Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Lukáš Kril | foto: Facebook

Bizarní Kril měl brzy vyjít z vězení. Jeho matka však tvrdí, že dostane dalších šest let za mřížemi

Pomalu se už blížil den, kdy měl bizarní Lukáš Kril opustit vězení. Zdá se však, že se z desíti měsíců stalo šest dlouhých let. Jeho matka poskytla redakci Antiyoutuber.cz exkluzivní rozhovor, ve kterém se svěřila, jak se její syn ve vězení má. Prý nic moc. Bere prášky, psychicky to nezvládá a chce se změnit.
  7:25

Už je to zhruba sedm měsíců od toho, kdy Lukáš Kril nastoupil do vězení. Bizarní ikona českého internetu se měla provinit hned několika prohřešky. Hlavním důvodem pro jeho desetiměsíční vězení bylo nedocházení na veřejně prospěšné práce. Kril se snažil prosadit jako rapper a influencer, proslavil se hlavně ale tím, že se nestyděl okrádat své sledující. Nyní se však jeho matka redakci Antiyoutuber.cz svěřila, že mu byly údajně uděleny další tři roky k výkonu trestu. Může to být ale prý ještě horší. Myslí si, že mu přidají ještě další tři roky, a tak se ven z vězení dostane až za dlouhých šest let. Sama prý netuší, proč mu trest zvýšili.

Krilova kariéra byla už od počátků velice zvláštní a pochybná. Na Instagramu nabízel velice pofidérní služby, které podle mnohých nikdy nesplnil. Za pár korun nabízel například follow, song na přání, vtipné video, kde dělá blbosti a podobně. Časem ty nabídky začínaly nabírat na oprátkách a začaly se z nich stávat velice nechutné věci. Nabízel své sexuální fotografie, či různé jiné erotické služby. V den nástupu do vězení zveřejnil svou poslední nabídku, která byla vskutku humorná. Za tři sta korun nabízel video z útěku, či za osm set nahé fotky z útěku.

Jelikož se rozhodl do vězení nenastoupit, musela si pro něj dojít policie a odvést ho. Za nedocházení na veřejně prospěšné práce si měl za mřížemi odsedět deset měsíců. Zdá se však, že toho za oponou bylo daleko víc, než většina tušila. Jeho matka se momentálně redakci Antiyoutuber.cz svěřila, že dostal několik let navíc. „On má tři roky a ještě čeká, že bude mít asi další tři roky. V šestadvaceti asi vyjde ven,“ říká. Ona a ani Lukáš však prý netuší, proč mu byl trest navýšen. „Nevím, je to šílený. On je z toho už psychicky vyřízený,“ doplňuje. To je poměrně zvláštní a nabízí se otázka, zda je to celé vůbec pravda.

Kril to ve vězení prý už nezvládá. Je zřejmě doslova psychicky zdeptaný. „On si žádá o psychiatra, aby mu dali prášky na úzkost a takhle. To je šílený, tam to je fakt hrozný,“ vysvětluje. V momentální situaci by se však měl mít zřejmě lépe, než při vstupu do vězení. Na začátku ho totiž prý dali do cely s dalšími mladými kluky, kteří ho dle slov jeho matky údajně šikanovali a využívali. „On tam byl s mladými kluky a oni ho využívali, protože ví, že má důchod,“ tvrdí. „Má invalidní důchod kvůli očím. No a když si třeba nakoupil tabák, cigarety, kafe, a tak podobně, tak mu to všechno vzali,“ doplňuje.

Kvůli této údajné šikaně měl být prý přesunut na jinou celu k starším vězňům, kde už to má být lepší. Ačkoliv se jí z počátku Krila nedařilo moc navštěvovat, nyní za ním chodí prý pravidelně. „My tam chodíme na návštěvy furt. Byli jsme tam už pětkrát. Chodíme každý měsíc,“ říká. Vidět naživo to, jak vyřízeně Kril vypadá, je pro jeho matku prý velice těžké a vyčerpávající.

Ačkoliv je Kril ve vězení a nemá logicky přístup k sociálním sítím, o jeho Instagram se má starat nevlastní otec. Ten čas od času zveřejní nové informace o něm, často i s prosbou o zaslání nějakého baličku pro Krila. „Pošlete mu dopis, dokud je naživu,“ píše dramaticky na Instagram story. Podle jeho matky, by se zřejmě mělo jednat o falešnou zprávu a Krilovi nebezpečí nehrozí. Kril si zřejmě ve vězení prochází peklem, a tak matce slíbil, že s tím co předtím dělal, definitivně končí. „Říkal: ,vyjdu a nebudu už natáčet a nic takového dělat,“ říká.

Témata: Lukáš Kril