Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Justin Bieber | foto: Profimedia.cz

Justin Bieber slaví třicítku. Bral jsem spoustu drog a myslel jsem, že umřu, prozradil o svém dospívání

Čerstvý třicátník Justin Bieber měl velmi složitý život. Jeho kariéru totiž ve velké míře doprovázely drogy a alkohol a zpěvák přiznal, že si myslel, že umírá. V noci mu prý dokonce jeho ochranka chodila kontrolovat pulz. Nyní se snaží očistit se a velmi mu v tom pomáhá jeho žena Hailey Bieber. Díky ní chce prý Bieber být lepším člověkem.
  16:10

Jeden z nejslavnějších zpěváku Justin Bieber slaví třicáté narozeniny. Za dobu své pěvecké kariéry si dokázal získat miliony fanoušků po celém světě a spolu s tím také spoustu hejtrů. Ačkoliv se může zdát, že Bieberův život je naprosto dokonalý, není tomu tak. Také on si prošel mnohými problémy a to nejen psychickými ale také zdravotními. Od mladého věku byl neustále pod drobnohledem médii, ale život mimo kamery pro něj byl často velmi těžký.

Kanadský zpěvák se proslavil tím, že natáčel covery na různé písničky jiných umělců a jeho matka je poté nahrávala na YouTube. Tam ho poprvé zaregistroval manažer Scooter Brown, který se rozhodl, že se z Biebera pokusí udělat hvězdu. A to se mu také podařilo. Nedlouho poté totiž o Biebera projevily zájem televize, rádia a mladý zpěvák získal své první fanoušky. V roce 2008 podepsal tehdy třináctiletý Bieber smlouvu s vydavatelstvím Island Def Jam a odstartoval tak svou velkolepou kariéru. Jeho popularita raketovým tempem rostla a brzy byl Bieber známý po celém světě. Neustále byl pod dohledem dospělých lidí a možná právě proto začal vyvádět různé rebelské kousky. Bieber se přiznal k tomu, že v minulosti neustále kouřil marihuanu, ale to byl teprve začátek. Čím byl starší, tím více ho to k drogám táhlo, protože potřeboval nějakým způsobem uniknout ze světa, který byl pro něj často až příliš náročný.

„Bral jsem různé prášky, extázi, houbičky, prostě úplně všechno. Chtěl jsem od všeho utéct. Byl jsem mladý a chtěl jsem to vyzkoušet, jako spousta lidí v mém věku. Jenže moje zkušenosti s drogami se odehrávaly před kamerami,“ řekl Bieber v jednom díle dokumentu, který se objevil na jeho YouTube kanále. Zpěvák přiznal, že dělal hlouposti, ale příliš neřešil, co si o tom kdo myslí. Jezdil například po městě v luxusním autě pod vlivem drog a alkoholu. Tehdy ho ale zdržela policie a Bieber musel zaplatit tučnou pokutu. Jindy se zase rozhodl, že bude házet vejce na dům svého souseda. Protože podobných excesů bylo hodně a Bieber trávil spoustu času v USA, přes čtvrt milionů občanů USA podepsalo petici, aby byl Bieber ze země vyhoštěný a vrátil se zpět do rodné Kanady. Bieber si ale s rostoucím věkem uvědomil, že to takhle dál nejde. Drogy a alkohol ve velké míře na něj měly opravdu destruktivní účinky.

„Rozhodl jsem se přestat se vším, protože jsem se cítil, jako bych měl umřít. Moje ochranka mi ve spaní chodila kontrolovat pulz. Lidé ani neví, jak vážné to bylo, opravdu děsivé období. Hned po probuzení jsem spolykal prášky a zakouřil si marihuanu a takhle začínal můj den. Modlil jsem se k Bohu, aby mi pomohl dostat se z toho. Nějakým způsobem se mi podařilo snížit příjem drog, ale nešlo mi se z toho úplně dostat,“ řekl Bieber v dokumentu. K tomu se mu navíc rozjely různé psychické problémy, protože nedokázal zvládat každodenní tlak, který jeho popularita přinášela. Musel proto začít užívat antidepresiva, aby vůbec dokázal vylézt z postele. Kvůli špatnému životnímu stylu se Bieberovi také špatně spalo a neměl proto příliš mnoho energie zvládat některé věci.

Bieber také zažil nepříjemný rozchod se zpěvačkou a herečkou Selenou Gomez. Pár byl spolu sedm let a rozešel se v roce 2018. Pro oba to ale bylo velmi náročné po psychické stránce a i když už každý žije jiný život, stále se z toho prý ani jeden z nich nevzpamatoval. Bieber prozradil, že mu v jeho nelehké životní situaci velmi pomáhá jeho žena Hailey Bieber, která je pro něj tím nejbližším člověkem. Zpěvákova manželka na něj prý neustále dohlíží, snaží se mu zlepšit náladu a Bieber chce kvůli ní být lepší. Ne vždycky se mu to prý daří, ale už se nikdy nechce vrátit k tomu, jaký byl kdysi. „Všichni uráží Hailey, že se o něj stará jako o malé dítě, ale možná přesně to Justin potřebuje. Je smutné zjistit, že Justin je ve skutečnosti člověk naprosto zničený slávou. Je v tom už od dětství a je jasné, že se to na něm muselo podepsat. Nijak ho nesoudím za to, že bral drogy. Na jeho místě by jsme se s takovou popularitou asi taky nedokázali vypořádat střízliví,“ reagují na otevřenou zpověď Biebera lidé na YouTube.

V jednom rozhovoru Bieber prozradil, jaké má plány do budoucna. Chce se prý kompletně oddělit od svého současného života a rád by si založil rodinu. Neustále se prý ale nedokáže zbavit zdravotních komplikací a musí se nejprve dát do pořádku. Pravidelně chodí na oxygenoterapii, která mu prý výrazně pomáhá. Zároveň ale pořád není zcela v pořádku a život se mu neustále komplikuje. Minulý rok například ochrnul na půlku obličeje a musel proto zrušit turné. Díky neuvěřitelné podpoře blízkých kamarádů a rodiny se mu prý ale daří vyrovnávat se s komplikacemi daleko lépe než dřív.