Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Fregamer a Datel propagují hazard | foto: instagram.com

Datel a Fregamer dál propagují sázkový servis. Bývalý přítel Shopaholic Adel si prý vydělává na auto

Propagovaní podezřelého sázkového servisu AIBET pokračuje. Valášek i Pražák neustále opakují, že se jedná o nejlepší cestu k bohatství a Pražák si chce díky hazardu vydělat na nové auto. Údajně měl vyhrát velké peníze. AIBET řídí mladí kluci, kteří se chlubí hromadou bankovek a mají analytiky v Londýně.
  13:40

Už před časem se objevila informace o tom, že youtuber Marek Valášek alias Datel a bývalý přítel Shopaholic Adel David „Fregamer“ Pražák, propagují podivný sázkový servis. Společnost AIBET totiž slibuje, že dokáže proměnit hazard v dobrou investici. Je však velmi zajímavé, že servis propagují opakovaně právě Valášek a Pražák. Oba dva totiž mají problém s penězi. Je všeobecně známo, že Valášek je v insolvenci a Pražák začal pracovat teprve nedávno a navíc musí kvůli rozchodu s Adel platit právníky. AIBET je však očividně pro oba tím nejlepším způsobem, jak vydělat peníze.

Valášek při prvním promování AIBET zmínil právě Pražáka, který se nechal slyšet, že díky hazardu si dokázal vydělat spoustu peněz. Tvrdil tehdy, že už neměl skoro žádné peníze, ale díky sázkovému servisu se dokázal postavit na vlastní nohy a může opět začít normálně fungovat. Na Instagramu dokonce oba sdíleli vzájemnou konverzaci, která měla vše dokázat. Objevily se ale pochybnosti o tom, zda je sázkový servis opravdu tak dobrý, jak tvrdí Valášek a Pražák. V důsledku toho se Valášek znovu rozhodl o AIBET promluvit na Instagramu, kde sebejistě tvrdil, že se nejedná o žádný podvod a jako důkaz přiložil snímky obrazovky od dalších lidí, kteří údajně díky AIBET vyhráli peníze.

Valášek i Pražák ovšem dál pokračují s propagací sázkového servisu a nově přišli s dalším příběhem. Pražák si totiž sázením chce vydělat na nové auto. „Čau Marku, viděl jsi ty tikety jak teď vycházely AIBET? Mně vyšlo za poslední týden ze sedmi tiketů pět, hustý viď? Jestli mi vyjdou ještě dva tikety, co od nich mám na dnešek, koupím si příští týden auto. Mám takovou radost, kámo,“ napsal Pražák Valáškovi s nadšením na Instagramu. Valášek přidal na svůj druhý instagramový profil dva výherní tikety, které údajně patří Pražákovi. Na jednom je vsazeno dva tisíce korun a výhra činí 16 400 korun, druhý tiket dokázal z vkladu osm set korun vyhrát 2 152 korun. Oba tikety jsou sice opravdu skutečné, jejich majitele ovšem nejde dohledat. Pražák ale tvrdí, že právě on je tím šťastným výhercem.

Celá AIBET je založená na programu, který využívá umělou inteligenci k vyhodnocení nadcházejících sportovních událostí a určení jejich výsledku. AIBET prezentují mladíci, kteří se snaží chovat jako nejprofesionálnější byznysmeni a na sociálních sítích se prezentují v oblečení od luxusních značek se štosy bankovek v rukou. Na Instagramu se objevili teprve v dubnu a za pouhý jeden měsíc AIBET sleduje skoro dvacet tisíc lidí. Zájemci si mohou od servisu pořídit různé balíčky, díky kterým dostanou vždy určitý počet tipů na sázení. Například za patnáct tiketů, které AIBET doporučí, klient zaplatí 3 800 korun. Je v tom ale háček. Autoři sázkového servisu totiž vyberou pouze několik lidí, kterým tikety pošlou a to je velmi podezřelé. Kdyby se totiž jednalo o bezproblémovou věc, mohli by si tak díky velkému zájmu opravdu slušně vydělat.

Jeden z hlavních mužů AIBET v informačním videu popisuje, jak si díky sázení vydělal. První týden sázení prý začínal s pěti sty korunami. Druhý týden už měl 25 tisíc korun a třetí týden se dostal až na 110 tisíc korun. A právě to nabízí za peníze také ostatním. AIBET má navíc své analytiky, kteří sídlí v Londýně. Působí to ovšem dojmem, že je celá společnost teprve ve vývinu a tým lidí, kteří ji řídí, tvoří pouze pár lidí. Na internetu se ovšem snaží prezentovat jako naprostí profesionálové a ostatní přesvědčují o tom, že právě díky nim si jejich klienti mohou vydělat hromadu peněz. Navzdory tomu jejich videa působí nejistě včetně toho, jak se v každém videu snaží zaujmout diváky množstvím bankovek. Pravděpodobně to však funguje, protože zájem o AIBET se neustále zvyšuje.

Je ovšem otázkou, proč si autoři celého projektu vybrali k propagaci právě Valáška a Pražáka. Někteří se Valáškovi smějí za to, že kdyby bylo sázkové poradenství tak skvělé jak on tvrdí, už dávno by se zbavil svého problému s insolvencí. Kolují také názory, že jsou konverzace mezi Pražákem a Valáškem předem domluvené a mají za úkol pouze ošálit lidi, kteří chtějí jednoduše zbohatnout. Pražák si sice údajně má díky tiketům od AIBET koupit nové auto, spousta lidí mu to ale nevěří. Podle některých jde totiž pouze o čisté promování AIBET, za které dostal Pražák i Valášek tučnou provizi.