Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav

Našla se princezna Kate? Procházela se s Williamem po farmářských trzích, konspirátoři videu nevěří

Konspirační teorie o tom, kam zmizela princezna Kate, v posledních dnech sílí. Za spekulace může i zveřejnění upravené fotky. Teď však byla poprvé od Vánoc spatřena na veřejnosti, s Williamem totiž vyrazila na farmářské trhy. Jenže konspirátoři nevěří, že by to byla doopravdy ona. Tvrdí, že je video staré nebo že žena vypadá o deset let mladší, než princezna Kate.
  14:34

Drama okolo britské královské rodiny pokračuje. Otázku, kde je princezna Kate, slyšel v posledních dnech pravděpodobně každý, nikdo na ni však neměl odpověď, respektive pravdivou odpověď. Konspiračních teorií totiž kolují po sociálních sítích stovky. Teď se Kate Middleton poprvé od Vánoc objevila na veřejnosti. Umlčí konspirátory zveřejněné video z farmářského trhu? Pravděpodobně ne.

Kate Middleton byla naposledy viděna na veřejnosti na Vánoce, tedy téměř před čtvrt rokem. V lednu musela podstoupit operaci břicha, kvůli čemuž musela být dva týdny hospitalizovaná. Její hospitalizace je navíc stále opředena mnoha otazníky, Kensingtonský palác také oznámil, že by se měla princezna z Walesu vrátit k pracovním povinnostem až v dubnu. Nikdo dodnes nezná bližší informace o její operaci a britská královská rodina mlčí, na druhou stranu velmi transparentně ve stejné době informovala o rakovině krále Karla III.

Nedostatek oficiálních informací ale lidé na sociálních sítích začali velmi rychle kompenzovat konspiračními teoriemi. Přispívá k nim také to, že stejná princezna Kate, která jen pár hodin po porodu pózovala perfektně nalíčená pro fotografy, najednou zmizela z očí veřejnosti. Některé konspirační teorie jsou uvěřitelné více, některé méně, faktem zůstává, že je sleduje celý svět. Někteří si myslí, že princezna Kate utekla s Petem Davidsonem, je zavřená v koupelně, nikdo ji nenašel při hře na schovávanou, je na rekonvalescenci po plastice pozadí, nechává si dorůst v soukromí ofinu, protože jí nesluší nebo je na průzkumné misi na Měsíci.

Kensingtonský palác na spekulace reagoval poměrně netradiční formou. Na sociálních sítích zveřejnil fotku princezny Kate s dětmi, na čemž na první pohled není nic netradičního. Po krátkém prozkoumání fotky je však evidentní, že byla v postprodukci upravena. Experti napočítali na fotce šestadvacet úprav. Lidé na sítích jsou navíc přesvědčení o tom, že na původní fotce Kate ani nebyla. Fotka se totiž nápadně podobá té z obálky časopisu Vogue z roku 2016.

Ač se princezna Kate sama k manipulacím s fotkou na sociální síti X přiznala, spekulace neustaly, naopak zesílily. Kensingtonský palác se totiž rozhodl původní neupravenou fotografii nezveřejnit. Od té doby většina fanoušků britské královské rodiny už jenom nespekuluje o tom, že se Palác snaží něco zatajit, lidé jsou o tajnostech naprosto přesvědčení. Ve stejnou dobu se začaly navíc šířit další konspirační teorie o tom, kde by princezna Kate mohla být.

Jedna z teorií je taková, že Kate a William už dávno pár netvoří a britská královská rodina doopravdy neví, kde přesně by teď princezna z Walesu měla být. Důvody pro údajný rozchod jsou dva. Rozešli se podle konspirátorů kvůli tomu, že má William poměr se Sarah Rose Hanbury. O milence prince Williama se spekuluje už mnoho měsíců, informace jsou však stále nepodložené. Druhým důvodem pro rozchod je ten, že se princezna Kate zamilovala do Thomase Kingstona bývalého přítele její sestry Pippy a je s ním teď těhotná. Kingston navíc nedávno zemřel kvůli zranění hlavy, což spekulace ještě podpořilo.

O víkendu se však začaly šířit informace o tom, že se princezna Kate objevila poprvé od Vánoc na veřejnosti. Byla spatřena na farmářských trzích, kam vyrazila po boku manžela prince Williama. Navíc údajně vypadala šťastně a uvolněně. Vyjádření očitého svědka přinesl server The Sun, nejdříve ho však nedoplnil žádnou fotodokumentací, což příliš mnoho lidí neuklidnilo. O několik hodin později se však začalo šířit na sociálních sítích video ze zmiňovaných farmářských trhů.

Jenže ani video usmívající se Kate po boku Williama konspirátory neumlčelo. Někteří si myslí, že je video buď čtyři měsíce staré, jiní tvrdí, že žena na videu jako Kate nevypadá. Žena na videu se totiž například zdá minimálně o deset let mladší, než je princezna Kate. Video také není příliš kvalitní a po přiblížení na její obličej jde vidět spíše rozmazaná šmouha. I s tím si ale konspirátoři poradili. Obličej nechali dokreslit umělou inteligenci a výsledek je takový, že rozhodně o princeznu Kate nejde.

Je vhodné upozornit také na fakt, že zhruba v posledním týdnu šířily tři fotky Kate a na každé z nich vypadá princezna úplně jinak. Duben se ale blíží a tak je otázkou, jestli se princezna z Walesu opravdu vrátí k pracovním povinnostem a na veřejnost. O tom, že její zmizení zasáhlo doopravdy každého, kdo se pohybuje na sociálních sítích svědčí také nedávný příspěvek Kim Kardashian na Instagramu, ke kterému napsala, že je na cestě najít Kate.