Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác

Pstruh se vrací na YouTube | foto: youtube.com

Youtuber Pstruh se vrátil na YouTube. Sibiřan je nezralý a vybírá si slabé cíle, tvrdí Pstruh

Po několikaleté pauze se na YouTube objevil bývalý reakční youtuber Pstruh. Vysvětlil, co ho vedlo k návratu a také se mu úspěšně povedlo změnit svou postavu. V minulosti se kvůli své tvorbě soudil s psychoterapeutkou, kterou urazil a hrozilo mu vězení. V novém videu Pstruh reagoval také na Sibiřana, který je podle něj nudný a nezralý. Okopíroval prý jeho původní koncept videí.
  12:42

Youtuber Pstruh, vlastním jménem Petr Jelínek, se po několika letech vrací na YouTube. Před lety mu totiž zrušili jeho kanál a sám přiznal, že je to dobře, protože už ho tvorba nebavila. Od té doby se v jeho životě změnilo mnoho věcí a nyní je prý připravený na svůj návrat. I když si prý vydělává slušné peníze, chce mít jistotu, že nikdy nezkrachuje. Lidé ho s nadšením vítají zpět a Jelínek kvůli nim riskuje zdraví. Cvičí a drží dietu, ale kvůli streamu se přejedl a byl naprosto vyčerpaný. V minulosti měl youtuber problémy se zákonem a hrozilo mu dokonce vězení, protože ve videu vulgárně urážel psychoterapeutku.

Devětadvacetiletý youtuber natáčel videa, ve kterých mnohdy konfrontoval lidi nevybíravým způsobem, který byl často opravdu na hraně. I přes varování v podobné tvorbě pokračoval a tak se stalo, že v červenci 2018 obdržel Jelínek třetí napomenutí a následně byl jeho účet smazaný, kvůli porušení podmínek komunity. On sám už byl ale rozhodnutý svou youtuberskou kariéru ukončit. „Z YouTube jsem zmizel z toho důvodu, že mě to přestalo bavit. Cítil jsem takový pocit vyhoření a už jsem to prostě dělat nechtěl,“ vysvětlil Jelínek ve svém videu. Začal tedy pracovat a to v takové míře, že měl dokonce tři zaměstnání, neprozradil ale jaká.

Později se ale přistihl, že mu chybí kontakt s lidmi a tak se rozhodl, že bude streamovat. Musel se ale připravit a sledoval proto různá videa, která byla v něčem zajímavá a zkoušel na ně reagovat. Jelínek je toho názoru, že mu vždy šlo dobře mluvit a protože mu streamování přijde jako dobrý způsob přivýdělku, rozhodl se vydat touto cestou. Od roku 2018 se změnilo nejen jeho zaměstnání, ale také životní styl. Začal totiž poctivě cvičit, příjem cukrů snížil na minimum a v současné době má velmi vypracované tělo, z čehož má pochopitelně radost.

Jelínek se také svěřil, že si poslední dobou připadal nenaplněný a cítil silnou potřebu seberealizace. „Tady je prostor pro seberealizaci daleko větší. Má pro mě větší smysl dělat streamy a být tvůrce na YouTube, což je smutné. Ale rozhodl jsem se pro YouTube a tak jsem tady,“ odůvodnil svůj návrat Jelínek. Od doby, kdy aktivně natáčel videa na YouTube, se ale mnohé změnilo. Výrazně se totiž zpřísnily podmínky pro přidávání videí, a pokud by Jelínek tvořil kontroverzní videa tak, jako to dělal kdysi, jeho nový kanál by byl nejspíš brzy znovu zakázaný.

V minulosti se Jelínek potýkal s velmi nepříjemnou situací. Čelil totiž žalobě kvůli videu, ve kterém se vulgárně vyjadřoval o podivném projektu psychoterapeutky Petry Yamuny Wolf. „Je to za*raná z*urvená zlodějka,“ řekl tehdy Jelínek a kvůli podobným výrokům byl předvolaný k soudu. Původně mu hrozil trest odnětí svobody po dobu dvou let, ale nakonec byl odsouzený pouze ke 120 hodinám obecně prospěšných prací. Jelínek se ale nechtěl smířit ani s takovým rozsudkem a podal dovolání k Nejvyššímu soudu v Brně.

Jelínek se v minulosti také mnohým lidem zapsal do paměti, když se rozhodl zápasit s youtuberem Alešem Bejrem. Tenkrát to bral jako velkou výzvu a navíc rozhodně nebyl tolik vysportovaný, jako nyní. Jelínek byl prohlášený za vítěze, protože Bejra rozhodčí diskvalifikoval kvůli tomu, že Jelínka opakovaně píchl prstem do očí. Z tohoto zápasu pochází legendární hláška „Nebylo to do očí“. Po ohlášení svého návratu na YouTube se Jelínek rozhodl odpovídat na otázky od svých fanoušků. Někteří chtěli znát jeho názor na současné dění na youtuberské scéně a také je velmi zajímal názor na reakčního youtubera Sibiřana. Jelínek totiž také v minulosti natáčel reakční videa.

„Nepřijde mi, že by zabral moje místo. Možná trochu využil konceptu, který jsem dřív dělal. Tvoří pravidelně a funguje to. Je tu bohužel jediný zástupce selského rozumu, takže poukazuje na p*čoviny. Je ale afektovaný a nepříjemný na pohled. Navíc je také hrozně nudný. Vybírá si extrémně slabé cíle, je prostě nezralý,“ myslí si Jelínek. Poté svá tvrzení obhájil tím, že si pustil některá Sibiřanova videa. I když je Sibiřan poslední dobou u lidí velmi oblíbený, mnoho lidí zároveň vítá zpět na scéně svého oblíbeného reakčního youtubera. Jelínek má zatím pouze 2,6 tisíc odběratelů, ale nejspíš mu brzy přibudou další.

Témata: Sibiřan