Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Marek Valášek alias Datel | foto: Instagram

Datel se vysmívá zrušení insolvence. Na Instagramu urazil kluka, který ho nařkl z užívání steroidů

Youtuber Marek Valášek alias Datel si na Instagramu dělal legraci ze svých dluhů. Zametal podlahu a tvrdil, že se snaží makat, kvůli své finanční situaci. Jeho advokát mezitím žádá o prodloužení lhůty na odůvodnění odvolání, prý je nemocný. Lidé toho už ale mají dost a soudu stále posílají důkazy o Datlově chování. Na Instagramu se opět řešilo, zda užívá anabolické steroidy nebo ne. Datel nezvládl komentář mladého fotbalisty a vysmál se mu. Teď kvůli tomu čelí kritice.
  12:35

To, že youtuber Marek „Datel“ Valášek dluží obrovské množství peněz, není žádná novinka stejně tak, jako že k celé situaci přistupuje naprosto arogantně. Soudu už ale došla trpělivost a Valáškovi insolvenci zrušil. Vypadá to ale, že shodou okolností se celý soudní proces oddaluje jak může. Valáškův právník totiž nyní onemocněl a požádal o prodloužení lhůty, ve které musí soudu podat odůvodnění odvolání vůči rozhodnutí soudu.

Youtuber mezitím na sociálních sítích vystupuje tak, jako by ze své nelehké situace měl pouze legraci. O svých dluzích vtipkuje a celou situaci zlehčuje. Mimo to také nehezky reagoval na mladíka, který ho podezřívá z užívání steroidů. Kvůli tomu se ale znovu ocitl pod palbou kritiky.

Marek Valášek patří mezi youtubery, kteří se dokázali vypracovat na opravdu slušnou pozici na české youtuberské scéně. Později se ale jeho chování začalo měnit k horšímu a nyní je pětadvacetiletý youtuber neustále kritizovaný. Může za to také fakt, že je v insolvenci a dluží přes dva miliony korun, k problému přistupuje velmi arogantně a všechny, dalo by se říct, vodí za nos. Toho si všiml také soud, kterému už došla trpělivost. Valáškovi insolvenci zrušil a ten teď musí vymyslet, co bude dál. Youtuberův právník mu doporučil odvolat se a to také Valášek udělal. Jenže odvolání je potřeba odůvodnit, na což je ze zákona lhůta patnácti dní. Zda se ale, že ani to Datlovi stačit nebude.

Odůvodnění mělo přijít do 20. listopadu. Jenže místo toho se v insolvenčním rejstříku, což je veřejně dostupná databáze, objevilo jiné oznámení. Valáškův právník totiž onemocněl a žádal o prodloužení lhůty, ve které má podat vysvětlení odvolání proti zrušení insolvence. Advokát Dušan Havlena žádal o prodloužení lhůty do 27. listopadu, soudkyně Naděžda Křivánková prodloužení zřejmě i díky přiložené lékařské zprávě povolila, ale pouze do 24. listopadu.

Celá situace kolem Datla a jeho dluhů leží mnohým lidem v žaludku. K Datlovu insolvenčnímu řízení pravidelně přibývají záznamy a podněty, které soudu posílá veřejnost. A stalo se tomu tak i nyní. Jménem Kristýny Slovákové se v rejstříku objevil dokument, ve kterém žena shrnuje, jak na Datlovy finanční eskapády reagují další youtubeři a média.

Zároveň upozorňuje na to, že Dušan Havlena, tedy Valáškův advokát, je propojen i s jeho oficiálním zaměstnavatelem, společností Brickcon, ale i s candylife.cz a sweetconcept s.r.o., tedy subjekty, jejichž je Valášek tváří.

Steroidy, zloba a kritika

Valášek mezitím perlí na sociálních sítích. Navštívil totiž prodejnu Candy Life svého manažera Vojtěcha Hlaváčka, kterému pomáhal zamést podlahu. „Kámo, víš, že v mé situaci musím makat. Nepodceňuji to,“ vtipkoval Valášek ve videu, které natáčel Hlaváček. „Ta situace není lehká, takže Marek se do toho fakt dal a začal makat. Penězi mu platit nemůžeme, takže si vem limonádu,“ smál se Hlaváček. Přesně takové vystupování na sociálních sítích ale může Valáškovi výrazně přitížit.

Valášek ale také ukázal, že se na sociálních sítích dokáže chovat také opravdu nehezky. Přidal totiž fotku, na které předvádí svoji tělesnou formu a jak už je v poslední době zvykem, lidé na Instagramu okamžitě začali v komentářích pod příspěvkem diskutovat o tom, zda Valášek užívá nebo neužívá anabolické steroidy. Jeden chlapec se nechal slyšet, že si myslí, že Valášek opravdu anabolické steroidy užívá. „Jak tak koukám na tvůj profil, tak vypadáš, že se v tom hodně vyznáš,“ odpověděl mladíkovi Valášek. Chlapec, který Valáškovi napsal, totiž v podstatě nemá žádné svaly a hraje fotbal. Někteří lidé se přidali k Valáškovi a chlapce začali urážet také.

Ten si kvůli tomu nastavil svůj účet jako soukromý, protože nejspíš nestál o žádnou velikou pozornost a chtěl se vyhnout případné kritice, kterou by ho youtuberovi věrní fanoušci mohli zasypat v komentářích pod jeho příspěvky. Mladého chlapce se ale někteří lidé zastali a Valáška za jeho chování neuvěřitelně kritizovali. „Vážně rýpeš do kluka, ty b*zno? Styď se! Ty nasypanej jsi, víš to ty, ví to tvoje přítelkyně, ví to tvoje okolí, tak proč lžeš,“ opřel se do Valáška jeden z uživatelů Instagramu. Valášek navíc na žádný jiný komentář, kterým ho lidé obviňují z toho, že steroidy užívá, vůbec nereagoval. Jak řekl jeden z uživatelů Instagramu, Valášek nereaguje ani na ty, kteří posilování a užívání anabolických steroidů skutečně rozumí.

Opravdu mnoho lidí zastává názor, že Valášek užívá anabolické steroidy. Spousta komentářů, které se množí pod jeho příspěvky, jsou od lidí, kteří youtuberovi radí, ať konečně vyjde s pravdou ven. „Je jednadvacáté století, kámo. Sypání je v dnešní době už v podstatě běžné. Tak přestaň lhát a normálně se k tomu přiznej,“ vzkázal Valáškovi jeden z jeho sledujících. Ten se ale i nadále snaží ostatní přesvědčit, že tak objemné svaly získal pouze naturální cestou. Mnoho lidí ale poukazuje na neobvykle velká ramena, která prý dokazují pravý opak. Valášek ale na názory, které jeho tvrzení vyvrací, zkrátka nereaguje.