Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Upravená fotka Kate Middleton | foto: Kensingtonský palác

Stále ztracená Kate Middleton: Upravené fotky, zkřivené prsty a podivné mlžení královské rodiny

Už několik týdnů se na sociálních sítích vedou debaty o tom, kam zmizela princezna z Walesu Kate. Zdá se, že se královská rodina rozhodla reagovat a zveřejnila fotku princezny s dětmi ze Dne matek. Fotka však byla na mnoha místech upravená. Lidé se ptají, kam zmizela princezna Kate a žádají důkazy o tom, že je v pořádku.
  20:00

Zprávy o tom, že Kate Middleton musela být hospitalizovaná dva týdny v nemocnici kvůli operaci břicha, se šíří po celém světě už téměř dva měsíce. Podrobnosti ohledně jejího zdravotního stavu ale stále zůstávají opředené otazníky. Neobjevila se na veřejnosti už od Vánoc, to se ale mělo v neděli na britský Den matek změnit. Kensingtonský palác zveřejnil fotku princezny z Walesu s dětmi, ukázalo se ale, že byla upravená.

Po tom, co se v lednu dostala princezna Kate z nemocnice po operaci domů, Kensingtonský palác navíc oznámil, že se k pracovním povinnostem bude moct vrátit až po Velikonocích. Kate navíc byla naposledy vyfocená na veřejnosti 25. prosince a od té doby ji nikdo neviděl a nebyl schopný ji vyfotit ani britský tisk, který královskou rodinu bedlivě sleduje. Nutno také podotknout, že ve stejné době byl v nemocnici i král Karel III., který má rakovinu a i přes to se z očí veřejnosti nestáhl.

Kvůli kombinaci všech zmíněných faktů se začaly na sociálních sítích vést debaty o tom, kam princezna Kate zmizela. Někteří diskutující jsou například přesvědčení o tom, že je zavřená v koupelně, nikdo ji nenašel při hře na schovávanou, je na rekonvalescenci po plastice pozadí, nechává si dorůst v soukromí ofinu, protože jí nesluší nebo se vydala na průzkumnou misi na Měsíc.

Pravděpodobně jako reakci na konspirační teorie Kensingtonský palác zveřejnil na sociálních sítích fotku princezny Kate s jejími třemi dětmi při oslavách britského Dne matek. „Děkuji za vaše milá přání a podporu během posledních dvou měsíců,“ napsala princezna z Walesu a rozloučila se s přáním hezkého Dne matek.

Jenže fotka místo toho, aby spekulace vyvrátila, je naopak ještě více rozproudila. Proč? Byla totiž poměrně zásadně upravená. Na fotce byl umazaný rukáv, zvláštní poloha prstů, rozostřená ruka nebo princezna Charlotte měla každou botu jinou a křivou sukni. Na fotce by mělo být minimálně šestnáct úprav. Na manipulace s fotkou upozornila také agentura AP a další čtyři agentury.

Upravená fotka Kate Middleton

Po tom, co upravený snímek doslova obletěl celý svět, se k manipulacím s fotkou přiznala i sama princezna Kate. „Stejně jako mnoho jiných amatérských fotografů příležitostně experimentuji s upravováním fotek. Chtěla bych se omluvit za zmatky, které zveřejněná fotka způsobila,“ napsala princezna z Walesu na Instagram. Navzdory výzvám Kensingtonský snímek uvedl, že neupravenou fotku nezveřejní.

Ač snímek měl evidentně vyvrátit veškeré spekulace, nestalo se tak. Fotku totiž začali analyzovat lidé po celém světě a někteří jsou přesvědčení, že obličej na zveřejněné fotce je jenom předělaný z obálky časopisu Vogue z roku 2016. „Podle mě chtěli odlákat pozornost od toho, že na fotce Kate není původně vůbec tím, že tak viditelně opravili jiné části,“ spekuluje fanoušek královské rodiny na sociální síti X. Tam se vyjádřila také britská herečka Rosie Holt. „Požadujeme video Kate, jak drží v ruce dnešní vydání Daily Telegraph,“ napsala.

V pondělí se měla princezna Kate navíc objevit na veřejnosti po boku manžela a budoucího krále prince Williama při tom, co odjížděl z Windsoru do Londýna kvůli pracovním povinnostem. Na paparazzi snímku jí však nejde vidět do obličeje. Prince Williama navíc na veřejnosti nedoprovodila, byla totiž údajně na cestě na soukromou schůzku. I v tomto případě se spekuluje, že se o princeznu Kate doopravdy nejednalo, žena v autě jí podle mnohých diskutujících je jen podobná. „Byla by to úžasná příležitost všechny debaty vyvrátit, nikdo ale nevidí, jestli to je doopravdy ona nebo někdo jiný,“ spekuluje žena na TikToku.

Pro úplnost je v tento moment vhodné se vrátit zpět ke konspiračním teoriím. Někteří konspirátoři jsou totiž přesvědčení o tom, že princezna Kate a William už spolu pár dávno netvoří a nikdo doopravdy neví, kde princezna je. Někteří vtipkují, že mohla princezna utéct s Petem Davidsonem, známým miláčkem celebrit, což s největší pravděpodobností rozhodně pravda není, teorie je ale založená na spekulacích, že by měl mít princ William poměr s britskou modelkou Sarah Rose Hanbury. O milence prince Williama už se spekuluje mnoho měsíců, informace jsou však stále nepodložené, i přes to přiživují teorie o zmizení Kate Middleton.