Středa 8. května 2024, Den vítězství

Lena je prostitutka a nestydí se za to. Dokonce o svém povolání píše blog. | foto: Deník prostitutky

Lena je prostitutka a rozhodně se za to nestydí. Teď začala o nevšední profesi psát i blog

Lenka Svobodová se proslavila především díky tomu, že je prostitutka. Rozhodně se za svou nevšední kariéru nestydí, po několikáté o ní totiž začala blogovat. Popisuje tam především cestu k označení neluxusní společnice a tvrdí, že kvůli její nevšední profesi ztratila iluze.
  14:46

Lenka Svobodová alias Lena je jednou z nejkontroverznějších postav českého internetu. Proslavila se totiž jako prostitutka a nikdy se za své povolání nestyděla. Nejdříve o prostituci zažala psát blog, později ho zrušila, před několika dny na něj začala tvořit veřejně znovu.

Lena je aktivní na sociálních sítích přes šest let a více než čemukoliv jinému se na nich věnuje především právě tématice jejího povolání. Nejdříve o cestě k netradiční profesi začala psát blog, díky kterému si poměrně rychle vybudovala velkou fanouškovskou základnu.

Sice popularita jejího blogu relativně rychle stoupala, Svobodová ho ale smazala. Nutno dodat, že ne jednou a její web byl aktivní jen pár dní v měsíci. Nespočetněkrát se ho totiž rozhodla smazat a chtěla být aktivní jen na Instagramu, který jí, podle jejích slov, začal brzy házet klacky po nohy. Právě kvůli tomu prý začala psát znovu blog.

Svobodová v posledních šesti letech nemazala jen blog, ale i profil na Instagramu. I přes to ji pokaždé fanoušci najdou, ač se vždy přihlásí pod jinou přezdívkou. Po delší odmlce se tentokrát přihlásila pod přezdívkou neluxuska, což by mělo údajně znamenat to, že není luxusní společnice.

Stejný název, jako její instagramový profil, nese i její nově spuštěný blog. Tematicky se v něm, stejně jako v minulosti, bude věnovat především prostituci. Blog chtěla spustit už dávno, nicméně ji provázelo několik nepříjemností, především právě kvůli zvolenému tématu. Nejdříve kvůli explicitním příspěvkům nemohla psát, po několika dnech se jí podařilo problém vyřešit. Uživatelům stačí se přihlásit účtem, který dokazuje jejich věk. Nutno dodat, že problémy se spuštěním webu, jeho provozem a podobně, jsou něco, co se objevuje stejně pravidelně, jako její profil na sítích. Už to k ní a blogování zkrátka patří.

První příspěvek Svobodová zveřejnila před méně než týdnem a vysvětluje v něm důvod, proč se její blog jmenuje právě neluxusní společnice. Pro společnice, které odpovídají konvenčním standardům krásy a navíc si zakládají na drahém oblečení a doplňcích, se vžilo označení luxusní společnice. Jenže Svobodová je podle ní všechno, jen ne luxusní společnice, a tak zvolila označení, které odkazuje naopak na neluxusní společnici.

6. října 2023 v 20:55, příspěvek archivován: 16. listopadu 2023 v 13:33

Na blog v posledních dnech napsala dva články. První vysvětluje její jméno, druhý popisuje iluze, které ztratila kvůli práci prostitutky. „Kvůli prostituci se vám změní pohled na spoustu věcí. Na peníze, na chlapy a na život obecně. Je to úplně jiný svět. Osamělý svět, ve kterém se prostitutky moc nekamarádí, alespoň ty české ne. Nebo jsme možná neměly štěstí,“ popisuje Svobodová. Její myšlenky jsou poměrně zmatené a není jasné, co chtěla příspěvkem na blog sdělit, což sama závěrem také přiznala.

Svobodová však nezapomíná ani na profil na Instagramu. Tam však přidává především zkušenosti s klienty a radí se se sledujícími, jak k jejich chování přistupovat. Mezi příspěvky nechybí také různé konverzace s klienty, kterými se snaží ostatní pobavit, což se jí však pravděpodobně nedaří.