Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Karlos Vémola je opět kritizovaný | foto: Instagram

Instagram samá spolupráce, návrat do klece s otazníky. Karlos Vémola má těžké období

Karlos Terminátor Vémola se vrací do klece a čeká ho titulový zápas s Pavolem Langerem. Vémolu ale při jeho posledním zápase diváci vypískali a je možné, že ho to čeká znovu. Pokud by zápas s Langerem nevyhrál, mohlo by to pro něj znamenat ukončení kariéry, protože by nejspíš nechtěl zápasit v polotěžké váze dál. Na Instagramu se mu lidé vysmívají kvůli spolupracím.
  8:24

MMA zápasník Karel Vémola, muž, který je asi nejvýraznějším členem bojové organizace Oktagon, má před sebou titulový zápas, který nejspíš rozhodne o jeho budoucím životě. Utká se totiž se slovenským zápasníkem Pavolem Langerem, který je aktuálně ve světovém žebříčku zápasníků v polotěžké váze na sedmadevadesátém místě. Vémola sice dokázal porazit daleko zkušenější zápasníky, nyní je ale v pozici, kdy si opravdu nemůže dovolit prohrát. Pokud by se tak totiž stalo, nejspíš by to znamenalo konec jeho velkolepé MMA kariéry. Vémolovi se navíc mnoho lidí vysmívá nejen kvůli zápasům, ale také kvůli jeho spolupracím.

Vémola byl dlouhou dobu mimo hru. Měl totiž zraněnou ruku a musel kvůli tomu odložit dlouho očekávaný zápas s Patrikem Kinclem. Když byl znovu schopný zápasu, postavil se mu zápasník Al Matavao, který byl, podle obrovského množství lidí, pro Vémolu naprosto jednoduchý soupeř. To se v zápasu potvrdilo, protože Vémola předvedl naprosto dominantní výkon a poté se začal soustředit na zápas s Kinclem. Ten ale prohrál a klec opouštěl s neuvěřitelně rozbitým obličejem. Otázkou ale bylo, co má nyní Vémola v plánu. Ten se rozhodl pro zápas s Lucasem Alsinou, díky kterému se opět dokázal vrátit na vítěznou vlnu.

Ne všichni ale Vémolův výkon dokázali ocenit. „Výsměch vám všem, kteří tu blahopřejete k vítězství proti chudákovi, který se tam šel nechat zmlátit za peníze,“ napsal jeden z uživatelů na Instagramu pod Vémolův příspěvek. To, že se Vémola příčí i jiným fanouškům bojových sportů, neukázaly pouze kritické komentáře na sociálních sítích, ale také ohlušující bučení a pískot diváků na samotném galavečeru ve chvíli, kdy Vémola Alsinu porazil. Tolik negativních reakcí ze strany diváků Vémola nejspíš ještě nikdy nezažil a bylo proto velmi hezké, když se ho zastal jeho nadcházející soupeř Pavol Langer.

Ten ale bude muset své sympatie k Vémolovi na nějaký čas odložit, protože se blíží jejich vzájemný střet a Vémola se rozhodně nebude držet zpátky. I když je favoritem s kurzem 1,72, pokud by prohrál, jeho kariéra utrpí obrovskou ránu. Znamenalo by to totiž, že už nemá místo nejen ve střední váze, ale také ve váze polotěžké. Mnoho lidí navíc bude podporovat Langera, kterému byl přidělený kurz 2,03 a který je další v řadě zápasníků, co se pokusí Vémolu porazit. Je dost možné, že Vémolu bude při nástupu do klece doprovázet pískot diváků a Langera naopak diváci budou velmi podporovat.

Podpora ze strany diváků může naprosto změnit psychiku každého zápasníka a Langer tak nejspíš bude mít navrch alespoň v tomto případě. Všichni ale ví, že Vémola dokáže v zápasu vytvořit neuvěřitelný tlak, kterému jen málokdo dokáže odporovat. Pokud chce Langer obhájit svůj titul, bude muset odmítat Vémolovy takedowny a pokusit se ho porazit v postoji. Pokud se mu to podaří, Vémolova kariéra se otřese v základech a s ní také jeho tolik vytoužená odveta s Attilou Véghem.

Pokud totiž Vémola prohraje i s Langerem, mnoho lidí už nebude ani doufat, že by mohl měřit síly s Véghem. Jejich odveta by tak nejspíš neměla takovou sledovanost a zápas by se možná ani neuskutečnil. Jejich první střet přitom lomil rekordy sledovanosti, mnoho lidí by si ale domyslelo, jak by jejich odveta dopadla tentokrát. Vémola by navíc do zápasu nastoupil po dvou prohrách ze tří zápasů a to dokáže zápasníkovu mysl opět velice ovlivnit. Zatím ale nic není definitivní a Vémola se aktivně připravuje na svůj titulový zápas, který může rozhodnout o jeho budoucnosti.

Mimo svou přípravu je ale Vémola velmi aktivní také na sociálních sítích. Na svůj Instagram poslední dobou přidává především fotky a videa s rodinou a také záznamy svých tréninků. Vémolu na Instagramu sleduje 365 tisíc lidí a je tedy pochopitelné, že se podílí na různých placených spolupracích. Často přidává příspěvky, ve kterých propaguje firmu Trenýrkárna.cz. A právě kvůli této spolupráci se stal pro mnoho lidí terčem posměchu. „Jako Rocky, když se snažil udělat reklamu. Karel má daleko od pořádného chlapa. Je blbý a tupý. Alespoň na těch trenkách má pás,“ reagují na video, ve kterém Vémola vychvaluje produkty firmy, uživatelé na sociálních sítích.

Kromě propagace trenýrek ale Vémola chystá také svůj vlastní film. Má být o jeho cestě na vrchol, osobním životě a také o různých temných stránkách popularity. Film se má v kinech objevit 24. ledna příštího roku a lidé ho už nyní kritizují. „Bude se jmenovat Sex, drogy a nevěra,“ rýpl si do Vémoly jeden z uživatelů na Instagramu. Film ale může být opravdu zajímavý, protože Vémolův život je vskutku pozoruhodný. Nyní se ale musí soustředit na zápasení a ne na plánování premiéry. To si Vémola jistě uvědomuje a už teď jistě cítí narůstající tlak blížícího se zápasu.