Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Čekají Kazmu a výherce problémy? | foto: Herminapress

Kazmovy miliony budou padat z nebe. Absolutní nesmysl, lidi se pozabíjí, zní reakce

Kazma se konečně rozhodl, co udělá s milionem dolarů, o který se v jeden moment zajímala téměř celá republika a který byl předmětem soutěže navazující na jeho film. Peníze se chystá kdesi nad Českem vyhodit z vrtulníku do vzduchu a bude na lidech, kolik si toho posbírají. Zároveň se tím snaží o pomoc charitě. Křeč a hloupost, lidé se u toho zraní, píšou mu sledující.
  17:00

Kamil Bartošek alias Kazma konečně řekl, co bude s milionem dolarů, tedy dvaadvaceti miliony korun, který v jeho soutěži nikdo nevyhrál. Spustil druhé kolo. Na to lákal už několik dní, vyzval všechny ty, kteří při návštěvě kina dostali herní kartu, aby její číslo zaregistrovali na webu. Proč?

Teď představil, že právě těm, kteří kartu zaregistrovali, přijde zpráva, která je navede k penězům. „Během pár dní se někde nad Českou republikou vznese nákladní vrtulník. Bude mít pod sebou kontejner, ve kterým je jeden milion dolarů v jednodolarovejch bankovkách. Ten kontejner má zespodu obří vrata. A v jeden jedinej okamžik se vrata toho kontejneru někde nad Českou republikou otevřou. Kdy a kde se to stane se pár hodin dopředu dozví jen ti, kteří si aktivovali tuhle kartu,“ popisuje Kazma, jak se k penězům dostat. „Všechno co si nasbíráte je vaše. A co s tím uděláte už necháme na vás,“ dodává.

Co s penězi, ke kterým vedlo rozluštění šifry či vložení výherní karty, má Kazma udělat, prý přemýšlel dlouho. Hned po uzavření soutěže ho lidé vyzývali k tomu, aby peníze poslal na sbírku na stomilionovou léčbu pro malého Martínka, na kterou se tou dobou skládal celý národ. I to ve videu Kazma zmiňuje. Ptal se totiž lidí, co s penězi má provést, právě darování na dobrou věc byl jeden z nejčastějších návrhů. Dál zmiňuje rozdělení peněz mezi hráče a použití peněz pro další show. „Dlouho jsem přemýšlel co s tím a pak mě napadlo, že bych mohl všechny tyhle tři věci spojit dohromady,“ říká Kazma.

Charitu nechá na lidech

Dál zmiňuje platformu Donio, na které jsou sbírky na celou řadu věcí. Od pomoci s léčbou, přes pořizování zdravotních pomůcek až po pomoc rodinám, kterým odešel blízký člověk. S týmem vytiskl QR kódy, které prý nalepili na všechny jednodolarové bankovky z výhry. Odkazují na příběhy právě z Donia a každý QR kód je údajně nastaven na platbu v hodnotě 22 korun, tedy jednoho dolaru. Každá bankovka, která vypadne z kontejneru, tak prý dostává vyšší smysl.

Otázek a poznámek však mají Kazmovi sledující hned několik. Ptají se třeba, zda nalepením samolepky dolarovou bankovku neznehodnotil. „Pokud jsem to dobře pochopil, tak sice je jen na nás, co s penězi uděláme. Ale tím, že je bankovka znehodnocená nálepkou, tak se na nic jiného než charitu použit nedá. Takže buď člověk pošle na charitu, nebo si to nechá na památku a nic neudělá. Ale pro sebe už ty peníze použit nemůže,“ píše jeden z Kazmových sledujících.

Jiní se podivují nad celým systémem. „To se tam ti lidi zabijou,“ poznamenává jeden z lidí, čímž odkazuje na to, že se na místo, kde budou bankovky padat z nebe, shromáždí v jeden čas obrovské množství lidí, kteří se budou snažit ukořistit co nejvíc peněz.

„Mohli jsme dat 23 náhodným lidem milion korun. Ale řekli jsme, že radši těch 23 milionů doslova vyhodíme z okna a necháme se o to blbečky rvát do krve… nechápu, že nikomu nedošlo, kolik lidi se u toho může zranit,“ uzavírá další člověk.

Další reakce se vesměs shodují v tom, že je to už celé jen hloupost a křeč. Část Kazmových fanoušků ho však chválí a vidí v plánu B, jak tomu Kazma říká, vyšší smysl a dobro.

Témata: Kazma