Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Hydratační drink od KSI a Logan Paul. | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Drink populárního youtubera má problém. Výrobci čelí žalobě, limonáda populární u dětí prý škodí zdraví

Na firmu Prime Hydration, která vyrábí mezi dětmi a mladistvými oblíbený nápoj Prime, byla podaná žaloba. Žalobci totiž tvrdí, že nápoj obsahuje vysoce škodlivé látky, které navíc nelze dostat ven z těla. Jeden ze spolumajitelů firmy, youtuber Logan Paul, se rozhodl na žalobu reagovat na svém Instagramu. Tvrdí, že je to celé nesmysl a provedený výzkum je nedůvěryhodný. Prime se prodává i v Česku.
  11:21

Nápoj Prime, který se stal populární díky sociálním sítím, hlavně skrze TikTok, má problém. Jeho výrobci totiž čelí žalobě. Podle žalobců totiž Prime obsahuje spousty škodlivých látek, které nezmizí z těla ani po několika letech, jde o takzvané „věčné látky“. Za nápojem stojí mimo jiné influencer Logan Paul. Ten nyní na žalobu reagoval a jak se dalo čekat, popírá, že by nápoj takové látky obsahoval. Podle něj je to lež a žalobci prý nemají šanci uspět. Youtuber se začal obhajovat na Instagramu a také na TikToku.

Paulův nápoj Prime, na jehož prodeji se podílí také Paulův bývalý nepřítel, youtuber KSI, zaplavil celý svět. Protože mají oba youtubeři desítky milionů sledujících na všech sociálních sítích, dokázali svůj nápoj skvěle zpropagovat. Začalo se ale diskutovat o tom, že je jejich nápoj vysoce škodlivý a to především pro děti, které si Prime často kupují. To stejné tvrdí také Lara Vera, která se rozhodla podat žalobu na společnost Prime Hydration, tedy oficiálního výrobce. Žalobu podala jménem sebe a také ostatních lidí, kteří si Prime zakoupili. Od firmy požaduje odškodnění ve výši pěti milionů dolarů, protože prý zakoupené nápoje ve skutečnosti obsahovaly daleko větší množství kofeinu, než výrobci tvrdí. Nyní se objevila další žaloba, ve které stojí, že Prime obsahuje obrovské množství škodlivých látek, které se nikdy nedostanou pryč z těla.

Paul, který o žalobách ví, se na ně rozhodl reagovat na sociálních sítích. „Oni tvrdí, že PFAS jsou věčné chemikálie, které pochází z plastů. To ale znamená, že nemluví o samotné tekutině Primu. Mluví o lahvi, ve které ten nápoj je. Vyrábíme je u nejlepších výrobců lahví v USA,“ řekl Paul ve svém videu na Instagramu. Podle dostupných informací měl Prime prozkoumat právník, který prý dopodrobna zjistil složení nápoje. Podle Paula to ale nestačí na to, aby mohl na základě své studie firmu zažalovat a je to podle něj naprostá blbost. Paul také tvrdí, že žalující strana nemá dostatečné nástroje a zdroje, aby své tvrzení prokázala. Někteří lidé souhlasí s Paulem, protože zatím nikdo neprovedl ověřený výzkum, který by potvrdil, že Prime skutečně obsahuje nemizející škodlivé látky. Někteří si myslí, že je to pouze cílený útok, aby žalující strany mohly díky své žalobě zbohatnout.

Mnoho lidí ale Paulovi a jeho vyjádření na Instagramu nevěří a myslí si, že se pouze snaží zakrýt jednu obrovskou kauzu. Právě takoví lidé se do youtubera opřeli v komentářích pod jeho videem. „Tak jako tak, ten drink je nezdravý. Z toho bude veliký problém a ty to víš. Važně si myslíš, že to jedno obhajovací video zachrání? Hochu, ty budeš platit takové pokuty, že ti z těch milionů nic nezbude. Prime už si nikdy nekoupím. Kdyby to nebylo tolik škodlivé, asi by tě kvůli tomu nikdo nežaloval,“ reagují na Paulovo vyjádření ohledně žaloby lidé na Instagramu. Pod videem se také objevil komentář od samotné firmy Prime, která vzkazuje dalším potencionálním žalobcům „Pokud chcete střílet, raději nemiňte“. Je tedy možné, že pokud se prokáže, že nápoj opravdu neobsahuje žádné látky, které jsou natolik škodlivé, aby jej lidé pili, žalující strany budou nejspíš čelit žalobě za křivé obvinění.

Nápoj Prime byl svého času velmi populární také v Česku. Mnoho Čechů totiž sleduje nejen Paula a KSI, ale také youtubera Jona Mariánka, který Prime velmi často doporučoval. Když se produkt poprvé objevil v Česku, jeho cena se pohybovala okolo několika stovek korun. Protože ale mnoho lidí zjistilo, že je americký produkt opravdu přeceňovaný, nebo jim zkrátka nechutnaly příchutě nápoje, které se do Čech dostaly, přestali si Prime kupovat. To mělo za následek to, že prodejci měli na skladech obrovské množství nápojů, o které už nikdo nestál. Často proto v prodejnách můžeme narazit na lahve Prime, které jsou k prodeji kolikrát za pouhých padesát korun. V Česku si zkrátka americký nápoj nenašel takový počet příznivců, jako třeba v USA.

Témata: Logan Paul