Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Americký youtuber James Charles | foto: instagram.com/jamescharles

Influencer se snaží prosadit jako zpěvák. Sledující ale řeší víc jeho skandály a zálibu v mladších chlapcích

Na slavného youtubera Jamese Charlese a jeho éru nejde jen tak zapomenout. I tak jsou dny, kdy byl na vrcholu už dávno pryč a zpěvákova popularita stále klesá. Píše se o něm méně a méně, na sociálních sítích mu denně ubývají tisíce sledujících a Charles se tak pokouší prosadit znovu, tentokrát však úplně jinak – hudbou. Fanoušci nicméně více než jeho verše a rýmy řeší to, že se influencer snaží za každou cenu udržet pod světlem reflektorů a zkouší prakticky cokoliv, co by mu v tom mohlo pomoct.
  14:10

V poslední době se o ikoně internetu jménem James Charles příliš nemluví. A i proto se momentálně snaží o takzvaný re-brand. V posledních měsících se začal intenzivněji věnovat hudbě a zdá se, že než jako youtuber s make-upem chce být vnímaný spíše jako zpěvák. Minulý pátek navíc vydal další písničku a názvem Can We Just Be Friends. Ta přes víkend na platformě YouTube nasbírala jen něco málo přes čtyři sta tisíc zhlédnutí. A to na Ameriku a na velké youtuberské jméno jako kdysi míval Charles opravdu není moc.

CAN WE JUST BE FRIENDS OFFICIAL MUSIC VIDEO OUT NOW DIRECTED BY ME!!!!!!

26. dubna 2024 v 18:00, příspěvek archivován: 29. dubna 2024 v 14:34

Fanoušci ale více pozornosti věnují nekončícím problémům, které se s Jamesem Charlesem pojí. Už v průběhu minulého roku se Charles nechal v jednom z podcastů slyšet, že se svým bratrem není jakkoliv v kontaktu. Jako důvod Charles uvedl všechny možné drby a obvinění, kterým kdy čelil. Fanoušky více než cokoliv jiného zajímá, co tak strašného se stalo, že s ním jeho vlastní sourozenec nemluví.

Nejvíce se, stejně jako kdykoliv jindy, samozřejmě řešila otázka jeho záliby ve velmi mladých mužích, lépe řečeno nezletilých chlapcích. Těm měl v minulosti posílat jak nevhodné zprávy, tak fotky. V roce 2021 více než patnáct chlapců a mužů vzneslo proti Charlesovi obvinění z nepřípustného chování vůči nezletilým, nejčastěji šestnáctiletým chlapcům. Charles se snažil veřejně obhájit tím, že šlo jen o dva případy, to fanoušky ale nijak neuklidnilo.

Po neúspěšném, výše zmíněném rozhovoru by člověk čekal, že se James bude podcastům nějakou dobu vyhýbat, ale to se nestalo. Charles se letos v únoru v podcastu populární influencerky Sofie Franklyn nechal slyšet, že se má skvěle a všechno drama, které se mu kdy událo označil za požehnání. I přes to, že se youtuber snažil tímto rozhovorem celou situaci uklidnit a očistit svoje jméno, nestalo se tak. Sledující téměř okamžitě napadlo, že si jen snaží zvýšit popularitu a chce, aby se o něm zase mluvilo.

To, že Jamesi Charlesovi pravděpodobně chybí ztracená sláva dokazuje i jeho pokus o radikální změnu z make-up influencera na zpěváka. Nikdo však tento re-brand nebere příliš vážně a Charlese i nadále vnímají jako kontroverzního youtubera a ne jako uznávaného umělce v hudební branži.

Svou první vlastní písničku zveřejnil Charles v únoru letošního roku, což všechny jednoduše řečeno překvapilo. Song nicméně nedostal takovou odezvu, ve kterou Charles nejspíše doufal. Sledující písničku označili za otřesnou, jeho pěveckou kariéru za zbytečnou a navíc neotáleli s připomenutím toho, že na jeho staré kauzy nezapomenou i když by vydal písní klidně dvacet.

James Charles se ani tímto nezájmem sledujících nenechal odradit a minulý pátek přidal na svůj YouTube kanál další song s názvem Can We Just Be Friends. I ten si zatím nevede nijak dobře a všichni mají z dříve populárního youtubera spíše legraci.

Témata: James Charles