Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Halien jde do vězení | foto: TikTok.com

Kdo spravuje Instagram zatčeného Haliena? Neznámá osoba žádá o peníze a propaguje různé profily

Od doby, co byl zatčený slovenský streamer Halien, se na jeho instagramovém profilu dějí zvláštní věci. Někdo totiž propaguje spoustu profilů a dokonce žádá Halienovy fanoušky o peníze. Ty mu prý mají urychlit návrat z vězení. Podle spousty lidí se o Halienův Instagram stará jeho přítelkyně. Streamerovi také výrazně narostl počet sledujících.
  14:09

Slovenský streamer Ján „Halien“ Štec byl před pár týdny zatčený, údajně kvůli podezření z prodeje drog. Kriminální policie u něj při razii skutečně našla velké množství různých drog a Štec proto skončil ve vazbě. Zpráva o jeho zadržení se šířila napříč sociálními sítěmi, ale nikdo nevěděl, co streamera čeká. Najednou se ale na jeho instagramovém profilu začaly objevovat podivné příspěvky, za kterými pravděpodobně nestojí Štec.

Podle spousty lidí instagramový profil převzala jeho přítelkyně. Nově se objevilo také několik vzkazů, které měl údajně Štec psát svým fanouškům.

Štec byl už dříve podezřelý z toho, že prodává drogy a některé proto nepřekvapilo, když zjistili, že je úspěšný streamer skutečně zatčený. Co je ale pro spoustu lidí překvapivé, je dění na jeho instagramovém profilu. Neustále se na něm totiž objevují příspěvky, které pravděpodobně nepřidává Štec, ale někdo úplně jiný. Občas se dokonce objeví nějaký vzkaz, který je sice psaný v první osobě, ale nejspíš se jedná o podvodnou zprávu. „Abych vás zasvětil do celé situace, momentálně jsem pouze obviněný, ne odsouzený. Je pravda, že jsem ve vazbě, ale to neznamená, že je vše ztracené. Koncem listopadu mi dojdou papíry ohledně toho, co mě čeká, zatím ale nic nevím,“ píše údajně Štec na svém Instagramu.

Streamer ale očividně není tím, kdo podobné vzkazy píše. Nejspíš je totiž odříznutý od přístupu na jakékoliv sociální sítě, takže je zřejmé, že jeho profil převzal někdo z jeho blízkých. Převládá ale názor, že tím, kdo stojí za podivným chodem Štecova Instagramu, není nikdo jiný než jeho přítelkyně. Objevila se totiž fotka, u které bylo napsané, že se Štec se svou přítelkyní zasnoubil. Podle některých lidí je i taková fotka důkazem toho, že Instagram nyní vede právě streamerova přítelkyně. „Tohle tam dala jeho holka. Kdyby to byl on, tak dá jako kluk úplně jinou fotku nebo nahraje video. Určitě to není on, protože ta p*ča nebo debil, který má ten Instagram, tam postují s*ačky,“ hodnotí dění na Instargamu Štecy jeden uživatel na TikToku.

Je pravda, že na Štecově Instagramu se objevují opravdu podivné věci. Jeden vzkaz totiž naprosto nedává smysl. V něm údajně Štec píše, že každé euro, které mu kdo pošle, mu pomáhá v tom, aby se co nejdříve dostal z vězení. To je ovšem naprostý nesmysl a ten, kdo spravuje Štecův Instagram, si tak chce nejspíš pouze nahrabat peníze pro sebe. Už dříve se navíc na Štecově Instagramu objevilo číslo účtu, na který mohou lidé posílat peníze, kterými by streamera fanoušci podpořili. Je možné, že nejvěrnější fanoušci opravdu na účet peníze poslali a to i navzdory tomu, že se nejspíš jedná o podvod.

Co je také velmi podivné je fakt, že od té doby, co byl Štec převezen do vazby, se z jeho instagramového profilu stalo doslova propagační místo. Každý den se totiž objeví příspěvek, kde je označený nějaký profil, buď osobní nebo firemní a u příspěvku je vždy výzva ke sledování konkrétního profilu. Nic podobného se v minulosti na Štecově profilu neobjevovalo a nejspíš se i právě proto mnoho lidí domnívá, že někdo zvláštním způsobem využívá Štecovu popularitu. Streamerův profil byl navíc do jeho zatčení soukromý, ale ani to už nyní neplatí. U příspěvků je vypnutá možnost komentářů a všichni tak napjatě čekají, zda se neobjeví nějaká informace, která by potvrdila, kdo se nyní o Štecův Instagram stará.

Mnoho lidem vrtá hlavou, proč Štec neukázal svou tvář. Pokud by se chtěl totiž k celé situaci řádně vyjádřit, nejspíš by nepsal pouze krátké vzkazy, ale jak už je u influencerů zvykem, svým fanouškům by natočil video. Nic takového se ale nestalo a to většinu lidí přesvědčilo o tom, že Štec vůbec netuší, co se momentálně děje s jeho profilem. Ten, kdo za tím stojí, je nejspíš přesvědčený o tom, že se Štec hned tak z vězení nedostane a může si proto s jeho profilem dělat naprosto cokoliv. Štecova přítelkyně je podle spousty lidí tím, kdo má nyní v rukou osud streamerova Instagramu.

Mladá slečna má sice sama svůj profil soukromý, ale nejspíš se opravdu právě ona vydává za svého zatčeného přítele. To si mnoho lidí myslí také kvůli tomu, že se na Štecově Instagramu objevila jejich společná zamilovaná fotka, kterou by, podle většiny lidí, Štec nikdy nezveřejnil. Otázkou ale je, za jak dlouho bude Štec propuštěný a zda na něj bude jeho partnerka, která je podle informací nezletilá, ještě čekat. Štecovi totiž hrozí až patnáct let za mřížemi a je velmi pravděpodobné, že si jeho přítelkyně zkrátka najde někoho jiného. Nové informace o tom, jak to nyní se Štecem vypadá, ale zatím nikdo nemá.