Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Peníze od Kazmy si většina lidí nechala | foto: instagram.com

Peníze od Kazmy si většina lidí nechala. Chlubí se jimi na sítích a o Kazmovi se mluví i v zahraničí

Kazma lidem vysypal milion dolarů a sociální sítě jsou plné videí, ve kterých se lidé chlubí, kolik si dokázali nahrabat. Skoro nikdo se ale nepochlubil tím, že by přispěl na různé sbírky na internetových stránkách Donio.cz. Kazma je kvůli výsledku soutěže kritizovaný, ale v zahraničí jsou jeho tvorbou zaujatí.
  14:40

Bavič Kamil Bartošek alias Kazma nakonec vyslyšel prosby většiny lidí, kteří sledovali jeho soutěž o milion dolarů a rozhodl se, že peníze opravdu může dostat charita. Vymyslel pro to ale svůj vlastní způsob, který se příliš nevydařil. Poté, co lidi z vrtulníku zasypal jednodolarovými bankovkami, bylo už pouze na nich, zda opravdu charitu podpoří. Mohli to udělat pomocí QR kódu, který byl nalepený na každé bankovce. Kódy odkazovaly na sbírky na platformě Donio. Podle videí na sociálních sítích tak ale učinilo jen velmi málo lidí. Uživatelé se většinou místo toho na sítích chlubí, kolik peněz si vydělali.

„Každý kód je nastavený na platbu v hodnotě 22 korun. Těch kódu jsme vytiskli milion a nalepili jsme je na každou bankovku, aby každá z nich měla smysl. A jak velký smysl budou dohromady mít, o tom rozhodnete vy,“ řekl Bartošek v jednom ze svých videí. Když se lidé zaregistrovali do druhého kola soutěže o milion dolarů, Bartošek opravdu z vrtulníku vysypal peníze a všichni přítomní se okamžitě pustili do zběsilého sbírání bankovek. O pár hodin později sociální sítě zaplavila videa, ve kterých se lidé chlubí, kolik peněz si pro sebe na poli dokázali ukořistit.

Taková videa měla obrovskou sledovanost, protože ti, kteří se nezaregistrovali do druhého kola soutěže, neměli ani tušení, že Bartošek už z vrtulníku peníze vysypal. Začaly se ale množit negativní komentáře od lidí, kteří finální výsledek hry o milion dolarů odsuzují. „Tyhle peníze štěstí nepřinesou. Kazma se kochá pohledem, jako když slepicím hodíš zrní. Mělo to být víc propracované. Kazma opět dokázal, že lidi jsou jenom ovce. 90 % lidí si to stejně nechá,“ komentují uživatelé TikToku videa, ve kterých z vrtulníku padají bankovky.

Je pravda, že sociální sítě jsou plné videí, ve kterých se lidé chlubí výdělkem, ale je opravdu žalostně málo videí, kde se mluví o portálu Donio.cz. Jedna mladá žena přidala na TikTok video, ve kterém ukázala svazek nasbíraných bankovek, kterých rozhodně neměla málo. Ve videu ale poté ukázala také fotky z webové stránky Donio.cz, kde přispívala na ty nejrůznější sbírky. „Posílám dál a děkuji, má to příběh. My tu hru dohrajeme,“ stojí v popisku jejího videa. Lidé jsou nadšení z toho, že na sociálních sítích konečně narazili na někoho, kdo opravdu přispěl na pomoc lidem, kteří jsou v nesnázích a mladou paní velmi chválili.

Je možné, že nebyla jediným člověkem, který se rozhodl přispět na různé sbírky, ale pokud je takových lidí víc, nejspíš se rozhodli nechat si to pro sebe. I když je na každém, aby se rozhodl, zda si peníze nechá nebo ne, drtivá většina lidí si peníze nechala pro sebe. Mladý influencer Leoš Svoboda, který si říká Rošťák Svobík, chce ale nasbírané peníze darovat na chod táborů pro děti z dětského domova. Tomu se podařilo získat přes 180 tisíc korun. Bohužel se ale kromě pár výjimek na sociálních sítích všichni předhánějí, kolik dolarů si kdo dokázal nasbírat.

Protože je jméno Kazma opět velmi populární, někteří lidé se chtějí na úkor jména baviče zviditelnit. Na sítích se proto začaly množit falešné fotky konverzací, které měl vést Bartošek na Instagramu spolu s jejich autory. Ti se většinou chlubí tím, že jim Bartošek předem poslal souřadnice místa, kde z vrtulníku vysype milion dolarů a také se snaží ostatní přesvědčit o tom, že po celou dobu měli přímo od baviče informace, že v trezoru jsou falešné dolary.

Někteří lidé už podvodníky prokoukli, jiní se ale nechali nachytat a v komentářích proto vedou diskuze o tom, jak je to vůbec možné. Bartošek se ale opět stal populární také v zahraničí. V minulosti se dostal do zahraničních médií díky své ONEMANSHOW, kdy například zařídil, aby se v Praze na předávání ocenění Český lev objevil falešný herec Jim Carrey. Tentokrát si nezískal pozornost médií ničím jiným než vysypáním milionu dolarů z kontejneru, který ve vzduchu táhl vrtulník.

O Bartoškově zakončení hry se mluvilo například v Peru. Díky tomu se na Bartoškovy sociální sítě soustředí mnoho cizinců, kteří komentují jeho videa ve svém jazyce a záběry, ve kterých z kontejneru ve vzduchu padá na zem vír bankovek, se po internetu šíří neuvěřitelnou rychlostí. I když se Bartoškovi očividně nepodařilo přimět nijak zvlášť velký počet lidí k tomu, aby přispěli na různé sbírky, rozhodně se mu ale nedá upřít, že se svými nápady naprosto odlišuje od ostatních bavičů.

Témata: Kazma