Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Lulusila byla hostem podcastu Kontroverzní | foto: facebook

Lulusila jako Shopaholic Adel? Lhala a manipulovala, upozorňují sledující

Lulusila se na sociální sítě vrátila sice už před delší dobou, teď získala mnohem více pozornosti než dřív. Byla hostem podcastu Kontroverzní a sledující jsou jako u vytržení. Sice jsou někteří nadšení, že zase vidí oblíbenou tvůrkyni, jiní ji srovnávají s Shopaholic Adel tehdejší doby. Zároveň upozorňují na její lži z minulosti.
  14:00

Marii Kozlovou zná téměř každý český uživatel YouTube spíše pod přezdívkou Lulusila. Před několika lety se tehdy populární a především kontroverzní youtuberka ze sítí stáhla, nedávno se však vrátila. Teď byla hostem podcastu Kontroverzní, který moderuje Tadeáš Kuběnka a Denisa Kouřílková alias Sugar Denny. Sice jsou z nového rozhovoru její tehdejší fanoušci nadšení, mnoho z nich upozorňuje především na kontroverze s ní spojené.

Nyní osmatřicetiletá Kozlová se v novém rozhovoru rozpovídala o začátcích na YouTube a o osobním životě. Svěřila se, že ji na tvoření na internetu nejvíce baví interakce s fanoušky, protože kamarády v reálném životě nemá. Prý kvůli tomu začala nedávno streamovat na platformě Twitch. Povídala také o tom, že ráda zpívá a následně zazpívala bizarní píseň Hafo od Franka Wilda a Kafuu.

Po celou dobu rozhovoru působila, že je za pozvání vděčná a zdálo se, že všechno, co říká, myslí upřímně. Měla svěšená ramena, vyhýbala se očnímu kontaktu s kamerou a mohlo by se zdát, že se styděla. Téměř okamžitě pod video začali sledující psát, že je Kozlová takzvaně čistá duše. „To je krásné, co jste pro ni udělali. Vypadá to, že je opravdu šťastná, že s vámi může být,“ píše jedna ze sledujících a mnoho dalších se s ní shoduje.

Jsou jednoduše rádi, že po dlouhé době viděli oblíbenou influencerku. Vzpomínají na video, ve kterém děkuje za dvě stě korun, které dostala nebo třeba na vlog z aqua parku, který se stal pro mnohé legendárním. Mnohé také i po několika letech pobavilo video ze svatby a jízda na koloběžce.

lulusák forever

27. srpna 2023 v 17:40, příspěvek archivován: 4. září 2023 v 13:04

Někteří však přiznávají, že Kozlovou v minulosti sledovali jen kvůli tomu, že byla bizarní. „Je to taková Shopaholic Adel současné generace. My jsme měli Lulusilu, dnešní děti Adélu,“ píše jedna ze sledujících. Jiní přiznávají, že tvorba Kozlové byla vždy přinejmenším bizarní a teď nový rozhovor sledují pouze z nostalgie. Vzpomínají na období, které s ní mají spojené, ne na to, že by pro ně byla jakkoli inspirující.

Kozlová vždycky tvrdila, že na YouTube může natáčet opravdu každý a ač nesplňovala konvenční standardy krásy, snažila se ukázat, že je hodný člověk. Tvrdila, že nemá peníze, že se musí starat o nemocného otce a nebo to, že ji devět let týral bývalý manžel.

Nakonec se však ukázalo, že ne všechno, co kdy tvrdila, byla pravda. Dlouho se vymlouvala na to, že je její otec nemocný, ona se proto o něj musí starat a nemůže chodit do práce. O několik měsíců později přiznala, že nemocný není, je jen v důchodu a ona u něj společně s přítelem, nynějším manželem, bydlí. Největší problém byl v tom, že lži využívala a její sledující jí posílali peníze jen protože jim jí bylo líto.

Téma peněz bylo u Kozlové v podstatě nekončící. Jednou tvrdila, že jí její fanoušek měl poslat více než sedmdesát tisíc, to se nakonec nestalo. Prý si z ní vystřelil. Už před tím však natočila video, ve kterém štěstím a dojetím pláče a děkuje. Později se například na sítích spekulovalo, že si vymyslela těhotenství jen proto, aby jí sledující posílali další peníze. Právě kvůli tomu ji začali mnozí označovat jako lhářku a manipulátorku.

Kozlová má za sebou nespočet kauz a její chování bylo vždy kontroverzní. Právě proto mnozí nechápou, proč je tolik lidí z jejího návratu na sociální sítě nadšených. Její chování se příliš od jejího dřívějšího chování na sítích totiž nezměnilo. Vždy působila vděčně a pokorně, i přes to však prokazatelně lhala a sama se k tomu přiznala, vždy však s nějakou bizarní výmluvou.