Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Vémola údajně vyzval na zápas Vladimíra Kadlece | foto: Antiyoutuber.cz

Vémola údajně vyzval na zápas Vladimíra Kadlece. I když se jedná o vtip, hodně lidí se nachytalo

Na internetu se šíří zpráva o tom, že MMA zápasník Karel Vémola vyzval na zápas youtubera Vladimíra Kadlece alias VladaVideos. Už od začátku ale bylo jasné, že se jedná pouze o vtip. Kadlec ale desinformaci přiživil a nachytal tak obrovské množství lidí. Informace o tom, že Vémola youtubera vyzval, se navíc objevila na stránce, která vtipkuje o influencerech.
  10:16

Youtuberskou scénou zahýbala zpráva o tom, že youtuber Vladimír Kadlec, který natáčí videa na kanálu VladaVideos, poměří své síly s MMA zápasníkem Karlosem „Terminátorem“ Vémolou. Kadlec na svém instagramovém profilu sdílel příspěvek stránky, která začala šířit zprávu o Vémolově údajné výzvě a svým sledujícím oznámil, že výzvu přijímá. Poté dokonce přidal video na svůj YouTube kanál, kde se o údajné výzvě rozpovídal. Má se ale jednat pouze o vtip, kdy Kadlec podpořil šířící se dezinformaci.

Kadlec poslední dobou není tolik aktivní na sociálních sítích, jako tomu bývalo kdysi. Stal se spolumajitelem bojové organizace GCF, založil podcast, na svůj YouTube kanál už ale v podstatě nic nepřidává. Není tedy divu, že jeho sláva začala lehce upadat. Kadlec přišel o pár tisíc sledujících a jeho videa už nemají takový dosah, jaký mívala dříve. Kadlec na sebe ale nyní opět upoutal obrovskou pozornost, když sdílel příspěvek instagramového profilu Oficiální zprávy.

V příspěvku totiž stálo, že Vémola vyzval na zápas Kadlece, který s výzvou souhlasil. Autoři profilu, na kterém se příspěvek objevil, sice upozorňují, že se jedná pouze o profil, který má pobavit své sledující a zprávy jsou nepravdivé, spousta lidí si očividně profil pořádně neprohlídla. Právě proto byli lidé z údajné výzvy nadšení a čekali na nějaké bližší informace.

„Já nemám problém přijmout takovou výzvu, před žádnou výzvou nebudu utíkat. Tato výzva je pro mě naprosto dokonalá. Takže Karlosi, já oficiálně tvoji výzvu přijímám. Do konce roku toho máš dost. Po tom Attilovi si to s tebou klidně pinknu, nemám s tím žádný problém,“ řekl Kadlec ve svém videu na YouTube. I když celá kauza vznikla na základě informace, která měla pouze pobavit, spousta lidí si neověřila její původ a kvůli tomu mají za to, že se má zápas opravdu uskutečnit.

„Upřímně, mám Vláďu rád, ale myslím si, že dostane. Já ti vypráším kožich, to říkalo hodně lidí před zápasem s Karlosem. A jak dopadli,“ psali lidé do komentářů pod video. Kadlec také ve videu řekl, že chce zápasit v boxu a dokonce kritizoval zápas Vémoly a Marpa, který byl pro všechny velkým zklamáním.

Fanouškům Kadlece, kteří si neověřili původ informace o výzvě Vémoly, by však takový zápas rozhodně dával smysl. Kadlec měl totiž v minulosti zápasit a to dokonce v organizaci Oktagon, kde zápasí také Vémola. Kadlecovi se měl postavit slovenský youtuber Exploited, který ale nakonec nebyl schopný do zápasu nastoupit. Od té doby Kadlec sice trénoval, stále však čekal na soupeře, kterému by se mohl postavit.

Když se navíc Kadlec stal spolumajitelem a promotérem organizace GCF, ve svém videu si do Vémoly rýpl. „Karle, zjistil jsem ještě jednu věc, že v téhle organizaci jsi právoplatný šampion. Tak ti teď řeknu novinku, už ne. A víš proč? Protože můžu. Takže teď mi ten pás, co máš doma, hodíš hezky zpátky do kanclu, ať mám na co koukat,“ provokoval Vémolu Kadlec.

Na základě těchto faktů se proto hodně lidem zdála celá situace uvěřitelná. Vémola ale Kadlece na zápas doopravdy nikdy nevyzval a někteří lidi měli hned od začátku jasno. Ti se proto v komentářích smáli ostatním, kteří se na zápas těšili. Otázkou ale je, proč se Kadlec rozhodl přiživit celou kauzu a dokonce k ní nahrál video na svůj YouTube kanál. Možná měl z celé situace pouze legraci a chtěl vydat video, které by na oko myslel vážně, a nebo chtěl pouze využít příležitosti, aby se o něm znovu mluvilo. Jeho youtuberská kariéra už totiž rozhodně není, co bývala.

Témata: Vladimír Kadlec