Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Skupina Cravity | foto: K-POP Prague 2023

K-pop míří do Prahy. Většina členů hlavní kapely je na vojně, i přes to se mnozí nemohou dočkat

První K-popový festival míří do Prahy, a to už 6. října. Pořadatelé představili kompletní program a mnoho fanoušků se nemůže dočkat. Nejzajímavějším jménem je pro mnohé Monsta X. I přes to někteří tvrdí, že je program tolik nezajímá a vstupenky jsou příliš drahé. Členové hlavní kapely jsou navíc na vojně.
  17:25

Korejská mánie už za méně než tři týdny zasáhne Prahu. Po dlouhém čekání se tuzemští fanoušci K-popu konečně můžou těšit na první festival věnovaný jejich oblíbené hudbě. Bude se konat už 6. října v O2 areně.

Fanouškům se představí jihokorejské hvězdy v rámci festivalu K-POP Prague 2023. Už na začátku září pořadatelé oznámili, že se představí skupiny Monsta X, Cravity a AB6IX. Teď pořadatelé zveřejnili další tři jména. Fanoušci se můžou těšit na sedmičlennou dívčí skupinu Billie, která je známá především díky všestrannosti a jedinečnému pohledu na svět. Další dívčí skupinou je Cignature a program uzavírá chlapecká skupina Blank2y.

Vstupenky už jsou několik dní v prodeji a pohybují se od 3890 až do 5 990 korun. Celým večerem provede Dominika Hašková, zpěvačka elektropopové skupiny We Are Domi. „Doufám, že na festival dorazí lidi všech generací a osobně zažijí netradiční vystoupení kapel z Jižní Koreje. K-popová scéna je totiž kromě skvělé hudby známá také tím, že přináší úžasnou vizuální show, kterou by si rozhodně nikdo neměl nechat ujít,“ říká a je vděčná, že si ji vybrali jako moderátorku členové jak českého, tak jihokorejského týmu.

Mnoho fanoušků už se na festival těší a má koupené vstupenky už dávno. „Už se moc těším. Mám vstupenky do třetí řady. Chápu, že to může být dražší, já se ale moc těším. Monsta X prostě musím vidět,“ říká studentka z Brna. Prý se o festivalu dozvěděla náhodou, neváhala však a vstupenky hned koupila. Jedna z uživatelek na TikToku vysvětluje, že se o festivalu dozvěděla dva dny před prodejem vstupenek, což jí přišlo zvláštní, i přes to si je hned pořídila.

Někteří však upozorňují, že Monsta X, nejznámější skupina, která má na festivalu vystoupit, má tři členy z pěti v současné době na povinné vojenské službě. Podobný osud potkal také pravděpodobně nejpopulárnější K-popovou skupinu BTS. Ti by měli začít společně vystupovat až v roce 2025.

Fanoušci Monsta X se i přes to těší alespoň na zbývající členy. Redakce Antiyoutuber.cz požádala pořadatele o bližší informace ohledně koncertu, do doby zveřejnění článku však nereagovali.

Zároveň si nejeden potenciální návštěvník stěžuje na cenu vstupenek. „Ta akce by mě zajímala, jen si to jako student nemůžu dovolit. Mám tam nějaké oblíbence a chápu, proč je cena taková, ale je to pro mě moc peněz,“ vysvětluje studentka z Prahy. Podobných je hned několik. „Nikdy tady nic podobného nebylo, jen na to, jak jsou ty skupiny zajímavé, je to hrozně drahé,“ dodává jiná. K-pop sice mnohé zajímá, jednoduše ale ne na tolik, aby za program, který pražský festival nabízí, dali nejméně téměř čtyři tisíce korun.