Pondělí 17. června 2024, svátek má Adolf
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Vémola všechny překvapil svou dravostí při tréninku. Fandí mu dokonce i Slováci, kteří zavrhli Végha

Karel „Terminátor“ Vémola ukázal, jak vypadá jeho trénink. Spoustu lidí udivilo, jak náročné věci Vémola zvládá a i když ho někteří lidé kritizovali, nyní ho začínají uznávat. Vémolu uznávají dokonce i Slováci, kteří zavrhli Attilu Végha, protože podporoval prezidentského kandidáta Petera Pellegriniho. Nikdo ale stále neví, kdo ze zápasníků má větší šanci na výhru.
  18:49

Blíží se zápas, kterého se spousta lidí už nemůže dočkat. Karel Vémola se po letech znovu utká s Attilou Véghem, který Vémolu před několika lety jako vůbec první zápasník knockoutoval. Mnoho lidí ale Vémolu kritizuje a píše mu, že už by neměl do zápasu nastupovat. V posledním zápase ho totiž knockoutoval Samuel Krištofič a někteří lidé zastávají názor, že odveta s Véghem proto nemá vůbec žádný smysl. Všem pochybovačům ale Vémola dokázal, že ještě má hodně co nabídnout.

Vémola je totiž aktivní nejen na Instagramu, ale také na TikToku. A právě tam přidal video, ve kterém je na silovém tréninku a tvrdě dře až do padnutí. I když v jednu chvíli vypadal, že už nemůže, dokázal se vyhecovat a trénink dokončil. Poté se naprosto vyčerpaný sesul na podlahu a ztěžka oddychoval. „Extrémní respekt! Borec! Neuvěřitelný dříč, klobouk dolů, Karle. Pořád na to máš. V prvním zápase jsem fandil Attilovi, ale teď to z celého srdce přeji tobě. Zasloužíš si jít do důchodu s úctou a velkou výhrou,“ chválí Vémolu lidé v komentářích pod videem na TikToku. I když se ozvalo také několik lidí, kteří tvrdí, že Vémola stejně nedokáže Végha porazit, pod videem se objevilo výrazně více přejících komentářů. Ozvalo se také několik Slováků, kteří se nechali slyšet, že fandí Vémolovi a doufají, že Végha porazí.

Végh si totiž proti sobě poštval mnoho Slováků poté, co veřejně v prezidentských volbách podporoval kandidáta Petera Pellegriniho. Právě proto mnoho Slováků otočilo a kdysi všemi milovaného zápasníka nyní někteří lidé nazývají vlastizrádcem. I když ale Végh vyjádřil své sympatie k nově zvolenému slovenskému prezidentovi a mnoho Slováků ho za to odsoudilo, stále se jedná o zápas, ve kterém bude Végh reprezentovat svou zem. Protože je teď ale pod ostrou palbou kritiky, která vůbec neustává, bude mít také daleko méně fanoušků a to může hrát v odvetném zápasu s Vémolou obrovskou roli. Zatímco Vémola neustále přidává fotky a videa z tréninků, Végh podobné příspěvky přidá jen zřídkakdy. Na sociálních sítích je ale aktivní pořád, což je změna oproti minulé přípravě na zápas s Vémolou.

Na zápas se ale spousta lidí opravdu těší. Také organizace Oktagon se pustila do poctivého promování zápasu a vznikají různé vtipné obrázky, kterými se snaží přitáhnout pozornost co možná nejvíce lidí. Na instagramovém profilu Oktagonu se například objevila fotka, kde jsou Vémola i Végh oblečení v hokejových reprezentačních dresech svých zemí. Opět se také objevila reklama, ve které si zahrál herec Jan Kraus, který kdysi diváky lákal na Zápas století. Mnoho lidí si také dělá legraci z promotéra organizace Ondřeje Novotného. Ten totiž po prvním zápasu Vémola vs. Végh reagoval na slova novináře, který navrhl, že by se případná odveta těchto dvou zápasníků mohla jmenovat Odveta století. „Pokus o vtip? Za mně špatný,“ řekl tehdy Novotný. Odvetný zápas mezi Vémolou a Véghem ale nakonec opravdu dostal označení Odveta století a mnoho lidí se tím baví.

Odveta století se ale kvapem blíží a lidé se už nemohou dočkat, až se proti sobě Végh a Vémola po letech postaví v zápasnické kleci. Pod příspěvky, kde organizace Oktagon promuje zápas, se fanoušci MMA dohadují o tom, kdo ze zápasu odejde jako vítěz. „Doufám, že po zápasu bude podání ruky, to by se líbilo asi všem bez ohledu na výsledek. Fandím Karlosovi, ale to jen proto, jak se Attila zachoval při volební kampani. Těžko říct, Vémola do toho tentokrát určitě dá všechno, ale Végh už ho jednou porazil,“ diskutují lidé pod příspěvky Oktagonu na Instagramu. Kurzy na oba zápasníky jsou v podstatě vyrovnané, ale Végh má podle bookmakerů přeci jen o trochu větší šanci na výhru. Jak tedy tolik očekávaná odveta dopadne, zjistíme už 8. června, kdy se Végh a Vémola utkají v titulovém zápasu na v pořadí už osmapadesátém galavečeru organizace Oktagon.