Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác

Kazma se chlubí na sítích | foto: instagram.com

Věnoval někdo peníze z Kazmovy výhry? Budou k dispozici analýzy, které ho mohou zničit

Kazma se na sítích chlubí svou soutěží a lidé se neustále ptají, zda někdo opravdu přispěl na sbírky na Doniu. Podle Donia budou k dispozici analýzy, které prozradí, zda Kazmova pompézní show opravdu dokázala pomoci, nebo si většina lidí peníze nechala. O Kazmovi se mluví také v zahraničích a někteří chtějí, aby peníze rozdával také v jiných zemích.
  13:15,  aktualizováno  2. listopadu 14:02

Hra o milion dolarů, za kterou stojí bavič Kamil Bartošek alias Kazma, pobláznila nejen celou republiku, ale také sociální sítě. A právě tam se nyní odehrává pokračování veškerého dění, které Bartošek rozpoutal ukončením soutěže. Opět se o něm totiž mluví v zahraničí, což mu očividně dělá dobře. Někteří jeho sledující si toho ale všimli a jsou z toho velmi zklamání.

O Bartoškovu soutěž je dokonce zájem i v jiných zemích, protože baviče považují za dalšího MrBeasta. Lidé se ale nejčastěji ptají, kdo přispěl na sbírky na internetovém portálu Donio.cz. Převládá totiž názor, že si většina lidí nechala peníze pro sebe.

„Proč najednou popisky v angličtině? Někomu stoupá ego. Chtěl bych vědět, kolik z celého jednoho milionu skončilo na Doniu,“ píšou lidé velmi často pod příspěvky Bartoška. Nelze totiž přehlédnout, že se bavič raduje z faktu, že se o něm opět mluví také v zahraničních médiích a získal si díky tomu nové sledující z cizích zemí. Nějakou dobu měl veřejně přístupný instagramový profil, ale nyní ho má opět zamknutý a to nejspíš proto, aby byl pro lidi více tajemný. Počet sledujících se Bartoškovi výrazně zvýšil a v současné době ho sleduje přes 930 tisíc lidí, což je na české poměry vynikající číslo.

Horší je to ale s komentáři, kteří lidé zanechávají pod jeho příspěvky. Ano, někteří Bartoškovi děkují za hru, kterou vymyslel a také za rozhození milionu dolarů. Množí se ale negativní komentáře, kterými lidé dávají jasně najevo svůj nesouhlas s výsledkem hry. Podle některých totiž bavič svým rozhodnutím vysypat peníze z vrtulníku nikomu nepomohl a celou dobu mu šlo pouze o pompézní show. Záběry z pole u Lysé nad Labem, kde z vrtulníku padají bankovky, totiž působí tak, že si všichni přítomní chtějí nahrabat co možná nejvíce peněz pro sebe, nikoliv proto, aby mohli přispět na sbírku na stránce Donio.cz.

Na sociálních sítích se objevilo jen velmi málo příspěvků, ve kterých se lidé nechlubí tím, kolik si nasbírali peněz, ale kolik peněz přispěli na sbírky. Nikdo tedy stále neví, jestli Bartoškova soutěž opravdu splnila svůj účel a podařilo se podpořit lidi, kteří se kvůli své situaci rozhodli založit veřejnou sbírku.

„My jsme v tuto chvíli zatím neanalyzovali, kolik příspěvků přišlo nebo jaká byla návštěvnost. Určitě něco přibylo, to je jasné, ale zatím nevíme. Věřím, že budeme vydávat nějaké prohlášení buď my nebo Kazmův tým, jak tato akce dopadla,“ vysvětlila pro redakci Antiyoutuber.cz Cristina Carmen Baron, která se zabývá PR a marketingem Donia.

Pokud se tak opravdu stane, může to být pro Bartoška buď obrovským přínosem nebo ho to může velmi poškodit. Pokud se totiž potvrdí to, co si v tuto chvíli myslí většina lidí, tedy že na sbírky skoro nikdo nepřispěl, na Bartoškovo jméno se nejspíš snese ještě větší kritika, než s jakou se musel potýkat doposud. Je sice pravda, že přispění na různé sbírky bylo dobrovolné, ale pokud si chtěl být Bartošek jistý, že peníze opravdu doputují k lidem, kteří je potřebují, mohl zvolit jiný způsob ukončení soutěže. Otázkou ale je, zda by se on sám spokojil s méně pompézním závěrem celé hry.

To, že se o Bartoškovi a vyhození milionu dolarů z vrtulníku mluví také v zahraničí, má svůj efekt. Jeho příspěvky totiž komentují také lidé z jiných zemí, kteří ho prosí, aby podobnou věc udělal také v jejich zemi. Všichni jsou totiž naprosto fascinovaní „deštěm peněz“, který opravdu vypadá jako z filmu. Někteří se dokonce svěřují se svými příběhy a baviče rovnou žádají o peníze.

„Musím splatit dluh a investovat do svého obchodu, abych mohla dál podporovat své děti. Jsem svobodná matka,“ napsala jedna paní ze zahraničí pod Bartoškův příspěvek na Instagramu.

Ten ale očividně nemá čas číst si komentáře pochvalné ani kritické. Místo toho si znovu prochází momenty z vyvrcholení soutěže a zveřejňuje různá videa ze zákulisí celé show. V jednom videu se například prochází v kontejneru, ve kterém šlape a kope do obrovské kupy dolarů. Někteří lidé Bartoška začali srovnávat se světoznámým youtuberem MrBeastem, který je známý tím, že lidem rozdává peníze a platí jim také za věci, které potřebují a nemohou si je dovolit. Ten kolem toho ale nikdy nedělal takový povyk a pouze o tom natočil video na YouTube. Bartošek si ale v pompéznosti libuje a tím se od youtubera výrazně liší.

Objevila se také další teorie, ke které se mnoho lidí přiklání. Podle některých lidí totiž Bartošek z vrtulníku nevysypal celý milion dolarů, ale mnohem méně. Asi nikdo z těch, kteří se vydali sbírat na pole peníze, nedokáže odhadnout, zda se k nim z nebe opravdu snesl milion dolarů nebo méně. Nedá se to poznat ani ze záběrů, které kolují na sociálních sítích. A právě nad tím se mnoho lidí pozastavuje a přemýšlí, zda Bartošek opět všechny neobelstil. Jedná se ale o pouhou teorii, na kterou nejspíš nikdy nebudeme znát odpověď.

Témata: Kazma