Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Leo Brichta baví lidi na sociálních sítích | foto: instagram.com

Zápasník Leo Brichta baví lidi na sociálních sítích. Získal titul v KSW a nyní se vrací do boje

Leo Brichta, MMA zápasník, který nedávno získal titul v organizaci KSW, se také osvědčil jako youtuber. S kamarádem totiž vede podcast BrichtaTalk, který je u lidí velmi oblíbený. Za sebou má také úspěšnou kariéru profesionálního zápasníka a nyní ho čeká další zápas. Brichta zároveň vítězil v těch nejrůznějších organizacích a dokonce se objevil také v Clash of the Stars.
  20:00

Profesionální MMA zápasník Leo Brichta je poslední dobou oblíbený nejen u fanoušků bojových sportů, ale také u lidí, kteří sledují dění na sociálních sítích. Brichta totiž nezůstal pouze u zápasení, ale dokonce se rozhodl rozjet svůj vlastní podcast BrichTalk, do kterého si zve hosty z nejrůznějších prostředí. Díky svému charakteru si dokázal získat srdce mnohých diváků a ti jsou jeho rozhovory nadšení stejně tak, jako jeho zápasy. Brichta navíc nedávno získal titul šampiona v polské organizaci KSW a opět tak dokázal, že je pro ostatní zápasníky opravdu náročným soupeřem.

Brichta před časem zápasil v organizaci Oktagon, ve které měl deset zápasu. Kromě velmi diskutované prohry se slovenským zápasníkem Ronaldem Paradeiserem, ale Brichta všechny zápasy vyhrál. Poté se vydal do organizace RFA, kde měl dva zápasy. Jeden vyhrál a druhý opět skončil velmi pochybně. Brichta měl totiž svého soupeře trefit do rozkroku, ale i při opakovaném záběru bylo vidět, že úder mířil na břicho. Následně se Brichta vydal do již zmíněné organizace KSW, kde získal titul šampiona. Když odcházel z klece, dohnaly do emoce z vítězství a začaly mu téct slzy.

„Je to velký pán. Stíhá nahrávat videa na internet a ještě také vyhrávat zápasy v KSW. Ten borec MMA doslova žije. Jde vidět, jak mu na tom záleží a je to pro něj vším. Gratulace a díky za reprezentování,“ chválí Brichtu uživatelé na Instagramu v komentářích. Cesta k titulu v organizaci KSW totiž byla dlouhá a Brichta souběžně s ní dokázal také bavit své fanoušky na sociálních sítích. Pro mnohé je totiž jeho podcast BrichtaTalk zábavný a může za to také zvláštní humor, který Brichta má.

Velmi zajímaví jsou také hosté, které si zápasník do podcastu zve. V BrichtaTalku se totiž objevili rappeři Ben Cristovao a Lboy, influencerka Dominique Alagia nebo také politik Andrej Babiš. Brichta s nimi svým stylem diskutuje nejen o jejich profesi, ale také o světovém dění. „Tohle bych poslouchal klidně pět hodin. Jen tak dál. Leo je nejsympatičtější člověk na planetě. Hrozně mě baví,“ chválí Brichtu uživatelé na YouTube. Zápasník si také velmi oblíbil bizarního influencera Jiřího „MaxGreena“ Janoucha, kterého si rovněž pozval na rozhovor. Brichta se dokonce objevil v organizaci Clash of the Stars, kde na prvním galavečeru nastoupil do zápasu 2 na 2. Zápas ale trval pouhých 32 sekund a dopadl vítězně pro Brichtu a boxera Lukáše Fajka.

Brichta si organizaci velmi oblíbil, zároveň se ale také objevil u konkurenční organizace Red Face, konkrétně na druhém galavečeru. Spolu se svým kamarádem, který s Brichtou vede podcast, dokonce byli u zásnub influencerky Shopaholic Adel a Jana Kulase. Brichta se vyfotil u klece ve chvíli, kdy Kulas líbal svou snoubenku a k fotce přidal popisek „Byl jsem u toho“, čímž opět velmi pobavil své fanoušky.

Brichta je také aktivní na TikToku. Na platformu ale nejčastěji přidává ukázky ze svých podcastů a vlogů. Díky své zápasnické kariéře a působením na sociálních sítích Brichtu sleduje bezmála 90 tisíc lidí na Instagramu a 30 tisíc lidí na YouTube. Brichta ale nepřestává trénovat bojové sporty a nyní ho čeká další výzva. V organizaci KSW se totiž objeví znovu a tentokrát se mu postaví polský zápasník Roman Szymański, který drží černý pásek brazilském Ju-jitsu.

Brichta si ale spíše libuje v zápasení v postoji a i když také on umí skvěle zápasit na zemi, určitě bude preferovat ostrou přestřelku ve stoje. To dokazuje také červencový zápas v kickboxu, na který si Brichta odskočil. I tento zápas totiž vyhrál a opět tak potvrdil, že se v postoji dokonale orientuje. Uvidíme tedy, jak si povede proti polskému zápasníkovi, který jistě bude chtít zápas přesunout na zem.