Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Logan Paul a KSI se vrací do boxerského ringu | foto: instagram.com

Youtubeři opět míří do ringu. Logan Paul má prý slabého soupeře, KSI bude zápasit s Tommym Furym

Youtubeři Logan Paul a KSI oznámili návrat do boxerského ringu. Zatímco Paul bude zápasit se soupeřem, který v boxu není tolik silný, KSI se rozhodl změřit své síly s profesionálním boxerem Tommym Furym. Paulovi se lidé vysmívají kvůli tomu, že zápasí s MMA zápasníkem, KSI podle většiny lidí zase nemá žádnou šanci Furyho porazit.
  14:48

Youtuber Logan Paul oznámil, že se vrátí k boxerské kariéře a pro svůj comeback si vybral zajímavého soupeře. Utká se totiž s MMA zápasníkem Dillonem Danisem, který zápasí v prestižní organizaci Bellator. Výběrem soupeře ale Paul příliš mnoho fanoušků bojových sportů nepotěšil. Danis totiž není profesionální boxer a v MMA má dominantní styl zápasení na zemi. Paul ale není jediným youtuberem, který se chystá zpět do boxerského ringu. Spolu s ním se totiž ve stejný večer opět představí také jeho kamarád KSI.

Paul potvrdil svůj návrat po dvouleté pauze, kdy se pokusil porazit jednoho z nejlepších boxerů všech dob Floyda Mayweathera. Paul sice není profesionál, s Mayweatherem ale vydržel odboxovat všechna kola. Od té doby se několikrát objevil ve wrestlingové organizaci WWE, kde drtil své soupeře. Jedná se ale o předem domluvené zápasy a Paulovi nejspíš chybělo napětí, které zažíval při boxu. Právě proto se rozhodl vrátit se mezi boxerské provazy a vyzval MMA zápasníka Dillona Danise.

Po Mayweatherovi je to však velmi slabý soupeř, protože Danis zápasí ve smíšených bojových umění a box rozhodně nepatří mezi jeho silné stránky. Kvůli tomu se také Paulovi lidé na sociálních sítích vysmívají. „Tohle je nejspíš poprvé, kdy Logan nebude v zápase ten špatný. Proč pořád zápasíte s takovými zápasníky? Postav se někomu, kdo má pořádné skóre,“ kritizují Paula uživatelé na Instagramu.

Někteří se Paula zastávají, že přeci vydržel boxovat celý zápas proti Mayweatherovi, pro toho to ale byla pouhá exhibice. Paul sám přitom považoval za vítězství, že nebyl soupeřem knockoutovaný. Nyní si chce očividně spravit chuť a bude proto zápasit právě s Danisem. Ten sice vlastní černý pás v brazilském džiu-džitsu, v boxu se mu ale nijak extra nedaří a bude to tedy pro něj obrovská výzva.

Pro MMA zápasníky navíc není jednoduché změnit svůj bojový postoj na boxerský, takže Danis bude muset zcela předělat hned několik věcí. Oba zápasníci se spolu utkají 14. října na boxerském galavečeru v Manchesteru, kde se objeví dokonce ještě jedno známé jméno ze světa YouTube.

Svůj návrat do boxerského ringu totiž oznámil také youtuber KSI, který si, podle většiny lidí, tentokrát ukousl až příliš velké sousto. KSI totiž vyzval na zápas profesionálního boxera Tommyho Furyho, který byl dosud jediný, kdo dokázal zastavit rozjetou kariéru Jakea Paula. Fury je mladším bratrem legendy ze světa boxu Tysona Furyho a v posledním zápasu dokázal, že také on nosí své jméno právem. Dokázal si totiž hravě poradit s Paulem a v podstatě ho skoro k ničemu nepustil.

Právě na základě toho se mnozí obávají o zdraví KSI. Ten sice porazil na těsný bodový výsledek Logana Paula, svými kvalitami se ale zdaleka nerovná Jakeovi Paulovi, který v podstatě nerozdal žádný ohrožující úder, který by mohl Furyho ohrozit. „Fandím KSI, ale upřímně si nemyslím, že vyhraje. Pokud ano, bude to opravdu velké překvapení, ale prostě si nemyslím, že je to reálné. Nedokázal by porazit ani Jakea. Proč si do toho šel, ty blázne? Asi ho už nebaví žít,“ komentují oznámení zápasu uživatelé na Instagramu.

O bojové sporty je velký zájem také mezi českými youtubery. Skoro prvním youtuberem, který se pustil do zápasení, byl Aleš Bejr. Ten měl totiž kdysi spor s youtuberem Petrem „Pstruhem“ Jelínkem a vyzval ho proto na zápas podle pravidel MMA. Nebyl ale jediným youtuberem, který se rozhodl zápasit v různých bojových stylech. Youtuber Filip Grznár se rovněž rozhodl zápasit v MMA a dokonce i v brazilském džiu-džitsu, ve kterém si poměřil síly s rapperem Benem Cristovaem.

Ještě předtím, než byla poprvé představena organizace Clash of the Stars, se měl konat také zápas youtuberů Vladimíra Kadlece a Petera „Expl0iteda“ Altofa, k zápasu ale nikdy nedošlo. Zápasy českých a světových youtuberů se samozřejmě nedají srovnávat, kvůli velikosti jejich jmen, je ale nutné podotknout, že z pohledu byznysu se jedná o geniální nápad. Lidé totiž chtějí vidět své oblíbence, které znají z nejrůznějších videí, jak si poměří síly s nejrůznějšími soupeři. Díky tomu se také neuvěřitelně zvedá samotné promo takových zápasů. Zápas Paula a Furyho byl dokonce natolik očekávaný, že se prodalo skoro 800 tisíc PPV, což už je opravdu něco.

Témata: Logan Paul