Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Libanonský chlapec zemřel poté, co zhlédl natáčení děsivého video na TikTok. Bylo mu pouhých 6 let | foto: Reddit.com

Libanonský chlapec zemřel poté, co zhlédl natáčení děsivého videa na TikTok. Bylo mu pouhých 6 let

Uživatelé na TikToku se zapojují do nebezpečných výzev, které se jim stávají osudné. Tato smrt spojená s aplikací je však daleko zarážející a děsivější. Mladý šestiletý chlapec z Libanonu zemřel poté, co viděl skupinku lidí, jak natáčí video na TikTok. Co ho tak vyděsilo, že se mu kvůli tomu zastavilo srdce?
  16:15

Před platformou TikTok varovalo už mnoho světově uznávaných odborníků. Čínská aplikace byla několikrát obviněná ze zneužívání a kradení osobních dat uživatelů. S platformou je zároveň spojeno mnoho děsivých příběhů, kdy se často uživatelé zapojují do nebezpečných výzev, kvůli kterým přichází i o vlastní život.

Veřejnost zůstává v šoku po nedávné události, která otřásla internetovým světem. Děsivá příhoda se stala v Libanonu, když skupina mládežníků natáčela video na TikTok. Samotným tvůrcům se nic nestalo. Přihlížející šestiletý chlapec se však až zřejmě natolik vyděsil z toho, co viděl, že dostal infarkt a zemřel. Tamní policie právě zatkla tři hlavní podezřelé.

Šestiletý Mohamed Haydar Istanbuli si jako každý jiný běžný den hrál sám venku ve své čtvrti v libanonském pobřežním městě Tyre. Při jeho pobytu venku však narazil na něco, co zřejmě nečekal. Z ničeho nic se kousek od něj objevily dvě mladé dívky zahalené celé v černém a pobíhaly kolem s mačetami v ruce. Děsivý pohled na zamaskované ženy v kápích měl Istanbuliho vyděsit natolik, že dostal infarkt a zemřel. Kardiolog prošetřující jeho úmrtí v lékařské zprávě uvedl, že zemřel v důsledku těžkého srdečního infarktu.

Co to tedy bylo za děsivou scénku, kterou Istanbuli spatřil chvíli předtím, než zemřel? Tři teenageři měli natáčet video na TikTok se zřejmě děsivým a temným podtextem. To, že jejich herecký výkon bude natolik přesvědčivý, že kvůli tomu zemře malý chlapec asi nečekali. Důstojník tamních bezpečnostních sil se nechal slyšet, že aktéři zůstanou v anonymitě. Potvrdil však, že se jednalo o dvě dívky mladší osmnácti let a jednoho muže, který celý spot natáčel s dronem. Tito tři teenageři byli nedávno zatčeni.

Jedná se o neobvyklý a ojedinělý případ. Nestává se často, že by plně zdravé dítě podlehlo infarktu poté, co vidělo něco děsivého. Tamní doktoři tak diskutují nad tím, že mohl mít Istanbuli nějaké srdeční, či jiné zdravotní problémy odůvodňující tuto nešťastnou příhodu. Tamní Kardiolog Afif Khafaja se však nechal slyšet, že není lehké zjistit, jestli měl Istanbuli nějaké neobjevené porodní deformace vedoucí k jeho úmrtí. „Prakticky řečeno, musí existovat příčiny, aby k takovým případům náhlých srdečních záchvatů došlo,“ říká Khafaja.

Khafaja se také nechal slyšet, že není možné, aby byl Istanbuli kompletně zdravý a tím pádem dle něj musel mít nějaké zřejmě skryté zdravotní problémy. „Chlapec určitě musel trpět nějakým předpokladem, jako je porodní abnormalita, přerušovaný srdeční tep, nebo nějaký špatný zdravotní stav v jeho aortě,“ doplňuje Khafaja. Dle něj takové situace nejčastěji nastávají u dětí ve stresu trpící nediagnostikovanou porodní abnormalitou. Pokud se něco podobného stane, zachránit život může trpícímu tak zvaný defibrilátor, který navrátí rytmus tlukotu srdce do normálu. Nic takového však bohužel na místě dostupné nebylo.

V případu je ještě čtvrtý podezřelý, který se však k výslechu nedostavil. Tři zatčení prozatím zůstávají ve vazbě, dokud neproběhne další vyšetřování. V jedné věci je už jisté že pochybili a to, že na místě létali s dronem. V dané lokalitě je totiž něco podobného bez povolení zakázané a o to oni prý neměli. Rodina zemřelého to nechce nechat jen tak a má v plánu se do vyšetřování zapojit. Otec zemřelého chlapce se nechal slyšet, že podal trestní oznámení na podezřelé teenagery.