Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác

King Bach patří mezi nejúspěšnější tvůrce na Vine | foto: instagram.com

Začínal na platformě Vine, nyní je multimilionář. King Bach se z internetu dostal až do Hollywoodu

Známý bavič King Bach patří mezi nejúspěšnější tvůrce na dnes už zaniklé platformě Vine. Dokázal se ale vypracovat na multimilionáře a svou tvorbu přesunul na sociální sítě. Díky svým hereckým schopnostem se dokonce dostal do filmů a seriálů, kde naprosto exceloval. Zároveň se také rozhodl dělat stand-up, kde se také setkal s obrovským úspěchem.
  15:00

Bavič King Bach, vlastním jménem Andrew Bachelor, patří mezi tvůrce, kteří svou internetovou kariéru odstartovali na dnes už neexistující platformě Vine. Protože platforma zanikla, Bachelor začal svá videa nahrávat na YouTube a také na Instagram, kde se taktéž setkal s obrovských úspěchem. Jeho videa se šířila po celém světě a Bachelor zanedlouho získal miliony sledujících. Díky svému talentu o něj dokonce projevili zájem filmoví režiséři, kteří ho obsadili do filmů a seriálů. Později se Bachelor rozhodl vystupovat jako stand-up komik a také v této profesi byl velmi úspěšný. Nyní je z Bachelora multimilionář a kamarády, kteří s ním točili na platformě Vine nechal daleko za sebou. Jeho popularita je totiž několikanásobně větší.

Bachelor před lety začal natáčet krátká videa na platformu Vine, kde se svým humorem zapsal do paměti milionům lidí. Spolu se svými kamarády totiž natáčel vtipné scénky, se kterými se mnoho lidí ztotožnilo. Zároveň svou kreativitou a humornými výrazy dokázal videa neuvěřitelně oživit. Některá videa natáčel sám a jiná s ostatními známými tvůrci, se kterými se kamarádil. I přes to si ale lidé nejvíce oblíbili právě jeho. Když platforma končila, Bachelor byl nejsledovanějším tvůrcem, protože ho na Vine sledovalo přes 16 milionů uživatelů. Protože moc dobře věděl, že na něj lidé jen tak nezapomenou, rozhodl se ve své tvorbě pokračovat také na jiných platformách, kde se okamžitě setkal s úspěchem.

Bavičovi chodily různé nabídky od firem a společností, které chtěly odkoupit jeho videa, která by následně použily pro vlastní reklamu. I když Bachelor mohl díky takovým nabídkám neuvěřitelně zbohatnout, rozhodl se odmítnout, protože chtěl svou tvorbu dělat pouze pro vlastní účely. Protože byl ale velice úspěšný, netrvalo dlouho a zbohatl díky tvrdé práci sám. Vzhledem k jeho sledovanosti mu totiž chodily nabídky na různé spolupráce, kdy firmy nechtěly odkoupit jeho videa, ale chtěly po něm propagaci svých výrobků a Bachelor se o to dokázal postarat vlastním způsobem. Platforma Vine zanikla v říjnu roku 2016, ale Bachelor se vůbec nemusel bát, že by jeho popularita zanikla spolu s ní. Lidé totiž sdíleli jeho videa všude možně a jejich autorovi neustále přibýval počet sledujících na všech sociálních sítích. Na Instagramu ho momentálně sleduje 25,8 milionů lidí, což dokazuje, že je opravdu oblíbený po celém světě.

Protože Bachelor dokázal, že ve svých scénkách dokáže zahrát opravdu cokoliv, netrvalo dlouho a ozvalo se mu několik filmových režisérů, kteří ho chtěli obsadit do svých filmů a seriálů. Bachelor se velmi proslavil svou rolí ve filmu Padesát odstínů černé, což je parodie na slavný film Padesát odstínů šedi. Později se ale také objevil v dalších filmech a také v epizodních rolích v různých seriálech. Rozhodl se dělat vlastní stand-up vystoupení a podle některých lidí značně konkuroval známému herci Kevinu Hartovi. Bach se také objevil se svými přáteli ve videoklipu slavného rappera Drakea, kde si spolu zahráli po boku popového zpěváka Justina Biebera. V klipu Popstar se tak objevilo hned několik nejvýraznějších tvůrců ze zaniklé platformy Vine, se kterými Bachelor dodnes natáčí videa.

Je velmi zajímavé, že všichni jeho přátelé začínali na stejné startovní čáře, ale nikdo z nich se nedokázal prosadit tak jako Bachelor. Za zmínku stojí například známý tvůrce DeStorm Power, který stojí po boku Bachelora už od samého začátku. Nedá se říct, že by jeho tvorba byla horší než tvorba Bachelora, ale nedokáže zkrátka předvést tak skvělý herecký výkon jako on. Destorma sleduje na Instagramu „pouze“ 6,6 milionů lidí a Bachelora 25,8 milionů lidí. Mezi dalšími tvůrci, se kterými Bachelor tvořil videa, ale nikdy nebyla žádná rivalita. Naopak, snažili se vždy jeden druhého podpořit a pokud byl někdo úspěšnější, vždy se snažil do svých projektů zapojit také ostatní.

Bachelor je také velmi aktivní na YouTube, kde jeho kanál odebírá 3,6 milionů uživatelů. Na kanál přidává krátká videa a také série delších videí, které se také setkaly s neuvěřitelným úspěchem. Vypadá to, že Bachelor dokáže vytvořit naprosto cokoliv, protože před lety vydal skladbu Bowflex, která byla velmi úspěšná. Skladeb ale Bachelor vydal hned několik a lidé si je velmi chválili. Bachelorovi je pětatřicet let a asi se všichni shodnou na tom, že je jeho kariéra opravdu úspěšná. Jeho jmění se odhaduje na 3 miliony dolarů, což je v přepočtu zhruba 67 milionů korun. Když Bachelor začínal s tvorbou krátkých videí, nejspíš neměl ani ponětí, že se o několik let později stane úspěšným multimilionářem