Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Mladík Richard Vik chce být jako Marcus Revolta | foto: instagram.com/richard_vik26

Marcus Revolta má následovníka? Mladý sportovec mluví o motivaci a kritizuje školství

Mladý sportovec se snaží být jako Marcus Revolta. Motivuje ostatní ke sportu a tvrdí, že každý jeho kritik je jako hmyz na předním skle. Marcuse se na sociálních sítích zastává a nechápe, proč mladí kritizují jeho nové hudební album. Marcus jeho zastání oceňuje a začal ho nazývat rytířem.
  10:37

Marcus Revolta, vlastním jménem Marek Kaleta, má sice v poslední době nespočet kritiků, i přes to má i mnoho fanoušků. Někteří se ho snaží podpořit jen komentáři plnými chvály, jiné Marcus inspiruje k tvorbě na sociální sítě, kde šíří jeho kontroverzní názory. Mezi ně patří například dvacetiletý Richard Vik.

Vik točí motivační videa na TikTok a Instagram už delší dobu. Věnuje se především obsahu se sportovní tématikou a snaží se sledujícím předat různé tipy, jak zlepšit výkon a zůstat motivovaný. Vedle toho se však věnuje i kontroverznějším tématům. „Že bez školy nikdy nic nedokážete? Tak to je velká blbost. Všude nám říkají, ať se dobře učíme a máme dobrou práci, ale nikdo neříká, ať děláme, to co nás baví,“ popisuje a dodává, že existuje mnoho úspěšných lidí, kteří vysokoškolské vzdělání nemají a jsou i přes to úspěšní.

Tohle mi přijde opravdu směšný! Jestli přemýšlíš, že to vzdáš, nedělej to! Pokračuj!

Vím, že na to máš!

#motivace #uspech #fitness #czechfitness #czechrepublic #gymlife

23. prosince 2022 v 8:15, příspěvek archivován: 26. července 2023 v 11:32

Mladý sportovec, který se v minulosti věnoval i hokeji, se v mnoha videích inspiruje názory Marcuse a sdílí v podstatě stejné hodnoty. V životě je pro něj pravděpodobně nejdůležitější zdravý životní styl, sport a motivace ostatních. „Líbilo se mi, co říkal Marcus. Každý můj kritik je jako hmyz na předním skle auta. Rozj*be se o sklo a já do cíle stejně dojedu. Tak to prostě je,“ říká Vik v jednom videu. Žádný kritik ho prý nemůže nikdy zastavit, naopak ho bude motivovat k lepším výkonům.

Na Kaletu Vik odkazuje často a jeho videa nezůstala dlouho bez povšimnutí. Brzy si je totiž začal pochvalovat i Kaleta. „Chci tě pochválit Richarde, děláš skvělá videa na TikToku. Motivační mladý kluk, který cvičí a předává dobré názory,“ říká a dodává, že se mu líbilo, že v jednom videu měl Vik jeho mikinu. Prý je rád, že ho inspiroval.

Kaleta v současné době čelí velké vlně negativních komentářů, ze které si samozřejmě nic nedělá, protože ho nezajímá, co si myslí jeho kritici. I přes to se ho rozhodl Vik veřejně zastat. Podle něj je smutné, že Kaletu posluchači kritizují. „Rappuje o tom, aby lidi vydělali peníze, postarali se o svou rodinu a splnili si své sny. Místo toho lidi, kteří ho kritizují, podporují vyhulené rappery, kteří mluví jenom o alkoholu a drogách,“ povídá Vik na TikToku za doprovodu smutné písničky.

@richard_vik26 Tohle je velice smutny...@Marcus X #motivacecz #nikdysenevzdavej #fy #fyp ♬ Get You The Moon - Kina

Podle uživatelů si Kaleta v nových skladbách protiřečí. V minulosti totiž tvrdil, že peníze důležité nejsou a snažil se mladé motivovat jen ke sportu, teď se v jeho tvorbě stalo hlavním tématem bohatství. Komentujícím jednoduše vadí, že se v nové hudbě vytahuje majetkem, který pro něj dřív důležitý nebyl.

Některým nevadí jenom témata skladeb a údajné pokrytectví v nich, vysmívají se také prvoplánovým veršům. Marcusova hudba prý jednoduše amatérsky. Někteří zároveň dodávají, že většina rapperů nemluví jen o drogách a alkoholu. „Ono to tak na první poslech může znít, ale většina rapperů mluví i o důležitých tématech. Třeba o tom, jak je důležitá rodina,“ píše jeden z nich a jako příklad uvádí skladbu Rodinnej Typ od Yzomandiase, jednoho z nejúspěšnějších českých rapperů, se kterým se podobné předsudky většinou pojí.

Ač si z negativních komentářů Marcus nic nedělá, za nové video Vika je rád. Oceňuje prý kuráž se kterou se ho Vik zastal, většina lidí to totiž prý neudělá. Prý ze strachu nebo protože nikdo nechce čelit nesouhlasným komentářům. Vik za podpůrné video dostal zdarma od Marcuse jeho Double Academy a kdyby prý cokoli potřeboval, může se mu ozvat. „Dejte follow rytířovi, takhle vypadá správná mládež,“ dodává Kaleta.

Témata: Marcus Revolta