Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

Marcus Revolta motivuje k úspěchu | foto: instagram.com/marcusxdouble

Marcus Revolta dál řeší inflaci. Je to rozený showman, říká o něm Babiš, se kterým měl schůzku

Marcus Revolta nepřestává na sítích překvapovat, stále se věnuje inflaci a radám, které posílá směrem k premiérovi Petru Fialovi a nově i k prezidentovi Petru Pavlovi. Inflaci řeší se svými sledujícími napříč sociálními sítěmi, ale nově i s Andrejem Babišem, se kterým měl schůzku.
  13:27

Na sociálních sítích je důležité mluvit o tématech, které momentálně rezonují společností, to si myslí Marek Kaleta alias Marcus Revolta a vybral si téma, které je prý podle něj důležité pro velkou část jeho cílové skupiny – inflaci. Minulý týden Revolta kritizoval premiéra Petra Fialu s tím, že právě on je za ni zodpovědný a teď do celého tématu zapojil ještě prezidenta Petra Pavla.

„Péťo Fialo a Péťo Pavle, kluci. Klidně zajeďte na Ukrajinu, Péťo Pavle, klidně zavolej do Tchaj-wanu, kamkoliv. Ale nezapomeňte hlavně zajet a zavolat někam, kde mají inflaci pod osm procent, protože Česká republika je třetí nejhorší v Evropě, co se míry inflace týče,“ začíná Marcus Revolta další tiktokové video věnované inflaci, kde radí oběma politikům, že by podle něj měli volat představitelům těch zemí, kde je míra inflace nižší.

„To není žádná ostuda, žádný učený z nebe nespadl. Sbalte kufry kluci, vemte i Markétku Pekarovou, pozvěte kluky z vlády ze zemí, které mají inflaci pod osm procent, na oběd, na kávu. Ať vám k*rva poradí co s tím,“ dodává Revolta s tím, že učit se od lepších je racionální postup. „Když tak zavolejte mně kluci, já vám poradím,“ končí video se smíchem.

@marcusxdouble ✖️ #Marcus ♬ Trap Money so Big (Remix) - Iqbal12

Interakce mezi Revoltou a politikem doopravdy přišla. Ne však s Fialou či Pavlem. „Pane Babiši, půjdete na kafe s @marcusxdouble? Pozval vás, abyste probrali, jak snížit inflaci?“ ptal se Andreje Babiše jeden z jeho sledujících na Instagramu, kde bývalý premiér odpovídal na otázky. Babiš mu na to odpovídá, že mají domluvenou schůzku. K té skutečně došlo.

„Velmi úspěšný mladý muž, který si plní americký sen a motivuje mladou generaci jak být úspěšný podnikatel. Viděl jsem video z jeho motivační show a musím říct klobouk dolů, rozený showman,“ reagoval Babiš pro redakci antiyoutuber.cz na to, zda měl s Revoltou doopravdy schůzku, ale Revolta na dotazy redakce nereagoval.

Inflaci řeší Revolta už delší dobu a z komentářů pod příspěvky jde vidět, že se trefuje do tématu, které jeho sledující zajímá a trápí. Podpůrných komentářů je pod příspěvkem sice víc, ale množí se i ty, kde Revoltu lidé nechápou a ptají se ho, proč do celé věci tahá i prezidenta Pavla. „Můžeš mi vysvětlit co s tím má Pavel?“ ptá se jeden. „Pavel za nic nemůže,“ přidává dalš a ostatní se shodují v tom, že Revolta neví o čem mluví, protože není ekonom.

Na to, že ekonomice a inflaci nerozumí, reagoval Revolta v dalším videu.

„Já nejsem ekonom, já jsem manažer. Já se nevyjadřuju ekonomicky, já se vyjadřuju manažersky,“ říká Revolta s tím, že jako manažerovi mu prý stačí, když rozumí základům a má kolem sebe odborníky, kteří tématu rozumí do hloubky a on na ně pouze dohlíží. „Můj názor jako občana České republiky je, že bych ve vládě založil produktivismus, což znamená jasné kvóty a cíle. Čeho mají dosáhnout a pokud toho ti lidi nedosáhnou, tak je vyměnit a nahradit. To je přístup manažera,“ vysvětluje svůj pohled Revolta.

@marcusxdouble ✖️ #marcus ♬ Night Invasion (Cover DMC Maxx Flash) - DMC Maxx Flash

Na Facebooku mají jeho příspěvky o něco pozitivnější ohlas, než na TikToku. „Sakra proč nejste ve vládě ?To by tam byl pořádný průvan,“ píše mu jedna z komentujících. „Tento chlapík se mi moc líbí. Souhlasím ve všech bodech, toto musíme realizovat. Máme tržní hospodářství, tak to je třeba přenést i do vlády,“ dodává další.

Vypadá to tak, že z tématu, kterému sice nerozumí, ale rád o něm rozumuje, se Revolta bude snažit vytěžit co nejvíc i proto, že díky poměrně rozběhlým konverzacím na všech platformách mají jeho příspěvky mnohem vyšší dosahy. Jeho videa věnovaná inflaci mají na TikToku mnohem víc zhlédnutí než například videa, kde mluví o klasických tématech jeho tvorby jako je úspěch a závist.

Témata: Marcus Revolta