Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Dva finalisti soutěže o cestu do USA jsou prý nedůvěryhodní | foto: instagram.com

Vedou v soutěži, ale viní je z podvodu. Dva finalisti soutěže o cestu do USA jsou prý nedůvěryhodní

Dvojice finalistů soutěže #JEDUZAJONEM 2 je obviněná z podvodu. Podle dalšího finalisty totiž zfalšovali hlasování a měli by tak být vyloučení. Madson Real se nebojí vystoupit na TikToku a mladíky obvinit. Ti se mu ale vysmívají a vtipkují, že se domluvili s 80 tisíci Indů, aby pro ně hlasovali. Mariánek zatím na podezření z podvodu nijak nereaguje.
  9:32

V současné době se čeká na to, kdo se stane výhercem soutěže #JEDUZAJONEM 2. Soutěž, kterou vymyslel pětadvacetiletý youtuber Jon Mariánek, se pomalu chýlí ke konci a lidé mohou o vítězi hlasovat na Mariánkově YouTube kanálu. Velká část lidí ale spíše sleduje dění na TikToku, kde se někteří finalisté navzájem špičkují. Jeden z finalistů se totiž nechal slyšet, že dvojice mladíků, která získala nejvíce hlasů, v soutěži podvádí. Rozhodl se proto mladíky konfrontovat a ti se mu vysmáli. Natočili video, ve kterém podezření zlehčují, ale někteří lidé zastávají názor, že v hlasování opravdu podvádějí.

„Boys, já už jsem udělal všechno a teď je #JEDUZAJONEM 2 ve vašich rukou, užijte si to,“ řekl Mariánek ve videu, ve kterém vyhlásil pět finalistů své soutěže. Lidé začali hlasovat a téměř okamžitě se do čela hlasování dostala dvojice mladíků, kteří navštívili sedm divů světa. Jan Goryczka a Patrik Szotkowski získali za krátkou dobu téměř polovinu všech hlasů. Dosud hlasovalo bezmála 200 tisíc lidí a to tedy znamená, že zhruba 100 tisíc lidí hlasovalo právě pro dva kamarády. Někteří finalisté mají přitom daleko větší dosahy na sociálních sítích než dvojice mladíků. Ti jsou ale v hlasování i nadále v popředí a někteří lidé si začali klást otázku, jak je to vůbec možné.

Jeden z finalistů, rapper, který si říká Madson Real, vyjádřil na TikToku své pochybnosti o pravosti hlasování. „Myslím si, že soutěž a hlasování v ní by měli být fér. Už hodně lidí mi psalo, že jistý soutěžící ty hlasy po*ebává a také si myslím, že si toho všimli i ostatní finalisté, ale bojí se to říct, protože by si mohli znepřátelit své fanoušky. Já na to ale j*bu a doufám, že se s tím něco udělá,“ řekl rapper ve svém videu. Někteří lidé si myslí, že rapper pouze nedokáže přejít fakt, že nevyhraje, jiní ale zastávají podobný názor jako on.

Madson Real tvrdí, že finalistce Kláře lidé také psali, že dvojice mladíků hlasování falšuje. Velmi se naštval a rozhodl se natočit video, aby zjistil, jak je možné, že tolik lidí hlasuje pro Goryczku a Szotkowskiho. Počítal prý s tím, že se na něj lidé naštvou a budou ho urážet, ale zároveň je mu to jedno. Tiktoker Jan Hejl na svém streamu také vyjádřil nesympatii vůči rapperovi a ten se proto rozhodl, že znovu popíše, proč se rozhodl mladíky obvinit.Ti si z obvinění ale očividně nic nedělají a naopak se spíše snaží celou situaci zlehčit.

Szotkowski proto přidal na svůj TikTok video, ve kterém vtipkuje, že s kamarádem přesvědčili 80 tisíc Indů, aby pro ně hlasovali. Poté jsou ve videu záběry, ve kterých dělají s několika Indy rozhovor. Rozhovory jsou ale dabované, aby zněli tak, že se spolu opravdu domlouvají na hlasování v soutěži na YouTube. Pod videem se množí podpůrné komentáře, ve kterých lidé píšou, že mladíkům fandí a že pro ně hlasují. „On jenom neumí prohrávat. Já fandím Madsonovi, ale tohle mi přijde divný, že prostě někoho obviňuje. To, že mu to někdo napsal, není důkaz,“ komentují Szotkowskiho video uživatelé na TikToku.

@patrikreklama Děkujeme všem hlasujícím 😍 Jste neskuteční 🔥🔥🔥💪🏻 #jeduzajonem2 ♬ původní zvuk - Patrik Szotkowski

Někteří lidé, kteří fandili rapperovi, se ale po sérii videí, ve kterých dvojici mladíků obviňoval z podvodu, otočili zády. Podle nich totiž není možné, aby hlasování obešli a rapper je tak pouze naštvaný, že nezvítězí. On sám celou situaci využívá ve svůj prospěch a tvrdí, že mu hateři pouze dělají reklamu. Sám dokonce natočil video, ve kterém po celou dobu tvrdil, že se vzdává své pozice a v soutěži končí. Nakonec se ale rozesmál a řekl, že si pouze dělal legraci.

Mariánek se zatím nijak nevyjádřil k tomu, zda zaregistroval, že se finalisté mezi sebou dohadují kvůli hlasům. Nejspíš si ale nějakým způsobem bude chtít ověřit pravost hlasů a pokud se ukáže, že mladíci opravdu hlasování zfalšovali, pravděpodobně budou ze soutěže vyloučení a vítězem se tak stane Klára, slečna, která se rozhodla lidem plnit přání. Konec hlasování ale brzy končí a lidé tak mají posledních pár dní na to, aby své favority podpořili.

Témata: Jon Mariánek