Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Jaroslav Kovář na půlmaratonu | foto: instagram.com/youtuberjarda

Mohl by být váš táta. Bizarní tiktoker jde opět na pouť, na kterou vybíral peníze, ale nikdy nevyrazil

Bizarní youtuber ve středních letech Jarda Kovář prodává přezuvky v teleshoppingu na Šlágr TV. Podle dostupných informací tam i zpívá a dříve moderoval několik pořadů. Na sítích své diváky baví přípravami na svůj kontroverzní pochod Jarda Gump. Chce ujít téměř 700 kilometrů pěšky.
  7:38

Youtuber ve středních letech Jarda Kovář se koncem minulého roku po delší odmlce vrátil na sociální sítě. YouTube ale vyměnil za TikTok a natáčí videa, ve kterých sdílí své kontroverzní názory nebo třeba povídá vtipy. Sledující jeho tvorbu ani po letech nechápou. Teď se zdá, že se rozhodl pro novou kariéru.

Devětačtyřicetiletého Kováře totiž objevili diváci v teleshoppingu na televizní stanici Šlágr TV, která se specializuje především na takzvané lidovky a dechovky. Na sítích teď koluje fotka na které u pultíku nadšeně nabízí gelové přezuvky. Podle dostupných informací Kovář na Šlágr TV nejen prodává přezuvky, ale i zpívá. V minulosti také některé pořady moderoval.

„Asi si chce na tu svou cestu našetřit i jinak než obíráním fanoušků,“ vtipkuje jeden ze sledujících. Naráží tím na zhruba dva roky starou kauzu ohledně jeho pochodu Jarda Gump. Měl v plánu jít z Aše až do Zlína, což by mělo být 680 kilometrů. Cestu však nikdy nezrealizoval. Na druhou stranu k ní zrealizoval sbírku. Od fanoušků vybral zhruba 30 tisíc korun. Prý kvůli tomu, aby mohl podpořit jeden z projektů na výchovu asistenčních psů. Je nutné dodat, že všechny peníze údajně dárcům vrátil.

Brzy však Kovář chystá další Jarda Gump, na cestu by se měl vydat už 3. října opět z Aše. Na webových stránkách pochodu má už teď pečlivě rozepsaný denní program, který chce dodržet. Denně by chtěl ujít v průměru zhruba 30 kilometrů a v každém městě, do kterého dojde, se s ním můžete setkat.

Přípravu na pochod nepodceňuje a téměř každý den na TikToku sdílí, že pravidelně běhá. „Standardně jsem uběhl 7 kilometrů na běžeckém pásu rychlostí 9,5 kilometrů v hodině. Mám velkou radost hlavně z průměrné tepové frekvence,“ povídá Kovář na TikToku.

I tentokrát Kovář na svůj pochod vybírá peníze. Fanouškům nabízí tři druhy píšťalek, placky a magnetky. Pokud si chcete koupit všechny dostupné produkty, bude vás to stát jen 1550 korun.

V době své největší slávy Kovář povídal dlouhé vtipy, snažil se poradit svým sledujícím „jak udělat holku“ a v jednom videu tvrdil, že jí psí výkaly. Ač jeho záměrem bylo fanoušky pobavit, jejich reakce mnohdy byly zcela odlišné. Jeho videa sklízela mnoho kritiky a on se na ni snažil reagovat tím, že si z negativních komentářů utahoval. Ani to však sledující neocenili.