Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav

Bianca Censori, Kanye West | foto: Profimedia.cz

Kontroverze kolem Kanyeho Westa pokračují. Napadl muže, manželku stále obléká do komických modelů

Kanye West, který vystupuje pod uměleckým pseudonymem Ye, nepřestává překvapovat. Rapper toho za poslední dobu zvládl doopravdy hodně – od velmi odvážných outfitů jeho ženy Bianci Censori, přes odsouvaný termín vydání alba až po fyzické konfrontace. Minulý týden měl Ye údajně udeřit dvojče muže, který měl napadnout právě jeho ženu. Tento veřejný skandál se tak připisuje na konec dlouhého listu kontroverzí, které jsou se jménem Westa spojovány.
  8:21

Kontroverzí má kolem sebe rapper Kanye West mnoho, když se však v prosinci roku 2022 oženil s australskou modelku a návrhářkou Biancou Censori, vše nabralo na intenzitě.

Mezi nejnovější kontroverze Westa patří zmíněný incident z minulého týdne, kdy hudebník fyzicky napadl dvojče muže, který měl do jeho partnerky dle zdrojů strčit. Na tom, co přesně se stalo se obě strany nemohou shodnout. „Útočník vložil Biance Censori ruce pod šaty, přímo na tělo, chytil ji za pas, otočil se k ní a pak ji políbil,“ uvedl zástupce rappera pro agenturu TMZ. Očitý svědek naopak tvrdí, že muž Biancu nenapadl. Jedno z dvojčat Houstonových do ní mělo jen omylem strčit v hotelové hale a to mohl, dle svědka, být konec celého incidentu. Místo toho však hudebník napadl druhé z dvojčat v momentě, kdy si v klidu sedalo ke stolu s přáteli. Ye si bratry nejspíše jednoduše spletl, což by nebylo tak překvapivé – jde totiž o jednovaječná dvojčata. Napadený muž neutrpěl žádná zranění, i tak je nyní incident vyšetřován jako ublížení na zdraví.

Kauzy se však s Westem táhnou už nějaký ten pátek. Po sňatku s Australankou začaly fotky nového páru prakticky okamžitě zaplňovat stránky bulvárních časopisů a outfity Bianci Censori se stávaly stále extravagantnějšími. Poprvé se spolu na veřejnosti objevili v lednu 2023, to na sobě ještě Censori neměla nic tak pohoršujícího. Nicméně netrvalo dlouho a ani ne měsíc na to se modelka začala procházet ulicemi kalifornského Los Angeles v podvazcích oblečených přes legíny. Už tehdy se na internetu začaly objevovat spekulace, zda si Censori outfity vybírá sama či zda za nimi stojí její manžel.

22. září 2023 v 16:01, příspěvek archivován: 23. dubna 2024 v 14:12

Mezi další nepřehlédnutelné a často nevhodné outfity patřily například černé šaty připomínající kondom, které Censori vynesla do kostela, průhledná pláštěnka, silonky, které modelce nezakrývaly prakticky nic či nechvalně známý outfit, který se skládal pouze z polštáře. Fanoušci i hejteři amerického rappera tak začali nabývat dojmu, že West své ženě outfity vybírá a nutí ji chodit v tom, co se líbí jemu samotnému. A to bez ohledu na skandály či na porušování zákonů, tak jako tomu bylo například loňské léto v Itálii, kde manželský pár vyvolal nejedno pozdvižení.

Do pomyslného ohně přilil Ye olej svým prohlášením na začátku letošního roku. Prohlásil, že jeho žena bude nosit ještě méně oblečení. Na svém Instagramu uveřejnil také fotky Bianci Censori, kde měla pouze spodní prádlo a kožich zakrývající její bradavky. Rapper příspěvek, který dnes již není na jeho profilu dostupný, okomentoval slovy „no pants this year“, což v překladu znamená „žádné kalhoty tento rok“.

A jak slíbil, tak doručil. Široká veřejnost si tak s postupem času začala o Censori dělat strach a bylo jen otázkou času, kdy rodičům modelky dojde trpělivost. Letos v březnu se k celé situaci vyjádřil i její otec Elia ‚Leo‘ Censori, který vyžadoval osobní setkání s rapperem. Jako problém viděl nejen outfity své dcery, ale i fakt, že se ji rapper snaží držet co možná nejdále od rodiny.

Vyostřené vztahy mezi Westem a rodiči jeho ženy však neměly žádnou velkou dohru a Censori se na veřejnosti nepřestává ukazovat v modelech, které toho více ukazují než zahalují.

Kanye West se do širokého povědomí lidí dostal hlavně díky své hudební kariéře. Tu začal už v 90. letech. Kromě toho se proslavil i sňatkem s jednou ze sester slavného klanu Kardashianek Kim. S tou má čtyři potomky a v poslední době se nejvíce mluví o jejich nejstarší dceři North West. Nejenom, že má se svým otcem společnou píseň „Talking / Once Again“, objevila se i na koncertě v americkém San Franciscu, kde spolu tento hit zazpívali. Na tomto koncertě se spolu také poprvé setkali Westova současná žena Bianca Censori a matka jeho čtyř dětí Kim Kardashian.