Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Mariánek zná finalisty své soutěže | foto: instagram.com

Jon Mariánek vyhlásil finalisty své soutěže. Někteří spekulují, že dvojice finalistů falšuje hlasování

Soutěž Jona Mariánka se chýlí ke konci a youtuber vybral pět lidí, kteří postupují do finále. Zároveň spustil anketu, ve které mohou lidé vybrat vítěze. Dvojice finalistů získala bezmála polovinu hlasů a koluje názor, že zmanipulovali výsledky. Mariánek získal za pouhý jeden den 6 tisíc nových odběratelů na YouTube a stále platí, že chce do konce roku překonat hranici milionu odběratelů.
  14:29

Youtuber Jon Mariánek nedávno vyhlásil druhé kolo soutěže #JEDUZAJONEM 2, do které se opět zapojily tisíce lidí. Po konci prvního kola Mariánek vybral pět lidí, kteří ho nejvíce zaujali a nyní je už pouze na jeho sledujících, aby si zvolili, kdo se stane výhercem a pojede na týdenní návštěvu za Mariánkem do USA. Sledující mohou hlasovat na YouTube, kde na Mariánkově kanálu vznikla jakási anketa. Někteří lidé ale zpochybňují její kvalitu. Dvojice mladíků, kteří se dostali do finálově pětice, mají totiž výrazně více hlasů než ostatní finalisté. Toho si samozřejmě mnoho lidí všimlo a dvojici finalistů proto obviňují z toho, že hlasování zfalšovali.

Pětadvacetiletý youtuber oznámil, že si všechna videa, která soutěžící vytvořili, v klidu prohlédne a brzy se ozve, aby prozradil, kdo postupuje do finálové pětice. „Máme to tu, vyhlášení mé finálové pětky. Uteklo nám to celkem dost rychle, ale můžu říct, že jsem si tuhle soutěž fakt neuvěřitelně užil. Teď kašlu na ty statisíce lidí, co tohle video budou sledovat a chci se soustředit jenom na vás, co se zúčastnili téhle soutěže. Protože vy jste budoucnost československého a možná i globálního internetu a influencerství,“ řekl Mariánek v úvodu videa, ve kterém vyhlásil výsledky soutěže.

Youtuber si myslí, že se díky jeho soutěži lidé naučili opustit svou komfortní zónu a dělat něco kreativního. To se rozhodně nedá popřít, protože někteří soutěžící zašli až do extrému, kdy kolikrát hazardovali s vlastním zdravím. I když bylo každé video, které soutěžící vytvořili, něčím speciální, Mariánek musel vybrat pouze pět tvůrců, ze kterých se vybere jeden vítěz. Podle očekávání se do finále dostala soutěžící Klára, která se rozhodla utratit našetřené peníze, aby mohla svým sledujícím splnit přání.

Mnoho lidí vtipkuje, že pokud soutěž vyhraje, Mariánkova přítelkyně nebude dvakrát nadšená. Klára se ale ukázala jako velmi kreativní slečna a místo ve finálové pětici tak zaujímá právem. Když Mariánek vyhlásil svou první soutěž, Klára se také dostala až do finále, které ale nakonec vyhrál Štěpán Šrámek.

Do finále se také dostali mladík, který přes noc polepil Brno nálepkami, na kterých je fotka Mariánka, mladík, který vytvořil skladbu o soutěži a v neposlední řadě také soutěžící, který upekl chléb v přírodě, rozdával balónky lidem, kteří začali odebírat Mariánkův YouTube kanál a navíc se rozhodl vyzkoušet paragliding. Do finále také postoupila dvojice chlapců, kteří navštívili sedm divů světa. Na každé zastávce promovali Mariánka a jeho tvorbu. Cesta pro ně byla velmi náročná, ale nakonec se oba v pořádku vrátili domů. A právě tito dva mladíci jsou aktuálně největší favoriti ve finálové pětici. Získali totiž 49 procent hlasů a mají tedy zatím velikou šanci, že celou soutěž vyhrají.

Koluje ale názor, že oba mladíci získali své hlasy podvodem. Dokonce i jeden ze soutěžících, který se dostal do finálové pětky, zpochybnil pravost hlasů. „Myslím si, že soutěž a hlasování v ní by měli být fér. Už hodně lidí mi psalo, že jistý soutěžící ty hlasy po*ebává a také se myslím, že si toho všimli i ostatní finalisté, ale bojí se to říct, protože by si mohli znepřátelit své fanoušky. Já na to ale j*bu a doufám, že se s tím něco udělá,“ řekl finalista soutěže ve svém videu na TikToku, ve kterém označil Mariánka.

Mariánek zatím nijak na podezření z falšování hlasů nereagoval. Na svém Instagramu se spíše věnuje dosahům, které soutěž #JEDUZAJONEM 2 má. Video, ve kterém Mariánek vyhlásil výsledky, má za pouhý den přes 300 tisíc zhlédnutí. Velkou aktivitu youtuber zaznamenal také v anketě, kde uživatelé YouTube mohou hlasovat o vítězi. Hlasovalo totiž už přes 160 tisíc lidí a Mariánek tvrdí, že je to dvakrát více hlasů než kolik jich bylo při první soutěži za celou dobu. Rozhodně za to může také extrémní nárůst odběratelů, který Mariánek od té doby zaznamenal. Statisíce odběratelů měl ale Mariánek už dříve, tehdy ale očividně nebyli tolik aktivní.

Díky druhé soutěži youtuber získal také to, co chtěl a sice další odběratele na svém kanálu. V den, kdy oznámil finalisty své soutěže, mu přišlo rekordních 6 tisíc nových odběratelů a díky tomu Mariánka aktuálně sleduje už 752 tisíc lidí. Jeho cílem je překonat hranici milionu odběratelů a to do konce letošního roku. Pokud si sedne s vítězem soutěže#JEDUZAJONEM 2 a bude s ním tvořit kvalitní videa, která lidi pobaví, může se stát, že se mu to opravdu podaří a pro své fanoušky si tak přichystá něco opravdu speciálního.

Témata: Jon Mariánek