Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

K-Pop Prague nakonec nebude | foto: K-pop Prague 2023

Korejská mánie v Praze nakonec nebude. Pořadatelé ruší K-Pop festival, prý kvůli nekompletní kapele

Už 6. října se měl konat první K-Pop festival v pražské O2 areně. Ten nakonec nebude. Prý kvůli tomu, že členové skupiny Monsta X jsou na povinné vojenské službě. Pořadatelé teď vracejí vstupné v plné výši a vymýšlejí náhradní řešení.
  15:23

Od začátku září se mnoho fanoušků hudebního žánru K-Pop nemohli dočkat prvního tuzemského festivalu, který mu měl být věnovaný. Ač někteří upozorňovali na vysokou cenu vstupenek a ne příliš atraktivní program, mnozí se nemohli dočkat. Festival se však nakonec neuskuteční.

Organizátoři festivalu K-POP Prague 2023 lákali na šest jihokorejských hvězd. Festival se měl konat 6. října v pražské O2 areně a vstupenky stály od 3890 až do 5 990 korun. Celý festivalem měla provázet zpěvačka Dominika Hašková po boku jihokorejského moderátora. Českým fanouškům se měly představit hudební skupiny Monsta X, Cravity, AB6IX, Blank2y a ryze ženská uskupení Billie a Cignature.

Nejpopulárnější skupinou ze všech představených je bezpochyby Monsta X, která však má tři členy z pěti v současné době na povinné vojenské službě. To je právě podle pořadatelů důvodem, proč se festival neuskuteční. „Bohužel nejsme schopni zajistit headlinera kapelu Monsta X, jejíž někteří členové jsou údajně ve vojenské službě. Nyní jsme od korejské strany bohužel obdrželi informaci o tom, že kapela se nemůže dostavit v kompletní sestavě,“ vysvětluje pořadatel Martin Pokorný. Vzhledem k této skutečnosti se prý dohodli na zrušení celé akce. O tom, že je část kapely na vojně se přitom vědělo už v době, kdy se akce oznamovala.

Právě vystoupení skupiny Monsta X vyvolávalo mezi českými fanoušky K-Popu mnoho debat. Nejeden z nich totiž spekuloval, jak mají v plánu koncert pořadatelé koncipovat. „Moc jsem je chtěla vidět, i když by nebyli kompletní. Je to škoda,“ říká jedna z fanynek.

Ač pořadatelé stále hledají náhradní řešení, v současné době zatím není jasné, jaké bude. „Moc nás to mrzí. Společně s Korejci se nyní snažíme najít náhradní řešení, jak K-Pop kulturu v Praze v budoucnu představit,“ vysvětluje Pokorný. Všem, kteří si už vstupenku zakoupili od oficiálních prodejců, pořadatelé plnou cenu vrátí.

Někteří fanoušci si zároveň stěžovali na cenu vstupenek. Prý byly moc drahé. „Ta akce by mě zajímala, jen si to jako student nemůžu dovolit. Mám tam nějaké oblíbence a chápu, proč je cena taková, ale je to pro mě moc peněz,“ vysvětlila pro redakci Antiyoutuber.cz studentka z Prahy.