Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Lady Zika vzbudila kontroverze sdílením veršů z Bible | foto: isntagram.com/ladyzika.jpg

Slovenka podle sledujících šířila homofobii citací Bible. Teď se brání, Bůh jí prý změnil život

Lady Zika na Instagramu nedávno sdílela několik veršů z Bible. Čelila kritice, že šíří homofobii a nenávist. Teď se snaží svým sledujícím vysvětlit, že šíří Boží slovo a za evangelium se nestydí. Tvrdí, že miluje každého člověka úplně stejně. Ani tentokrát nenašla u veřejnosti mnoho pochopení.
  18:00

Lady Zika, vlastním jménem Zuzana Šimkaninová v posledních době čelila velké kritice. Na sociálních sítích se začal šířit její komentář, ve kterém cituje verše Bible, které v podstatě odsuzují kohokoli, kdo není heterosexuál. Mnoho uživatelů s jejími slovy nesouhlasí a myslí si, že šíří nenávist a homofobii. Teď by prý chtěla celou kauzu uzavřít.

„Nesmíš obcovat s mužem jako se ženou, je to ohavnost,“ nebo například „kdokoli by obcoval s mužem jako se ženou, oba spáchali ohavnost. Musejí zemřít – jejich krev ať padne na ně,“ jsou verše, na které se ve svém komentáři Šimkaninová odkazovala jako reakci na příslušníky LGBTQ+ komunity. Její názor na ně totiž určuje právě Bible. V úvodu komentáře také tvrdí, že se o tuto komunitu zajímá a není jí lhostejná.

Okamžitě po jeho zveřejnění se začaly objevovat komentáře nejen od jejích sledujících, ale i od známých osobností, které její názor odsuzují. Prý totiž šíří nenávist a homofobii. K celé situaci se vyjádřil například aktivista Kryštof Stupka nebo influencer Jan Hrdlička.

Šimkaninová by prý teď celou kauzu chtěla uzavřít. „Mám ráda tyto lidi stejně jako každého jiného člověka. Ať už je to Rom, muslim, satanista, člověk jakékoli barvy pleti nebo věřící jakéhokoli vyznání. Necítím žádnou nenávist nebo odsouzení,“ píše na svém Instagramu. Ti, kteří ji znají osobně, prý vědí, jak to doopravdy má.

Komentář, které mnohé zarazil, byl úryvkem z Bible, ve kterou věří celou. Jednotlivé verše jsou však podle ní mnohdy vytržené z kontextu a nevysvětlené do hloubky. Po tom, co se za celou situaci modlila, se rozhodla komentář smazat. Tvrdí, že by nikdy v životě nikomu nepřála smrt ani cokoli zlého. Je jí líto, že mnoho lidí to pochopilo nesprávně.

Šimkaninová dále píše, že Ježíš nepřišel svět odsoudit, ale spasit. Nepřišel ostatní posílat do pekla, ale zachraňovat je do nebe. Trávil totiž čas i s prostitutkami a lidmi, které ostatní odsuzovali. „On tak miluje lidi, že udělal ten největší skutek lásky a to ten, že vylil svou drahocennou krev za naše chyby a hříchy, aby ten, kdo v něj uvěří, měl věčný život,“ myslí si.

Protože jí změnil Bůh život a vidí, jak ho může změnit i ostatním, kteří se mu odevzdají, nemůže prý mlčet. Nestydí se za šíření evangelia, protože je Boží mocí na spasení. „Někdo tě tak moc miluje, že za tebe položil svůj život. Tou osobou je Ježíš Kristus,“ uzavírá své vyjádření Šimkaninová.

Ač se snažila svůj komentář uvést na pravou míru, ani tentokrát nenašla u sledujících mnoho pochopení. Mnoho z nich si myslí, že by se měla bez odkazování na Bibli a dalších, jak mnozí říkají, zbytečných vět, vyjádřit k tomu, zda příslušníky LGBTQ+ komunity přinejmenším respektuje. „Moc ti přeju, aby ses jednou nemusela odkazovat na Bibli a mluvila sama za sebe,“ píše jeden z nich a další se k němu přidávají.

Témata: Lady Zika