Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Kylian Mbappé | foto: Profimedia.cz

Kylian Mbappé brzy opustí PSG. Diskutuje se o tom, zda zamíří do Realu Madrid či do Saúdské Arábie

Mladý talent Kylian Mbappé se chystá zadarmo opustit tým Paris Saint-Germain. Lidé spekulují o tom, kam hvězdný fotbalista zamíří dál. Je o něj totiž extrémní zájem a diskutuje se o tom, že by posílil tým Real Madrid. Ve hře je ale také přechod do ligy v Saúdské Arábii. Lionel Messi svými přestupy vyvolal podobné dohady, nakonec si ale zvolil americkou ligu.
  14:27,  aktualizováno  17:15

Pětadvacetiletý francouzský fotbalista Kylian Mbappé v létě opustí svůj současný klub Paris Saint-Germain FC. Stane se tak volným hráčem a je jasné, že ostatní fotbalové týmy se budou předhánět s nabídkami, aby mladého fotbalistu získaly. Mbappé svůj klub ale opustí bez jakékoliv kompenzace a velmi se diskutuje o tom, že zamíří do svého vysněného Realu Madrid. Mbappého také lákají do Saúdské Arábie, kde za něj prý zaplatí astronomickou částku.

Mbappé se už několikrát nechal slyšet, že by rád opustil francouzský tým, ve kterém momentálně hraje, a chce se vydat hrát úplně jinam. To, že Mbappé vždy vzhlížel k Realu Madrid a také ke Cristianovi Ronaldovi, který za klub odehrál několik sezon, je známá věc. I proto je jeho jméno nejčastěji spojováno právě s týmem z hlavního města Španělska.

Mbappé přišel do PSG v roce 2017 a je tedy pochopitelné, že chce v nejlepších letech ochutnal také jiný styl fotbalu. Právě proto se mu nejvíce zamlouvá nabídka kopat za Real Madrid. Zároveň se ho ale snaží získat také týmy v Saúdské Arábii, kam často chodí vynikající hráči pro peníze. Také Mbappé by se v Saúdské Arábii neměl špatně. Jeho aktuální cena je 180 milionů eur a tím se Mbappé stal třetím nejdražším hráčem na trhu. Saúdská Arábie je prý ale ochotná za něj zaplatit neuvěřitelných 300 milionů eur. Pokud by Mbappé opravdu zamířil tam, na nízký plat by si určitě stěžovat nemohl.

Nikdo ale zatím neví, kam Mbappé skutečně zamíří. I když se nejčastěji mluví o Realu, mnoho lidí také diskutuje o tom, že by si mladý fotbalista mohl vybrat také jeden z anglických klubů. „Říkám vám, že stejně půjde do Realu Madrid. Počkejte, až bude hrát za Real, zlepší si styl hry a bude bezkonkurenčně nejlepší. Já si myslím, že nás všechny překvapí a půjde do Manchesteru United stejně jako Ronaldo. To by byla paráda,“ píšou lidé na sociálních sítích. Kam se ale francouzský talent vydá zatím nikdo s přesností neví. I když je pro většinu lidí Real Madrid jasná volba, existují také jiné týmy, ve kterých se hraje kvalitní fotbal a kde vedení nabídne Mbappému výhodné podmínky. To se ale dozvíme až v létě, kdy má Mbappému vypršet smlouva s PSG.

Podobné spekulace se vedly také při odchodu hvězdného Argentince Lionela Messiho z Barcelony. Za katalánský klub totiž Messi hrál dlouhých dvacet let a bylo proto velikou otázkou, kam zamíří dál. Mnoho lidí spekulovalo o tom, že by mohl spojit své síly s odvěkým rivalem Ronaldem, ale Messi nakonec zvolil stejný tým jako Mbappé. V PSG odehrál dvě sezony a podařilo se mu vstřelit neuvěřitelných 32 gólů. Po dvou letech ale Messi opět pocítil potřebu změnit klub a lidé se dohadovali o tom, kam se fotbalista vydá. Velmi se tehdy mluvilo o jeho možném návratu do Barcelony, ale Messi měl své důvody, proč už se do rodného týmu nechtěl vrátit. Někteří lidé se tehdy zhrozili, že by snad Messi mohl doplnit kádr Realu Madrid, ale Argentinec nakonec všechny překvapil.

Neslyšel ani na nabídky týmů Saúdské Arábie, které mu nabízely neuvěřitelný plat ve výši 8,5 miliardy korun ročně. Zvolil si nakonec americký klub Miami CF, kde ve svých šestatřiceti letech školí ostatní hráče. Messi mezi ostatními hráči vždy vynikal, ale v americké lize zkrátka nemá konkurenci. Střílí totiž jeden gól za druhým a soupeři si s ním zkrátka neví rady. Messimu ale očividně tamní způsob hry vyhovuje a tak je možné, že se také Mbappé nakonec rozhodne vyzkoušet americkou ligu. O americké lize mluví hodně hráčů, protože vidí, jak se v ní Messimu daří. Messi má zatím smlouvu s Miami podepsanou do konce roku 2025. Je ale možné, že v případě příchodu Mbappého do stejné ligy svou smlouvu s radostí prodlouží.