Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Karlos slaví další výhru. | foto: Oktagon MMA

Vémola a Oktagon pod palbou kritiky. Naprosto nezajímavé, hodnotí lidé zápas Vémoly a Krištofiče

Bojová organizace Oktagon oznámila, že se v prosinci utká Vémola s Krištofičem. Tím ale spustila obrovskou kritiku, která je mířená na Vémolu a také na samotnou organizaci. Podle většiny lidí je zápas naprosto nezajímavý, protože je jasné, že Vémola vyhraje. Tomu zbývají do ukončení kariéry už pouhé dva zápasy a jeho odchod může mít na Oktagon veliký vliv.
  17:14

Jeden z nejvýraznějších českých MMA zápasníků Karel „Terminátor“ Vémola už zná jméno svého dalšího soupeře. Tím bude Samuel „Pirát“ Krištofič, který za svou kariéru posbíral několik cenných skalpů. Spousta lidí je ale ze zápasu naprosto zklamaná a množí se kritické komentáře nejen směrem k Vémolovi, ale také k samotné organizaci. Podle mnohých je totiž tento zápas naprosto nesmyslný a Krištofič nemá šanci Vémolu porazit. Vémola se ale místo kritiky musí zaměřit na zcela jiný problém. Blíží se totiž konec jeho profesionální kariéry, který nejspíš také výrazně ovlivní organizaci Oktagon.

Vémola, osmatřicetiletý zápasník, který se jako první Čech probojoval až do největší bojové organizace na světě UFC, už cítí, že se schyluje ke konci jeho zářné kariéry. Ještě předtím, než pověsí rukavice na hřebík, ho ale čeká posledních pár zápasu, které rozhodně nechce prohrát. Tím prvním bude nově oznámený zápas s Krištofičem, slovenským zápasníkem, kterému se před časem podařilo získat pás šampiona ve střední váze. Ten mu ale poté sebral rozjetý Patrik Kincl, který Krištofiče k ničemu nepustil.

Několik zápasníků dostalo Krištofiče na zem, kde si s ním hráli jako kočka s myší. To je přesně styl, ve kterém vyniká Vémola a pro mnohé je proto tento zápas naprosto nesmyslný. „Piráte, chápu, že ten zápas s Vémolou bereš pro peníze. Ale dělat ze sebe chuje si myslím, že nemáš zapotřebí. Sám víš, že nemáš šanci a to ti fandím. Uválel tě Kozma i Kincl a co s tebou provede takový Vémola, když nemáš to K.O. úder,“ vzkázal Krištofičovi jeden uživatel na Instagramu.

Stejná kritika se valí také na samotnou organizaci, protože většina lidí tento zápas označuje jako předem prohranou bitvu pro Krištofiče. Organizace byla už dříve několikrát obviňovaná z toho, že Vémolovi dává lehké soupeře, kteří předem ví, že nemohou zvítězit. Asi nejvíce kritizovaný byl zápas Vémoly a Al Matavaa. Už tehdy mnozí nechápavě kroutili hlavami nad tím, že vedení Oktagonu takový zápas domluvilo. Je ale možné, že Vémola v zápasu s Krištofičem tentokrát vyzkouší něco úplně jiného, tedy zápasení v postoji.

V minulém zápase se totiž Vémolovi podařilo knockoutovat Pavola Langera a bylo vidět, že se mu to velmi zalíbilo. Možná se tak i tentokrát pokusí Krištofiče trefit v postoji, to se mu ale může velmi vymstít. Vémola totiž nikdy nebyl příliš dobrý boxer, což jsme mohli vidět v boxerském zápasu s rapperem Marpem, který většina lidí označuje za naprosto ostudný. Vémolu ale čekají nejspíš už pouze dva zápasy, jeden s Krištofičem a druhý s Atillou Véghem, kterému se podařilo Vémolu takzvaně knockoutovat už v prvním kole. Vémola chce jistě svou kariéru ukončit vítězně a pravděpodobně proto nyní trénuje ze všech sil.

Od doby, kdy organizace Oktagon oznámila duel Vémola vs Krištofič, se ale vedení organizace musí potýkat s obrovskou kritikou. Někteří lidé nadávají, že Vémola je jejich miláček a vedení proto chce, aby svou kariéru ukončil vítězně. Krištofič tak má být pro Vémolu pouze malé sousto, ze kterého si vydělá veliké peníze předtím, než se dostane k odvetě s Véghem. „Novotný to vaří jako pejsek s kočičkou. Achjo, vážně někdo čekal, že strejda Ondra dodá vyrovnaného soupeře? Je to úplně zbytečný zápas, jen aby si Vémola vydělal. Radši si pustím Clash,“ kritizují organizaci uživatelé na Instagramu.

Ať je to jak chce, Vémolu čekají nejspíš už pouze dva zápasy a poté organizaci opustí. Otázkou je, jak si Oktagon povede dál, když už jeho součástí nebude jméno Vémola. I když je zápasník často kritizovaný, kvůli své prostořekosti a také různým excesům, jeho zápasy vždy přilákají výrazně více diváků než ostatní. Ačkoliv si lidé stěžují, že Vémola dostává lehké zápasníky, většina z nich si stejně nenechá ujít příležitost sledovat zápas a ujistit se na vlastní oči, že Vémola vyhraje. Kromě Vémoly ale Oktagon nemá nikoho tolik kontroverzního, kdo by na sebe dokázal přilákat takovou pozornost. Uvidíme tedy, jak se organizaci povede své galavečery oživit.