Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl

Lady Zika vzbudila kontroverze sdílením veršů z Bible | foto: isntagram.com/ladyzika.jpg

Slovenské influencerky léčily mladíka modlitbou. Šamanky, které pobláznila televize, smějí se lidé

Slovenské křesťanské influencerky Lady Zika a Divoká Tvorkyňa se rozhodly na TikToku vyléčit mladíka pouhou modlitbou. Přišel za nimi s tím, že ho bolí na hrudi a ony mu chtěly pomoct. Sledující videa jim nevěří, jiní se jim vysmívají. Prý příliš často sledovaly seriály o kouzelnících.
  19:00

TikTok je platforma, na které je prostor pro mnoho různých skupin lidí. V poslední době se stává stále početnější a populárnější křesťanská komunita. Čtou Bibli, mluví o Bohu a sdílí své životní příběhy. Od jiných křesťanů získávají videa podporu, ostatní nechávají chladná. Videa křesťanských tvůrců jsou však někdy i kontroverzní.

Lady Zika, vlastním jménem Zuzana Šimkaninová, je oblíbená slovenská influencerka. Na Instagramu ji sleduje přes 200 tisíc uživatelů a většinou sdílela extravagantní outfity. V poslední době však začala mluvit především o Bohu.

Na TikTok nedávno přidala video společně s influencerkou Veronikou Gažíkovou alias Divokou Tvorkyňou, která se zaměřuje v podstatě jenom na videa o Bohu. Venku za nimi přišel mladík a říkal, že je křesťan stejně jako ony. Prý trpí bolestí na hrudi a doktoři mu řekli, že mu nemohou pomoct. Poprosí je, jestli by mu mohly pomoct a pomodlit se za něj.

@ladyzika V mocnom mene Ježiš sa dejú zázraky aj dnes. 🔥💯 @Divoká Tvorkyňa ♬ original sound - ladyzika

„Pane Ježíši, já ti děkuji za tohoto člověka, tohoto muže. Děkuji ti za to, že ho miluješ a že chceš, aby byl zdravý,“ uvádí Gažíková a drží mladíka za hrudník. Následně žádá všechny zdravotní problémy mladíka, aby teď hned odešly. Později se k ní přidá i Šimkaninová a vše se nese ve stejném duchu. Mladík jim děkuje a prý dá vědět, jestli se uzdravil.

Sledující jsou z videa poměrně zmatení a přinejmenším nevěří, že by modlitba influencerek měla mladíka uzdravit. „Jestli to funguje, tak nechápu, proč nejdete pomáhat do nemocnice,“ píše jeden z komentujících. To je argument mnohých. Myslí si totiž, že kdyby modlitba mohla léčit, není na světě nemocný nikdo. Jiní se smějí, že se dvojice žen evidentně příliš často dívala na kouzelnické dětské seriály. Jednoduše se většina z nich oběma influencerkám vysmívá a myslí si, že mladíkovi pomoct nemohou.

Nutno dodat, že Gažíková o podobném léčení mluví dlouhodobě. Jednou na svém TikToku ukázala ženu, která údajně viděla, jak pouze pomocí modlitby někomu dorostla část končetiny. Nedávno se také snažila vyléčit jednu osobu, jejíž identitu redakce Antiyoutuber.cz zná, ale nepřeje si být jmenovaná. Prý její problémy po modlitbě neodešly. Je tedy otázkou, zda mladíkovi z nejnovějšího videa dvojitá modlitba opravdu pomůže.

Na jiných videích například ukazuje, jak se vyhání démoni z těla posedlých lidí. Podle mnohých sledujících je Gažíková příliš radikální a extremistická. Zároveň ne pokaždé dokáže své názory obhájit a v některých videích si protiřečí.

Nutno dodat, že nejen ona, ale obě influencerky ze Slovenska se v poslední době potýkají s velkou vlnou kritiky právě především kvůli jejich tvorbě zaměřené na Boha. Šimkaninová nedávno na Instagramu sdílela několik veršů z Bible, které odsuzují v podstatě každého, kdo není heterosexuál. Za svůj výrok se později veřejně omluvila.

Témata: Lady Zika