl v kurzech byl ale mnohem větší. Tyson Paula výrazně dohání a nejspíš za to mohou videa, ve kterých slavný boxer dokázal, že na to ve svém věku ještě stále má.

Témata: Jake Paul