Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

ilustrační snímek | foto: Facebook.comAntiyoutuber.cz

Omdlévání fanoušků na Majálesu: Intoxikace a špatný pitný režim! brání se pořadatelé

Na Hradeckém Majálesu prý omdlévali fanoušci každých pět minut a mnozí si stěžovali na organizaci pořadatelů festivalu. Oni se však brání. Mohou být prý připravení jakkoli, nejčastěji prý však ke kolapsům dochází kvůli intoxikaci před vstupem do areálu a nedodržováním pitného režimu, se kterým jim však pořadatelé pomáhají.
  15:30

Celou zimu se tisíce hudebních fanoušků těší na venkovní koncerty. Minulý týden se dočkali prvního letošního Majálesu, tentokrát v Hradci Králové. Už ode dne konání se začaly na sociálních sítích množit reakce, že v době koncertů omdlévali fanoušci každých pět minut a někteří zvažovali oficiální stížnost.

Hradecký Majáles účastníky nalákal na mnoho oblíbených interpretů. Objevili se mezi nimi například Calin, Viktor Sheen nebo Yzomandias. Hned v sobotu se začala objevovat videa, ve kterých museli neustále koncerty hudebníci přerušovat. Proč? Každých pět minut prý některý z fanoušků omdlel.

Někteří z účastníků si stěžovali, že byl festival organizačně nezvládnutý. „Buď jste si mohli vystát neskutečně dlouhé řady na pivo. nebo být u stage. Ale na suchu,“ popisuje jedna z účastnic. Po hodině údajně došla voda na umytí rukou a stánky s nealkoholickými nápoji nebylo možné najít. Mnoho dalších účastníků mělo podobnou zkušenost jako ona a zvažovali oficiální stížnost.

Redakce Antiyoutuber.cz o celé situaci na festivalu už informovala. Redakce oslovila pořadatele s dotazy, zda zajistili návštěvníkům dostatek míst s pitnou vodou, jak situaci řešili a vzhledem k tomu, že se to stejné podle mnohých dělo už minulý rok, jestli byli na podobnou situaci jakkoli jinak připravení.

„Můžeme být jakkoliv připravení a jsme přesvědčení, že připravení jsme,“ popisuje Michal Šamánek, který se na pořádání Majálesu také podílí.

Mnohdy prý však pořadatelé nemohou účastníkům pomoct. Jedním z nejčastějších důvodů kolapsů je intoxikace před vstupem do areálu a starstruck, tedy moment, kdy fanoušek poprvé v životě uvidí svého oblíbeného interpreta a prostě omdlí. „Dalším důvodem může být také vytrvalé stání na jednom místě a ignorace pitného režimu, s tím jim každopádně pomáháme,“ dodává Šamánek.

Ne všichni účastníci by se však se slovy pořadatelů shodli. Mnohým vadí především to, že se koncert musí neustále přerušovat. Podle nich by se mělo případné zastavování řešit jinak.

„Mohl by tam být někdo, kdo to bude mít na starosti, aby mohl dát interpret jenom znamení a staral by se o to někdo jiný,“ myslí si jedna z účastnic.