Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Kazmův trezor. | foto: Antiyoutuber.cz

Rady ke Kazmově šifře a párty na jeho betonovém monumentu. Soutěž o milion dolarů pobláznila sítě

Kamil Bartošek alias Kazma se může smát. Jeho soutěž o milion dolarů je teď jedním z hlavních témat českých sociálních sítí. Lidé si sdílí nápady a tipy, jak vyluštit šifru, která stojí v cestě k milionové výhře. Mnozí další se celému cirkusu směji, jiní plánují párty u Kazmova monumentu.
  9:20,  aktualizováno  16:16

Zdá se, že to Kazmovi zase, alespoň prozatím, vyšlo. Na jeho film chodí lidé po tisících a další tisíce se snaží rozluštit šifru, která je klíčem k trezoru s milionem dolarů. Jenže přesné a správné nápovědy z filmu nikdo s jistotou znát nemůže, a tak se část lidí rozhodla, že budou tipy a domněnky sdílet.

Na sociálních sítích, převážně na TikToku, vzniká množství profilů, které nejrůznější teorie sdílí.

@kazma_game Další nápovědy a odpočet! již brzdy !! proto si ulož má videa a sleduj profil! @kazma_game ⚠️ #kazma #kazmakazmich #kazmamovie #film #movie #onemanshow #onemanshowthemovie #monument #lvsánadlabem #trezor #miliondolaru #22milionu #vystavisteholesovice #symboly #karticka #kino #vyhra #thefinalgame #odpocet #alza ♬ Paris - Else

Do soutěže je, jak lidé odhalili, zapojen i internetový obchod Alza. Každá soutěžní karta, kterou diváci ONEMANSHOW: The Movie dostanou v kině, totiž na onom e-shopu vygeneruje vlastní nápovědu. „Podle mě jsou to nápovědy, kde ve filmu hledat symboly a čísla,“ zamýšlí se jeden z uživatelů. To pak jednoduše znamená jediné – jít na film znovu.

Věnuj zvýšenou pozornost v části filmu, kde se Kazma baví se svou přítelkyní o hře Mathesso a také v části, kdy se baví o šachách. #kazma #onemanshow #kazma_kazmitch #thefinalgame #omsthemovie

20. srpna 2023 v 9:38, příspěvek archivován: 20. srpna 2023 v 9:38

A přesně to mnoho lidí dělá. Dokonce i influencerka Hanka Gelnarová. „Dneska jsem byla zase v kině. Už po čtvrté,“ začíná Gelnarová video. Popisuje, jak si zapsala vše možné z filmu. „Připadám si jak nějakej Einstein, jo,“ dodává s tím, že i ona sleduje stránky, kde si lidé sdílí své nápady a tipy.

Část lidí tedy luští, snaží se kombinovat čísla, indicie, logiku z šachů a podobně. Jiní se tomu celému jen směji. „Podle mě to je předem jasný. Vyhraje někdo, kdo ty peníze potřebuje, aby to celé jen dobře pro Kazmu vypadalo,“ myslí si jeden z komentujících pod videem s nápovědami.

Jiní se smějí tomu, co jsou ostatní schopni kvůli šifře udělat. Například lidem, kteří míří k betonovým kostkám u Lysé nad Labem. Na nich je nakreslená Kazmova šifra a lidé se k ní stahují v nejrůznější denní hodiny. Někteří jen sedí, jiní chodí kolem, mnozí přichází ve větších počtech a stoupají si na kostky tak, že tvoří různé obrazce. Co dělají a proč moc jasné není.

#onemanshow #kazma #sifra #miliondolaru #movie #kod

20. srpna 2023 v 9:55, příspěvek archivován: 20. srpna 2023 v 9:55

Satirická stránka „Události, které neproběhnou“ pak založila akci na 2. září s názvem „Párty u Kazmovo betonového monumentu“. „Zakalíme a vyřešíme tu hádanku, a za ty prachy se pak znovu zkalíme.Spi si třeba v autě, venku ve spacáku nebo jak chceš. Vemte někdo reprák pls. A pošli událost dál!“ píše se v popisku události. Jak napovídá název pořádajícího, akce se sice nejspíš konat nebude, část tiktokových uživatelů by ji ale ráda zrealizovala.

„Já znám správný kód, v neděli jedu do Prahy,“ napsal pak jeden z uživatelů TikToku na sociální sítě. Zda trezor doopravdy otevře uvidíme už brzy.

Témata: Kazma