Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Marcus Revolta o sobě opět nechává slyšet | foto: facebook.com/marcusxdouble

Revolta zase „radí“. Na východě je prý líp, sám chce miliardu, dle výsledku má sotva milion

Marcus Revolta je opět na scéně tentokrát s tím, že lidé na západě nemají hodnoty a zároveň pokračuje v motivačních videích, která by měla pomoci jak vám, tak jemu, aby vydělal svou první miliardu.
  18:00

Marek Kaleta, známý jako Marcus Revolta nebo Marcus X Double, je jednou z nejrozporuplnějších postav v prostoru českých sociálních sítí. Ač se proslavil jako sportovec, nejčastěji teď vystupuje jako motivátor, úspěšný podnikatel a rapper. Teď tvrdí, že lidé na východě mají lepší hodnoty než ti na západě a sledující ho nechápou.

Kaleta o sobě opět dává vědět a jeho názory jsou přinejmenším stejně kontroverzní jako obvykle.

„Čím víc jdeme na východ, tím víc mají lidé hodnoty. Více pořádku, více dobrých pravidel, více čistoty, více krásy. Čím víc jedeš na západ, a Evropa už to chytla taky, žádné morální zásady,“ popisuje polonahý Kaleta, který v noci sedí na balkoně se svými všudepřítomnými slunečními brýlemi na obličeji. Prý je to kvůli tomu, že lidé na západě „nevěří v Boha ani žádné náboženství“ a vlastně v nic, a tak nemají hodnoty. Proto prý berou také drogy a pijí alkohol.

Většina jeho sledujících s ním však nesouhlasí.

„Nerozumím. V čem přesně se mám třeba v Rusku inspirovat? Napadli sousední stát, lidé se tam upíjí k smrti, není tam svoboda,“ píše jeden z komentujících. „Tak to jsi toho asi tolik neprocestoval a neviděl. Všude se najde divadlo pro turisty. Morálka a disciplína se neorientuje podle světových stran. Naštěstí,“ myslí si další.

Jiní mu také vyčítají jeho nekonzistentní názory. Prý ve většině svých videí propaguje kapitalismus, který reprezentuje především západní část světa. Zároveň upozorňují na to, že neustále mluví o konferencích ve Spojených státech, kam by se přinejlepším chtěl také přestěhovat. Teď si však podle nich videem protiřečí.

Vedle propagace svých názorů se Marcus samozřejmě věnuje také motivačním videím, což tvoří většinu jeho obsahu. On sám v jednom z nich radí, že by lidé měli na telefonu jenom pracovat, nebo sledovat motivační videa. A on sám jich produkuje tolik, že jeho sledující pravděpodobně budou mít kapacitu sledovat jenom ta jeho.

Nutno dodat, že on ale nepotřebuje obdiv. On potřebuje, aby si jeho sledující vzali jeho motivaci, inspiraci a tipy a aplikovali je v praxi. Alespoň to v jednom z videí tvrdí. „Nebuď posera, nebuď b*tch. Nestěžuj si, nevymlouvej se, jako chlap musíš mít neustále cíl,“ povídá Marcus. Video tak pravděpodobně odkazuje jen mužům, o ženách, stejně jako obvykle, řeč není.

A co bude dělat dál? Chce vydělat miliardu. Jeho cíl není milion, deset milionů ani sto milionů. Co s penězi udělá je otázkou, fanoušci se mají nechat překvapit. Výsledky hospodaření jeho společností ale nenasvědčují tomu, že bychom měli vítat v Česku nového milionáře, natož miliardáře.

Marcus také chystá nové motivační album. Mluví o něm několik měsíců, po několika příspěvcích, ve kterých oznámil, že je projekt na cestě, potvrdil datum vydání. Mělo by to být 2. července, ponese název The Man a bude se jako vždy věnovat motivačnímu rapu. Na propagační fotce kouří doutník, sedí v knihovně, má na sobě košili, kravatu a vestu. Brýle tentokrát odložil.

Témata: Marcus Revolta