Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Influencerka Trisha Paytas | foto: instagram.com/trishapaytasbackup

Král Karel III. zůstává v nemocnici o den déle. Americká influencerka by prý mohla porodit jeho reinkarnaci

Britský král Karel III. minulý týden podstoupil operaci prostaty. Místo plánovaných dvou dnů v nemocnici zůstal i třetí den, což způsobilo nejen mezi Brity pozdvižení. I kvůli tomu se začala šířit na sociálních sítích bizarní konspirační teorie o tom, že by měla americká influencerka Trisha Paytas porodit jeho reinkarnaci. Porodila už údajně i reinkarnovanou Alžbětu II.
  9:50

Sociální sítě jsou ideální místo pro šíření konspiračních teorií. Některé jsou uvěřitelné více, některé méně a část z nich je bizarní natolik, že při jejich čtení se automaticky zvedá obočí. Mezi takové patří například ta spojená s influencerkou Trishou Paytas a královskou rodinou. Paytas totiž podle konspiračních teoretiků rodí reinkarnované britské panovníky.

Král Karel III. minulý týden v pátek podstoupil operaci prostaty, na které mu byl zjištěn nezhoubný nález. Po dvou dnech měl být propuštěn do domácího léčení, nejnovější informace však ukazují, že v nemocnici zůstal o den déle. Po návratu by se měl navíc zotavovat ještě měsíc. Nejdříve zdroj z královského paláce britskému deníku The Sun potvrdil, že by král měl zůstávat v nemocnici déle jen v případě, kdy by to bylo nevyhnutelně nutné. Ač bylo zdůrazněno, že prodloužení pobytu v nemocnici je pouze preventivní, Britové jsou poměrně znepokojení.

Konspirační teoretici jsou však naprosto přesvědčení o tom, že případné zhoršení stavu krále Karla III. souvisí s těhotenstvím americké influencerky Trishy Paytas. Jak konspirační teorie vlastně vznikla? Když v září roku 2022 zemřela královna Alžběta II., měla mít termín porodu Paytas. Její tou dobou ještě nenarozené dít bylo spojované s britskou královnou už od té doby, kdy Paytas oznámila na Instagramu v únoru téhož roku, že je těhotná. Její sledující vtipkovali, že se narození jejího prvorozeného dítěte chce dožít i britská královna.

V září roku 2022 fanoušci netrpělivě očekávali porod Paytas. Čím víc se termín porodu blížil, tím víc se šířily informace o zhoršujícím se stavu královny Alžběty II. Právě kvůli tomu začali konspirační teoretici spekulovat o tom, že by dítě Paytas mohlo být reinkarnací britské královny. V den, kdy královna zemřela, však byla Paytas sice ještě těhotná, i přes to byli mnozí o reinkarnaci přesvědčení.

Po narození dcery Paytas se následně na sociálních sítích spekulovalo o tom, zda ji pojmenuje Elizabeth po královně Alžbětě. To se nakonec, bohužel pro konspirační teoretiky, nestalo. Dceru pojmenovala Malibu Barbie, což také vzbudilo nejednu debatu.

@trishlikefish88

♬ son original - Armance (Taylor's version)

A jak to celé souvisí s hospitalizací krále Karla III.? Paytas v listopadu minulého roku oznámila, že je podruhé těhotná, a tak ožila už relativně zapomenutá konspirační teorie z předchozího roku. Vzhledem k věku a zdravotnímu stavu krále se začalo spekulovat o tom, že by Paytas mohla porodit další reinkarnaci britského panovníka. Konspirační teorie se rozšířila natolik, že na ni reagovala i Paytas. „Odmítám porodit reinkarnovaného krále Karla,“ smála se na TikToku.

Pokaždé, když se zdravotní stav krále Karla zhorší, konspirační teorie se znovu objeví. Právě proto v posledních dnech sledující americké influencerky opět začali řešit, kdy má termín porodu a tím dávat její těhotenství do souvislosti s případnou smrtí britského krále. „Tohle je nejlepší konspirační teorie, kterou kdo vymyslel,“ směje se jeden z fanoušků Paytas.