Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Kazma se chlubí popularitou a lidé ho kritizují. Miluješ sebe a ne lidi, egoisto, kritizují ho

O Kazmovi se opět ví také zahraničí, kde média mluví o dešti peněz. Kazma se svou popularitou chlubí na Instagramu a tvrdí, že miluje lidi. Mnoho lidí ho ale kritizuje nejen kvůli výsledku soutěže, ale také proto, že prý manipuluje se svými sledujícími. Málo lidí nejspíš přispělo na Donio, ale Kazma se tváří, že je s výsledkem soutěže spokojený.
  18:00

Bavič Kamil Bartošek alias Kazma ukončil soutěž o milion dolarů a lidem peníze vysypal z vrtulníku. O této akci dokonce začala mluvit také zahraniční média a Bartošek se tím začal na sociálních sítích chlubit. Nelze ale ignorovat velké množství negativních komentářů, které kritizují výsledek hry a také všechny lidi, kteří se do soutěže zapojili. Bartošek se ale tváří, že se vše povedlo přesně tak, jak si přál a zároveň že peníze využil na ten nejlepší možný způsob. Jen velmi málo lidí ale nejspíš přispělo na různé sbírky na internetovém portálu Donio.

Bartošek je známý tím, že své projekty vždy uvede jako naprostou šílenost, ze které se nakonec vyklube projekt, který má někomu pomoct. Stejně tomu bylo i tentokrát, kdy diváky, kteří zhlédli jeho film ONEMANSHOW: The Movie, nalákal k trezoru s milionem dolarů, který se ale nikomu nepodařilo otevřít. Když se poté rozhodl peníze vysypat z vrtulníku nad polem, opět měly peníze pomoci, tentokrát různým lidem na stránkách Donio.cz, kteří založili sbírky. Vše ale nasvědčuje tomu, že lidem v nouzi pomohlo jen velmi málo lidí, Bartošek ale i nadále celý projekt propaguje jako naprosto úspěšnou věc.

Na svém Instagramu se chlubil, že o něm píší zahraniční média a vzhledem k tomu, že se na něj upřely zraky mnoha cizinců, Bartošek najednou začal psát veškeré vzkazy v angličtině. „Najednou už to není o pomoci lidem, ale o tom, že o tobě mluví v zahraničí. Docela mě zklamalo, že řešíš, že jsi slavný ve světě a neřešíš to, že skoro nikdo na Doniu nepřispěl. Obyčejný egoista,“ kritizuje Bartoška jeden z uživatelů na Instagramu. Je pravda, že se Bartošek nijak nevyjádřil k tomu, co doslova bije do očí, tedy že si drtivá většina lidí peníze nechala.

Bartošek se na Instagramu pochlubil různými články, kde o soutěži píší a doplnil to větami: „Je to všude! Celý svět píše o prvním dešti peněz na světe, ke kterému došlo v České republice. Když říkám všude, myslím tím opravdu všude“. Poté opět zveřejnil videa z celé akce, kdy se nad polem objevil vrtulník s kontejnerem, ze kterého se vysypaly peníze, které následně početný dav lidí sbíral ze země. „Prostě jen miluji lidi,“ okomentoval videa sám Bartošek opět v anglickém jazyce. Bavič ale nijak nereagoval na množství komentářů, které se objevily pod několika jeho příspěvky nejen na Instagramu, ale také na TikToku.

Mnoho lidí si totiž stěžuje, že jim nepřišel email se šifrou, díky které měli zjistit přesnou polohu místa, kde bavič peníze vysype. Jiní zase kritizují všechny, kteří se rozhodli zapojit do sbírání peněz. Velmi často totiž naráží na to, že jsou Bartoškem naprosto zmanipulovaní a pro peníze udělají úplně cokoliv. Bartošek si jistě uvědomuje, že má vliv na obrovské množství lidí. Na druhou stranu, bylo to jejich rozhodnutí zapojit se do hry a sami si také mohli říct, že se nepřidají k většině lidí, kteří si pro sebe chtěli ulovit co možná nejvíce peněz.

Najdou se ale i tací, kteří Bartoška za jeho veledílo chválí a bavič je podle nich naprosto bez chyby. Ostatní, kteří ho kritizují, mu prý pouze závidí, že dokázal něco, co tu ještě nikdo předtím nedokázal. V tom mají samozřejmě pravdu, protože Bartoškovi se opravdu podařilo získat obrovskou pozornost díky projektu, kterým naprosto zastínil ostatní české tvůrce. Nelze ale ignorovat, že na jeho soutěž převládají negativní názory. Dokonce i v zahraničí lidé pochopili, že projekt jistě není tolik růžový, jak ho Bartošek prezentuje.

„Kdybyste miloval lidi, pomohl byste chudým lidem lidsky a nevyhazoval peníze s velkou propagací. Kamaráde, je to zvrácené, když věříte, že milujete lidi. Milujete sebe, ne lidi,“ okomentoval Bartoškovo video jeden zahraniční uživatel Instagramu. Bartošek ale břímě odpovědnosti přenechal všem lidem, kteří se zapojili do druhého kola soutěže. Je totiž pouze na nich, zda si peníze nechají, nebo přispějí na konkrétní sbírky na stránce Donio. Podle toho, co můžeme vidět na sociálních sítích, tak ale nejspíš učinilo jen velmi málo lidí. Bartošek je ale s výsledkem soutěže očividně naprosto spokojený.

Témata: Kazma