Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Oním organizátorem je podle informací Blesku raper z pražského Smíchova. | foto: Expres.cz

V kauze s 12,5 kilogramy kokainu prý někdo donášel, aby se vyhnul vězení. Ozval se nám zasvěcený zdroj!

V kauze s dvanácti a půl kilogramy kokainu, které policisté zadrželi na pražském Smíchově, údajně figuruje utajený svědek. Redakci Antiyoutuber.cz se ozval zasvěcený zdroj. Podle něj se spekuluje o tom, že měl na zadržené muže někdo donášet. Prý kvůli tomu, aby se sám vyhnul vězení. Policejní mluvčí situaci nekomentoval.
  17:00

V jednom z největších případů drogové kriminality, ve kterém policie zadržela dva muže, by měl figurovat i někdo další. Na začátku letošního roku se začaly šířit informace o tom, že se pražským policistům podařilo zadržet dva muže, kteří se měli podílet na distribuci kokainu. Jeden z nich by měl být i hlavním organizátorem. A zdá se, že je celý případ složitější, než to na první pohled mohlo vypadat.

O tom, že policie zadržela dva muže, jednoho dvaatřicetiletého a druhého pětadvacetiletého, informoval deník Blesk první lednovou středu. Údajně mělo jít o hlavního organizátora a jeho takzvanou pravou ruku. Spolu s nimi podle informací Blesku policisté zadrželi dvanáct a půl kilogramu kokainu a čtrnáct milionů korun. Údajně dvojice mužů měla dodávat ročně desítky kilogramů kokainu pražským dealerům. Policie navíc při domovní prohlídce našla pěstírny marihuany a několik aut.

Téměř okamžitě se mezi širokou veřejností začalo spekulovat o tom, kdo by hlavní organizátor mohl být. Mělo jít totiž o jakéhosi rappera z pražského Smíchova a tak se kauza začala řešit i mezi posluchači rapu. Nejdříve se spekulovalo o rapperovi Dollarovi Pryncovi, jenže brzy se ukázalo, že s ním s největší pravděpodobností případ vůbec nesouvisí.

Údajně totiž souvisí s jistým Adamem Krejčíkem, který si říká Lofi a mezi známé rappery nepatří. V minulosti ale doopravdy několik rapových skladeb nahrál. Nejnovější sólové hudební album vydal zhruba před sedmi lety, v poslední době však spolupracoval na projektech jiných hudebníků ze Smíchova. Mezi ně patří i Marek Půček, který si říká Marcus yo. Společně nahráli několik skladeb, jedna z nich nese název 150 00, což odkazuje na pražský Smíchov, který je s nimi často spojovaný.

Jméno Půčka si mnozí však primárně s hudbou nespojí. V roce 2014 totiž na přejel v opilosti studentku, kvůli čemuž mu soud uložil šestiletý trest odnětí svobody. Část trestu si odseděl v domácím vězení, brzy se však s policií zapletl znova. Nakonec však dostal jen podmíněný trest.

Po tom, co před dvěma týdny o celé kauze i totožnosti redakce Antiyoutuber.cz informovala, se nám ozval muž, který prý oba zadržené zná. Jeho totožnost známe, vzhledem k povaze celé kauzy ho ale nebudeme jmenovat. Pro účely článku proto použijeme jméno Ondřej.

Utajený svědek

Ondřej se nám ozval s tím, že by chtěl promluvit o zákulisních informacích a o celé kauze. V kruzích, kde se oba zadržení muži dříve pohybovali, se totiž spekuluje o tom, že jejich zatčení nebylo zcela náhodné. Do případu by měl být totiž zapletený třetí muž, kterého však nikdo nejmenuje. Muž má mít navíc vysoce medializovanou kriminální minulost.

Na pražské drogové scéně se tak podle Ondřeje spekuluje o tom, že by měl zmiňovaný muž se současnou kauzou také souviset a to s velkou pravděpodobností více, než by se na první pohled mohlo zdát. Údajně měl být policejním informátorem a oba zadržené muže udat. Prý kvůli tomu, aby se zachránil před pobytem ve vězení. „O tom, co a kde dělali, věděli tři muži a dva z nich policie zadržela, tak co to asi znamená,“ vysvětluje Ondřej. Dodává, že se „informátor“ jednoduše už do vězení vrátit nechtěl, prý kvůli nepříjemným zážitkům z minulosti.

Podle Ondřeje zadržených dvanáct a půl kilogramu mělo být na poměry obou zadržených velmi zanedbatelným množstvím. Prý šlo zhruba o jednu zásilku. Zároveň údajně se měla zadržená dvojice podílet na distribuci i výrobě dalších drog, než jen kokainu a marihuany. „Měli úplně cokoli, na co si vzpomenete. Výrobny extáze, pěstírny, prostě všechno,“ popisuje.

Identita obou zadržených zároveň není potvrzená. Tiskový mluvčí Policejního prezidia České republiky David Schön opakovaně odmítl situaci komentovat kvůli ochraně osobních údajů. Tiskový mluvčí krajského ředitelství policie hlavního města Prahy do doby zveřejnění článku na dotaz neodpověděl.