Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác

Johnny Valda se vrátil na YouTube | foto: instagram.com

Dříve YouTube téměř kraloval, teď se snaží o návrat. Moc se mu to nedaří, musí mu radit fanoušci

Youtuber Johnny Valda oznámil návrat k tvorbě a potěšil tak tisíce lidí. Od té doby ale opět zlenivěl a videa přidává jen zřídkakdy. Lidé jsou přitom z jeho návratu nadšení a radí mu, jak se může zviditelnit. Sledovanost Valdových videí je ale velmi nízká a youtuber není nijak aktivní ani na ostatních sociálních sítích.
  10:41

Youtuber Jan Valeš alias Johnny Valda se nedávno rozhodl vrátit k tvorbě na YouTube. I po opravdu dlouhé pauze jeho první videí zaujalo tisíce lidí, kteří ho s nadšením vítali zpět na české youtubové scéně. Valeš v jednom videu prozradil, čím se v poslední době živil a také oznámil, že se nyní bude věnovat převážně tvorbě videí na YouTube. Jeho odhodlání oživit svou youtuberskou kariéru očividně nebylo dost velké, protože Valeš je znovu velmi málo aktivní. Jeho videa mají navíc opět žalostně nízkou sledovanost a není proto jisté, zda se mu podaří na YouTube znovu prosadit.

Jan Valeš, pětatřicetiletý youtuber a podnikatel, který odstartoval svou kariéru na YouTube proto, že začal cvičit a chtěl zhubnout, si vybudoval obrovskou fanouškovskou základnu. Jeho tvorba ale začala upadat a Valeš se nakonec rozhodl, že přestane videa natáčet. Nedávno se ale vrátil a všechny mile překvapil zprávou, že hodlá v tvorbě pokračovat. Jeho první video po tříleté pauze má bezmála 30 tisíc zhlédnutí a fanoušci Valeše s nadšením vítali. „Vítej zpátky, legendo! Comeback, který nikdo nečekal, ale všichni ho potřebovali. Nevím, jestli se mi to jenom zdá, ale moje dětství se právě vrátilo. Děkuji ti, Johnny,“ vítali uživatelé na YouTube Valeše. Ten měl pochopitelně z takové podpory radost a rozhodl se, že bude v tvorbě pokračovat.

Jeho další videa už ale neměla nijak zvlášť velký úspěch. Videa totiž nemají ani přes 5 tisíc zhlédnutí, což je na YouTube opravdu velmi málo. Valešův kanál přitom momentálně sleduje 309 tisíc uživatelů, ale vzhledem k tomu, že byl dlouhou dobu neaktivní, na něj nejspíš mnoho lidí zapomnělo. I když Valeš tvrdil, že chce svou youtuberskou kariéru znovu rozjet, příliš se mu to nedaří. Od té doby navíc přidal pouze dvě videa a to s tříměsíčním odstupem. Poslední video lidé opravdu ocenili, protože Valeš natočil další díl z velmi oblíbené série Švédská trojka. „Klasická a poctivá Švédská trojka! Tenhle humor mi chyběl. Prosím, víc videí, byl bych rád, kdyby byla zpět,“ chválili Valeše jeho věrní fanoušci.

Jenomže Valeš se opět zasekl. Od té doby žádné video nepřidal a to ani navzdory tomu, jak moc ho lidé v jeho tvorbě i po několikaleté pauze podporují. Je možné, že Valeše od tvorby odradil nízký počet zhlédnutí, který mají jeho poslední videa. Možná si proto říká, že už je nejspíš na čase svou youtuberskou kariéru ukončit natrvalo, ale tím by zklamal mnoho lidí. Někteří byli z jeho návratu dokonce tolik nadšení, že mu poslali na YouTube peníze. I taková gesta by ale Valeše mohla přimět k tomu, aby více zapracoval na aktivitě, která je velmi důležitá. Pokud totiž bude vydávat jedno video za tři měsíce, neudrží si pozornost lidí, kteří vytrvale čekají na nová videa. Otázkou ale je, zda si to Valeš uvědomuje, protože jeho fanoušky nejspíš začne unavovat to, že oznámí návrat a poté se zase odmlčí.

Valeš má navíc potíže také se svým instagramovým profilem. Kdysi měl totiž účet, který sledovalo přes 100 tisíc uživatelů, ale ten mu zcela záhadným způsobem zmizel. Založil si proto nový profil, který ale aktuálně sleduje pouze 3,5 tisíce uživatelů. Pokud chce Valeš svou kariéru opravdu znovu rozjet, bude muset rozšířit povědomí o svém návratu na všech sociálních sítích, ale ani na Instagramu není nijak zvlášť aktivní. To stejné se týká také Valešova profilu na TikToku, kde se dá velmi snadno prosadit, pokud je tvůrce aktivní. Valeš ale ani tam nepřidává videa pravidelně a poslední video dokonce přidal v červnu loňského roku. Není samozřejmě podmínkou, že pokud se chce Valeš zviditelnit, musí k tomu využít také TikTok. Na druhou stranu, čím víc bude aktivnější na různých sociálních sítích, tím spíše se mu podaří obnovit svou kdysi úspěšnou youtuberskou kariéru.

Podporu od fanoušků Valeš má, o tom není pochyb, ale teď už záleží pouze na něm, zda do tvorby investuje více času a bude své věrné fanoušky zásobovat videy pravidelně. Ti mu přitom radí, může zvýšit povědomí o jeho návratu na YouTube. „Pozvi se někam do podcastu, aby lidé věděli, že jsi zpět. Měl by si tvořit víc videí. Je to super, Johnny, ale buď prosím víc aktivnější! Snad to nebude poslední video na dlouhou dobu,“ vzkazují Valešovi uživatelé na YouTube. Snad se tedy slavný youtuber konečně odhodlá a bude tvořit více videí. Lidé by za to totiž očividně byli nesmírně rádi.