Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Karlos Vémola po zápase s Patrikem Kinclem | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák

Karlos Vémola ještě nekončí. Přechází do polotěžké váhy, bude bojovat o titul šampiona

Karlos „Terminátor“ Vémola se vrací zpět do klece. Lidé přitom očekávali konec jeho kariéry. Vémola se ale přesouvá do polotěžké váhy a pokusí se porazit slovenského zápasníka Pala Langera, který se nedávno stal šampionem v polotěžké váze. Vémola se ale objeví už na příštím galavečeru organizace Oktagon. Jméno jeho soupeře zatím není známo.
  10:00

Karel „Terminátor“ Vémola má za sebou složité období. Prohrál ve velmi očekávané odvetě s Patrikem Kinclem, který mu doslova zničil obličej a přišel tak o možnost získat titul ve střední váze. Po prohře se Vémola na nějakou dobu odmlčel a když se znovu objevil v médiích, vypadal opravdu smutně. Není ale všem dnům konec. Vémola sice zvažoval konec kariéry, láska k MMA ho ale nakonec přiměla pokračovat dál. Promotéři organizace Oktagon proto začali pro Vémolu vymýšlet nejideálnější scénář návratu do klece.

Vémola je připravený se v podstatě kdykoliv vrátit k tréninku. V zápasu s Kinclem si totiž nepřivodil žádné vážné zranění, které by mu v trénování bránilo. Otázkou ale bylo, na koho by se měl Vémola připravovat. Ve své váhové kategorii totiž porazil všechny, samozřejmě kromě Kincla, proto se dlouho spekulovalo nad tím, kdo bude Vémolův další soupeř. Do velkého chaosu, který na české MMA scéně zavládl po Vémolově prohře, se vmísil také Attila Végh, který jako jediný zápasník Vémolu knockoutoval.

Végh se nechal slyšet, že i když Vémola prohrál, jejich odveta stále platí. Vémola dal totiž při jejich prvním střetu Véghovi možnost zápasu a to i navzdory tomu, že Végha porazil Virgil Zwicker děsivým knockoutem. Proto mu přijde spravedlivé, když i on dá svému největšímu rivalovi šanci. Vémola ale před zápasem s Kinclem tvrdil, že pokud nad ním nezvítězí, nedovolí si vyzvat Végha, protože pokud ho porazí Kincl, Végh ho tím pádem porazí určitě.

Vémola se ale rozhodl, že pokud bude zápasit dál, chce jít zpět do polotěžké váhy. Uvědomuje si totiž, že už není nejmladší a způsob shazování váhy před zápasem je pro něj čím dál tím víc náročnější. Velmi to prý také odnáší jeho rodina a on je obrovskému stresu a tlaku, který shazování váhy doprovází, nechce vystavovat. Zápasnická karta v polotěžké váze se navíc stihla zajímavě prostřídat a Vémola tak může ozkoušet nové soupeře.

Po návratu do polotěžké váhy bude mít Vémola možnost dokázat, že ještě nepatří do starého železa. Jeho soupeřem by totiž měl být slovenský zápasník Palo Langer, který na posledním galavečeru organizace Oktagon získal titul šampiona polotěžké váhy. Po Vémolově návratu do polotěžké váhy, ho tak čeká první obhajoba. Vémola se ale cítí jako doma na zemi, zatímco Langer je ostřílený v postoji.

Vémola, který sledoval Langerův zápas, se k němu později vyjádřil a to velmi pozitivně. „Klobouk dolů, jak se Langer vypracoval. Já jsem mu to přál, fandil jsem mu. Tohle je frajer, který si zápas se mnou opravdu zaslouží,“ okomentoval Langerův výkon Vémola v rozhovoru pro CNN Prima News. Podle Kincla ale může být Langerova obhajoba nově získaného pásu jednoduchá.

Kincl totiž tvrdí, že právě on přišel s receptem, který dokáže Vémolu zcela ovládnout a k ničemu nepustit. Podle Kincla je navíc Langer opravdu nebezpečný v postoji a Vémola bude mít problém dostat se k němu na krátkou vzdálenost a následně ho hodit na zem.

Vémola je ale na podobné soupeře zvyklý a neměl by to pro něj být tolik velký problém. Zároveň je tu ale fakt, že se do klece bude vracet po prohře. Vémola se ale pravděpodobně před titulovou bitvou pokusí vrátit zpět na vítěznou vlnu. Jeho jméno se totiž objevilo na zápasnické kartě nadcházejícího turnaje organizace Oktagon, který se bude konat 29. července. Jeho protivník ale zatím nebyl oznámený.

„Už se všichni těšíme na tvůj další nudný zápas na zemi,“ kritizují Vémolu lidé na Instagramu. Vémola ale pravděpodobně nebude měnit svou strategii zápasení. Nejspíš by se totiž nedokázal smířit s tím, kdyby dvakrát po sobě prohrál a tak bude chtít celý zápas přenést na zem, kde se cítí jako doma. Kdo bude jeho soupeř a zda se Vémola dokáže opět vrátit na vítěznou vlnu, to vše se brzy dozvíme.