Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Halien jde do vězení | foto: TikTok.com

Slovenský streamer nejspíš půjde do vězení. Policie u něj našla drogy, hrozí mu až 15 let za mřížemi

Známý streamer Halien měl u sebe doma hromadu drog, kterou našla policie, která ho na místě zadržela a poslala do vazby. Halienovi hrozí až patnáct let vězení, protože drogy měl údajně také prodávat. Na sociálních sítích si z jeho případu dělají lidé legraci a srovnávají jeho případ s čekáním na návrat postavy rappera do hry Fortnite.
  11:14

Slovenský streamer Ján Šteca, který je spíše známý jako Halien a kterého si mnozí lidé mohou pamatovat taky díky jeho zápasu v organizaci Clash of the Stars, se nyní ocitl ve velmi těžké situaci. Vše totiž nasvědčuje tomu, že streamer půjde na dlouhou dobu do vězení, kvůli držení velkého množství drog a jejich možnému prodeji. Tato informace se velmi rychle začala šířit na TikToku a Šteca od té doby není aktivní na sociálních sítích. Někteří si ale z jeho zadržení dělají legraci a dohadují se, zda bude dříve propuštěný streamer nebo se vrátí vzhled Travise Scotta do hry Fortnite.

@halienko Chces byť strongman? #gymtok #Slovakia ♬ original sound - favsoundds

Šteca byl už dříve nařknutý z toho, že prodává drogy a dokonce je i prodává přes internet. Jako první s tímto tvrzením přišel jeho soupeř z organizace Clash of the Stars Martin „Ziamw“ Tronec, který byl vzteky bez sebe, když Šteca přísahal na smrt své matky, že vůbec neví, o čem Tronec mluví. Jak se ale nyní ukázalo, Tronec nejspíš nebyl daleko od pravdy, protože podle dostupných informací byl Šteca zadržený ve svém bytě, ve kterém kriminální policie nalezla velké množství tvrdých drog. Ty měl prodávat dokonce nezletilým lidem a kvůli množství důkazů, na základě kterých byla provedená razie, je téměř jisté, že Šteca půjde do vězení.

„Podle předběžných výsledků z kriminalistické laboratoře byla potvrzena přítomnost kokainu v množství, které odpovídá minimálně 669 běžným jednotlivým dávkám drogy a extáze v množství, které odpovídá minimálně 250 běžným jednotlivým dávkám drogy, které jsou způsobilé po aplikování ovlivnit psychiku člověka,“ uvedla košická krajská policejní mluvčí Jana Mésarová. Drogy jsou na Slovensku velké téma a za jejich držení, prodej či konzumaci hrozí dotyčnému velký postih.

Podle Mésarové totiž Štecovi hrozí deset až patnáct let vězení a to pouze na základě obvinění, která proti němu byla vznesená nyní. Pokud by se objevily nějaké další důkazy, které by celý případ ještě pozměnily, Šteca by se tak mohl na svobodu dostat ještě o něco později. Pokud by ale streamer šel do vězení na 15 let, znamenalo by to, že by se na svobodu dostal až ve svých čtyřiceti, protože je mu nyní pětadvacet let. Porušení zákona se ale trestá tímto způsobem a Štecovi teď zkrátka nezbývá nic jiného než doufat, že dostane co možná nejnižší trest.

Na TikToku se okamžitě rozjely diskuze o tom, zda se opravdu jedná o Štecu, nebo jde o někoho naprosto jiného. Na fotkách, které pořídila kriminální policie a které také kolují po internetu, je ale možné rozpoznat stůl, na kterém leží zabavené drogy. Ten je zcela identický se stolem, jaký vlastní streamer, který se od zveřejnění těchto zpráv zcela odmlčel na všech sociálních sítích. Později se potvrdilo, že se opravdu jedná o známého Haliena, který patří mezi nejlepší hráče hry Fortnite na české i slovenské scéně.

@minymutlive Co se to tu deje 🤯#fyp #halien ♬ Let him cook - lil vinax

A právě kvůli hře Fortnite si ze Štecy dělají lidé na sítích legraci. Ve hře bylo totiž v minulosti možné získat pro svou postavu vzhled rappera Travise Scotta. Později byla ale tato možnost zrušená a nyní záleží pouze na rapperovi, zda bude souhlasit s tím, aby byl jeho vzhled ve hře opět k dispozici. O tom mluvil několikrát také sám Šteca, který se smál, že to jistě nebude brzy. Nyní se kvůli svým výrokům stal terčem posměchu. „Teď jde spíš o to, kdo vyjde dřív, jestli Halien z vězení nebo Travis v shopu. Teď bude Travis leakovat, kdy vyjde Halien,“ vtipkují uživatelé na TikToku a jedná se o nejčastější typ komentářů.

Někteří zase Štecu odsuzují, že si za to může sám a naprosto jím opovrhují. Najdou se ale i tací, kteří se svého oblíbence zastávají a dožadují se toho, aby byl propuštěný na svobodu. To se ale nejspíš nestane a úspěšný streamer tak bude pykat za to, že se rozhodl vydat se touto cestou nelegálního „byznysu“.

To, že se kriminální policie rozhodla udělat razii u Štecy doma, bylo nejspíš v důsledku množství informací, které se šířily po celých Košicích. „Všichni v Košicích víme, že Halien prodával,“ zmínil v komentářích jeden z uživatelů TikToku. Uvidíme tedy, zda se streamerovi podaří ze všech obvinění vykroutit, nebo nakonec opravdu skončí za mřížemi. V takovém případě by se totiž nejspíš nemohl opravdu velmi dlouho svobodně nadechnout.