Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Mariánek zná finalisty své soutěže | foto: instagram.com

Co dělají finalisté Mariánkovy soutěže? Jeden tvrdí, že bude koncertovat v O2 aréně, je to lež

Soutěž #JEDUZAJONEM 2 na sebe upoutala velkou pozornost a tu získali také soutěžící. Výherci se ale od jejího ukončení na sítích odmlčeli a spolu s nimi také další finalisté. Někteří se opět vrátili ke své tvorbě a využili své dočasné popularity. Kontroverzní rapper Madson Real tvrdí, že bude vystupovat v O2 aréně, lidé se mu ale vysmívají.
  14:00

Youtuber Jon Mariánek nedávno ukončil soutěž #JEDUZAJONEM 2 a vítězem se stali dva mladíci, kteří navštívili sedm divů světa. Dvojice kamarádů poté přidala na TikTok video, ve kterém děkovala svým fanouškům a od té doby je na jejich účtu ticho. Nejsou ale jediní z finálové pětky, kdo se po ukončení soutěže odmlčeli na sociálních sítích. Velká favoritka soutěže Klára od vyhlášení soutěže nepřidala na TikTok žádné video a nevyužila tak pozornosti, kterou si získala. Kdo je ale velmi aktivní je rapper Madson Real, který zpochybňoval výsledky soutěže. Mladík tvrdí, že ho čeká vystoupení v O2 aréně, ale lidé se mu smějí.

Soutěž #JEDUZAJONEM 2 vyvolala na sociálních sítích obrovský rozruch. Do soutěže se zapojily stovky lidí a všichni s napětím čekali, kdo se dostane do finálové pětky. Hashtag, který všichni soutěžící používali, má na TikToku přes 45 milionů zhlédnutí a mnoho soutěžících si díky tomu získalo dočasnou pozornost ostatních uživatelů sociálních sítí. I když soutěž mohl vyhrát pouze jeden nápad, ostatní soutěžící mohli využít pozornosti, kterou získali. Ne všichni se ale rozhodli ji využít a spíše se ze sociálních sítí stáhli.

Mladá slečna Klára, která byla v soutěži velkou favoritkou, měla na svých videích vysokou sledovanost. Její videa si lidé chválili a Klára byla proto velmi aktivní. Snažila se tvořit videa s tématikou soutěže a i když zrovna nikomu neplnila přání, odpovídala alespoň na otázky typu co by dělala, kdyby se dostala do USA. Ve chvíli, kdy Mariánek vyhlásil vítěze, oběma mladíkům pogratulovala, tím ale její tvorba videí skončila. „Moc mě mrzí, že jsi nevyhrála. Moc jsem ti fandila. Zasloužila sis to,“ komentovali Klářino poslední video uživatelé na TikToku.

Druhý z finalistů, který si říká Brajen a který přes noc polepil celé Brno samolepkami Mariánka, už ve tvorbě také nepokračuje. Na TikTok začal totiž tvořit pouze kvůli soutěži a nikdy před tím žádná videa nenatáčel. Jeho účet sleduje pouze 300 lidí a Brajen si nejspíš řekl, že nemá cenu pokračovat v dalších videích, když už je soutěž dávno ukončená. Kdo ale v tvorbě videí pokračuje je tiktoker Raven. Ten totiž tvořil pestrý obsah ještě dlouho předtím, než Mariánek vyhlásil svou soutěž. I když Raven nevyhrál, využil pozornosti, kterou získal a rozhodl se vrátit k tomu, co dělal předtím. Díky tomu nedávno překonal hranici 8 tisíc sledujících.

Asi nejvíce aktivní je rapper Madson Real, který využil své dočasné popularity ještě předtím, než soutěž skončila. V úvodu jednoho videa například řekl, že vyzývá Mariánka na zápas a hned vzápětí dodal, že si dělá srandu. Madson dokonce zpochybňoval pravost hlasování a podle spousty lidí se zkrátka nedokázal smířit s tím, že nevyhraje. Rapper ale aktivně přidává videa, ve kterých například poslouchá vlastní písničku, kterou složil k soutěži #JEDUZAJONEM 2 a tváří se velmi sebevědomě.

Nedávno svým sledujícím tvrdil, že bude mít koncert v O2 aréně a že ho čekají velké věci. „Frajer ještě neudělal ani album a už by chtěl vyprodávat O2 arénu. Ty jsi strašný kecal. Místo toho, aby ses choval normálně, tak se chováš jako totální p*ča. Úplně sis to u většiny po*ral,“ kritizují Madsona uživatelé TikToku.

Samotní vítězové soutěže už na TikTok nepřidali žádné video. Naposledy se ozvali, když děkovali svým fanouškům za hlasy a zároveň se jich ptali na to, co by měli v USA zažít. Svým způsobem je to škoda, protože se ukázalo, že spojení s Mariánkem dokáže lidem zvednout čísla na všech sociálních sítích. Takový efekt jsme mohli vidět u výherce první soutěže Štěpána Šrámka, který využil pozornosti, kterou si díky Mariánkovi získal a nyní je z něj plnohodnotný influencer. Někteří ale zkrátka nechtějí ve tvorbě pokračovat a tak sami sebe ochuzují o možnost prosadit se na sociálních sítích.

Témata: Jon Mariánek