Středa 8. května 2024, Den vítězství

Rapper Karlo. | foto: instagram.com/karlojetomeno

Rapper Karlo vydává z vězení novou skladbu. Plánuje odtamtud vydat dvě hudební alba

Rapper Karlo vydává z vězení novou skladbu. Nese název Ticho a spolupracoval na ní s Hasanem a Kokym. Mluví v ní o pobytu ve vězení a zmiňuje, že volá domů jako mimozemšťan. Už v minulosti potvrdil, že plánuje ve vězení vydat dvě hudební alba a tak je otázkou, zda i nová skladba bude součástí.
  17:10

Rapper Karlo, vlastním jménem Juraj Čaba, je už více než rok a půl ve vězení. V březnu byl totiž na Slovensku ve vlaku zatčen za držení drog. Od té doby se už několikrát fanouškům na sociálních sítích ozval a slíbil, že nepřestane tvořit hudbu. Teď po delší době posílá novou skladbu.

Karlo je jedním ze zakládajících členů pardubického labelu Milion+ a tak tvoří hudbu převážně s ostatními. Ani nová skladba s názvem Ticho není výjimkou. Vznikla ve spolupráci s rappery Hasan a Koky a uvádí ji několikrát zopakované věty o tom, že Karlo chce jen ticho a nechce nic slyšet. „Po boji je každý chytrý, ovce zdechla vlk je sytý, volám domů jako E.T.,“ zní ve sloce Karla.

Jeho slova se pravděpodobně vztahují pravděpodobně k jeho nešťastnému osudu. Všichni mu teď říkají, že si s drogami neměl zahrávat, on se dostal do vězení, ale justice je spokojená a on volá domů jako mimozemšťan. Závěrem sloky přirovnává kuchyň k továrně na hity, kde si teď udělal provizorní studio.

Není to poprvé, co vydal z vězení novou hudbu. V létě letošního roku vydal album beatů, na kterých ve vězení pracoval. On sám nedávno na Instagramu sdílel, že mu ve věznici povolili ve tvorbě hudby pokračovat a pochlubil se i technikou, kterou teď používá. Je také součástí hudebního kroužku, díky kterému mohl uspořádat na podzim pro odsouzené a dozorce koncert.

V hudbě nezaostává ani po lyrické stránce. Od té doby, co je ve vězení se objevil na několika skladbách různých rapperů. Největší prostor mu dává bezesporu Yzomandias, kterému už minulý rok na Mixtape J. EDEN E-G3N nahrál freestyle s názvem „Kto by to bol povedal“ přes telefon z vězení. Od té doby se na jeho skladbách objevil už několikrát. Prostor Karlo dostal i na jeho nejnovějším albu Zpátky Na Svoji Planetu, kde mají společnou skladbu. Fanoušci ho mohli například také slyšet na albu celého labelu Milion+ Krtek Forever, na kterém se Yzomandias mimo jiné svěřil, že ho několikrát upozornil na to, aby drogy neprodával.

Môj setup, kým som tu.

Pozdravujem vás.

K.

pani pedagogička

3. října 2023 v 22:50, příspěvek archivován: 10. listopadu 2023 v 10:56

Nutno dodat, že Karlo plánuje velké věci. Ve vězení si má dohromady odsedět sedm let a oznámil, že z vězení plánuje vydat dvě hudební alba. Nedávno kolegové z Milion+ spustili také prodej jeho merche a zisk z něj má jít kompletně na podporu Karla. Je tak otázkou, zda se nová skladba a merch dají považovat už jako předzvěst nového alba.