Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác

Halien a Ziamw | foto: instagram.com

Zatčený influencer: údajně poskytoval drogy nezletilé, obvinila ho její matka

Streamer Halien podle všeho půjde do vězení kvůli prodeji drog a k celé situaci se také vyjádřil jeho rival Ziamw. Ten tvrdí, že Halien poskytoval drogy nezletilé dívce, která s ním dokonce otěhotněla a matka dívky prý měla vše nahlásit na policii. Podle Ziamwa prý bude Halien udávat také své kamarády, kteří se spolu s ním podíleli na nelegálních činnostech.
  15:00

Nedávno se začala šířit informace, že slovenský streamer Ján „Halien“ Šteca byl zadržený poté, co u něj kriminální policie našla velké množství drog. Informace se začala šířit na sociálních sítích a především na TikToku. Nyní se k situaci vyjádřil také Martin „Ziamw“ Tronec, který se nijak netají, že Štecou naprosto opovrhuje. Tronec přišel s velmi zvláštním tvrzením, které na Štecu vrhá ještě mnohem horší světlo. Podle něj totiž kriminální policie udělala u Štecy razii na základě udání jedné nezletilé dívky, které měl Šteca poskytovat drogy. Se stejnou dívkou měl mít dokonce sex a ta má nyní spravovat jeho Instagram. Tronec také tvrdí, že dívka otěhotněla.

Tronec, který jako první veřejně obvinil Štecu z prodeje drog, když se spolu oba měli utkat v organizaci Clash of the Stars, se rozhodl k zatčení svého rivala vyjádřit. Bylo na něm vidět, že je z toho nadšený. „Nikomu nepřeji basu, ale ten týpek si to vážně zasloužil: Neumíte si ani představit, co všechno udělal,“ řekl Tronec v úvodu svého vyjádření. Šteca měl prý začít prodávat drogy ve chvíli, kdy přestal streamovat. Tuto teorii podporuje také snímek konverzace, kterou měl údajně vést Šteca s jedním známým, kde přiznal, že si vydělává peníze způsobem, který by mohl ublížit jeho rodině a chce proto začít dělat něco jiného. To se mu ale očividně nakonec nepovedlo.

Někteří lidé si myslí, že Štecu udal právě Tronec, podle něj to ale bylo celé jinak. „Policie pojala největší podezření kvůli tomu, že matka patnáctileté holky, které Halien udělal dítě a potom s ní fetoval, si všimla, že se její dcera chová divně. Dala jí test na drogy a ten vyšel pozitivně, takže potom zjišťovala, kde všude byla, zjistila si věci o Halienovi a potom to ohlásila na policii,“ tvrdí Tronec, který prý už dlouho věděl, jak se Šteca chová, ale nechtěl se do toho plést. Sám prý nechce mluvit o všem, co Šteca údajně udělal, protože je to prý opravdu zlé.

Tronec také tvrdí, že má důkazy o všem špatném, co Šteca udělal a dokonce zná jména čtyř slečen, které měl stíhaný streamer manipulovat a dávat jim drogy. V rámci zachování anonymity se ale rozhodl, že si jména nechá pro sebe. Mnoho lidí ale Tronecovi psalo, že pokud celou dobu věděl, že jeho rival závažně porušuje zákon, měl to jít na policii oznámit sám a nenechávat si to pro sebe. Tronec to ale nijak neřeší a přijde mu správné obeznámit alespoň své sledující s pozadím událostí, které měly Štecu dovést až do vězení. Někteří lidé také zastávají názor, že Tronec lže a snaží se Štecu ještě více ponížit, protože se pořád nedokázal vyrovnat s tím, že ho streamaer porazil v MMA zápasu.

Podle Tronece ale Šteca není jediný, koho čekají v blízké době těžké chvíle. Na řadě jsou prý také Štecovi kamarádi, kteří se podíleli na nelegálním „byznysu“. Streamerovi totiž hrozí až patnáct let za mřížemi. Je ale možné, že pokud bude spolupracovat, soud bude ochotný jeho trest alespoň trochu zmírnit a Šteca pravděpodobně tuto možnost využije. To by ale znamenalo, že musí dopodrobna vylíčit, s kým vším se dopustil trestných činů a všechna jména svých kumpánů prozradit. Pokud se tak stane, kriminální policie nejspíš zatkne také je, což Tronec s úsměvem zdůraznil.

Šteca se od chvíle, kdy se objevila zpráva o jeho zatčení, odmlčel na sociálních sítích. Nově se ale na jeho instagramovém profilu objevila série příběhů, která je velmi zvláštní. „Drama akorát zvyšuje čísla, děkuji,“ stálo v prvním příspěvku, ve kterém se Šteca drží za ruku se svou přítelkyní. Většina lidí ale zastává názor, že se nyní o instagramový profil stará streamerova přítelkyně. V ostatních příbězích navíc byly označené různé profily, které měli Štecovi sledující začít sledovat.

„Tohle tam dala jeho holka. Kdyby to byl on, tak dá jako kluk úplně jinou fotku nebo nahraje video. Určitě to není on, protože ta p*ča nebo debil, který má ten Instagram, tam postují s*ačky,“ myslí si uživatelé TikToku. Nikdo ale neví, jak je to ve skutečnosti. Žádné oficiální vyjádření ze strany Štecy se zatím neobjevilo a to stejné platí také v případě jeho přítelkyně. Všechno jsou tedy zatím pouze teorie a jisté je jedině to, že Štecovi hrozí několikaleté odnětí svobody za prodej drog.